Diskusia:Zoznam Slovákov s titulom z TOP5 európskych futbalových líg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Ako autor článku nevidím dôvod na jeho zmazanie. Odôvodnenie potenciálneho vymazania článku označením ho za neecyklopedický považujem za maximálne vágne, nestanovujúce žiadne kritéria a pôsobiace vysoko subjektívnym dojmom.

Naopak, prínos článku vnímam najmä pre futbalovú komunitu, ktorá je na Slovensku početná, čo je dané i tým, že futbal je na Slovensku najpopulárnejším športom s najväčšou hráčskou základňou. Úspechy dokumentované v článku, ktoré dosiahli títo hráči a tréneri, nie sú bežným úkazom a rozhodne si zaslúžia vlastný článok. Na slovenskej verzie Wikipedie existuje množstvo článkov o slovenských futbalistoch s charakterom zoznamu, ako napr. Zoznam slovenských futbalistov v Serii A, Zoznam slovenských futbalistov v Premier League, Zoznam slovenských futbalistov v Bundeslige, Zoznam slovenských futbalistov v Primera División, či Zoznam slovenských futbalistov v Ligue 1.

Nie náhodou existujú na Slovenskej wikipedii tieto články s charakterom zoznamu. Práve týchto 5 európskych futbalových líg, ktorých sa tieto články týkajú je všeobecne považovaných a rešpektovaných ako 5 najlepších európskych súťaží, v ktorých je prestíž už len pôsobiť, čo dokazuje i fakt, že hráčov len hrajúcich v týchto ligách pozorne dokumentujeme. O to väčší zmysel dáva dokumentovať úspechy našich krajanov v týchto ligách.

Snkvc (diskusia) 14:31, 5. marec 2021 (UTC)[odpovedať]