Diskusia:SME

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Autorske prava[upraviť zdroj]

  • Ako je to s autorskymi pravami k tomuto textu?
Atomique 18:07, 4 máj 2005 (UTC)
  • Ja som pridal článok, som redaktor SME, ak článok vyhovuje, tak z našej strany je to free text a môže byť aj na wiki. Tomáš Bella, bella.blog.sme.sk 21:30, 4 máj 2005 (UTC)
  • ten odkaz "denník" odkazuje na článok "denník", ale v úplne inom význame, ako denník=noviny, čiže ten odkaz je irelevantný. kvasinka 21:30, 4 máj 2005 (UTC)

Neutralita[upraviť zdroj]

  • Kto spochybnuje neutralitu a preco??? Liso@diskprís 08:17, 5 máj 2005 (UTC)
  • Kedze je clanok zo SME, cize od subjektu, ktory opisujeme, je pochopitelne, ze to je subjektivny pohlad. Nehovorim ze tam nieco nie je pravda, ale treba peer review Helix84 09:06, 5 máj 2005 (UTC)
    • ok. Tak to vyhodim... Ja tam nic extra spochybnitelne nevidim a ak ani Ty nie, nie je dovod to tam mat Liso@diskprís 09:35, 5 máj 2005 (UTC)
      • nesuhlasim s tebou, potrebuje to objektivny prepis. ja ho neurobim, lebo sa v tom nevyznam. mozes ju tam vratit? Helix84 09:55, 5 máj 2005 (UTC)
  • suhlasim, ze to nie je neutralne, bol to povodne reklamny text, ked si najdem trochu casu, tak to prepisem do objektivnejsej podoby a spravim aj dalsie denniky kvasinka 13:06, 5 máj 2005 (UTC)
  • Tiež si myslím, že tam to upozornenie jenoznačne patri(lo)Bronto 14:24, 5 máj 2005 (UTC)
  • Nechápem o čom tu bola táto diskusiu.. Článok opisuje stav vecí a históriu tak ako bola. To že podľa Mečiara a jemu podobných to bolo inak je dôvod na spochybňovanie neutrality? To by sme mohli podobne spochybniť neutralitu všetkých historických udalostí: fašisti a neofašisti majú tiež zrejme iný pohľad napr. na začiatok II. sv. vojny - spochybníme kvôli tomu neutralitu toho článku? A argument že "... článok je zo SME, čiže od subjektu, ktorý opisujeme, je pochopitelné, že je to subjektívny pohľad." je tiež trochu uletený. To ak ja budem raz (čisto teoreticky) učastníkom Giro d'Italia tak už môj článok o Giro bude subjektívny? To sú mi veci čo sa tu človek nedozvie... --Peterko 05:53, 14 máj 2006 (UTC)

komentár k denníku SME je vrcholne neprofesionálny a nepravdivý, priam lživý. Zatiaľ čo v minulosti odviedol SME kvalitnú prácu pri ochrane demokracie v čase Mečiarizmu, dnes sa zvrhol na tvrdé propagandistické médium, ktoré sa nevyhýba lživým alebo minimálne polopravdivým tvrdeniam, aby obhájila záujmy svojho vlastníka a záujmových skupín, ktoré majú na redakciu nepokrytý vplyv. Bohužiaľ obraz objektivity a pravdivosti nemôže čitateľ čertať z denníka SME a čitateľ zo zahraničia, ktorý nemá predstavu o realite by pravidelným čítaním SME získal obraz o Slovensku, ktoré neexistuje v skutočnosti, len v predstavách nových majiteľov SME.

  • :D Ten článok je proste super! Takže keď budem mať firmu, pokojne si môžem na wikipédiu hodiť reklamu...: "Naši zákazníci sú inteligentní rozhľadení a vzdelaní ľudia. (Služby konkurencie využívajú zväčša lúzri.)" :-D oooch ty moja, wikipédia...
Tip!

Ďakujeme za Tvoj návrh! Ak máš pocit, že článok potrebuje vylepšenie, pokojne vykonaj potrebné zmeny. Wikipédia je wiki, takže „každý“ môže ihneď upravovať takmer každý článok. Stačí kliknúť na odkaz Upraviť v hornej časti obrazovky. Nemusíš sa ani registrovať a prihlasovať (hoci je viacero dôvodov, pre ktoré by si to mal zvážiť). Komunita Wikipédie Ťa povzbudzuje k tomu, aby si bol smelý pri úprave stránok. Nemaj strach, že urobíš hlúpe chyby – určite sa nájde niekto, kto ich po Tebe opraví. Ak si nie si istý ako článok správne upravovať, pozri si najprv prehľad editácie stránok, alebo si vyskúšaj upravovanie článku nanečisto na našom pieskovisku. Noví prispievatelia sú vždy vítaní!

--wicked 16:42, 12. október 2007 (UTC)[odpovedať]

  • Článok o SME obsahuje nepravdy, ale je zamknutý na editáciu :-(

SME nie je druhý najčítanejší denník. SME má čítanosť 7,7 % populácie, zatiaľ čo Pravda má 8,3 % a Nový čas 22,6%. Sorry, druhý najčítanejší denník je v roku 2007 Pravda. SME nemá najvyšší podiel vysokoškolákov. Medzi čitateľmi SME je 22% vysokoškolákov, pri Pravde je to 21%, ale pri HN je to 33%. Sorry, denník s najvyšším počtom vysokoškolákov sú teda Hospodárske noviny.(zdroj: MML, 2+3. vlna 2007) --AA28 19:31, 8. december 2007 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, ďakujeme za opravu. Článok bol zamknutý, lebo bol sústavne napádaný vandalmi, už som ho (s malou dušičkou) odomkol --Kelovy 02:01, 9. december 2007 (UTC)[odpovedať]

pán Kelovy, nemohli by ste sa aspon pokúsiť trošku tie prehnané chválospevy trošku dať na pravú mieru? Sme už nie je to, čo bolo, a je to dosť plátok, aj keď každý má právo čítať čo chce, predsa len už je to dosť neobjektívne médium. ak to urobíte vy, nebudú Vám tam liezť vandali a robiť zo sme ešte väčšie hlúposti ako sú. dakujem.