Diskusia:Zoznam aeroklubov na Slovensku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

@Pentakon, Andrej-airliner: Je korektný ten výber len týchto 21 "mestských" aeroklubov z celkových 27, čo je v zozname [1]? Aké je kritérium; tie ostatné nie sú aerokluby? --Teslaton (diskusia) 10. 10. 2016, 20:19 (UTC)

Jednoznačne je korektný nakoľko ostatné kluby, sú buď len kluby, ktoré sa síce venujú lietaniu, ale napriek tomu to nie sú aerokluby v pravom slova zmysle (viď. Klub Navigačného lietania), alebo je to len samostatné odvetvie aeroklubových aktivít. Príkladom je Parašutistický klub SNA, ktorý len zastrešuje tzv. paraodbory v niektorých aerokluboch. Napríklad Aerokluby Dubnica, či Žilina majú samostatný paraodbor. --Pentakon (diskusia) 11. 10. 2016, 14:59 (UTC)
@Pentakon: Samotný zdroj ale žiadne podobné delenie neuvádza, všetko je to spolu v sekcii Aerokluby. Ak sa ten výber nedá oprieť o niečo oficiálne (citovateľné), bude vhodnejšie nerobiť vlastnú selekciu, ale uviesť všetky podľa zdroja. --Teslaton (diskusia) 11. 10. 2016, 16:43 (UTC)
Sekcia Aerokluby, nie je koncipovaná, ako zoznam aeroklubov, ale ako "aerokluby a všetko, čo k nim patrí". Za Aeroklub je možné považovať, výhradne slovné spojenia, v ktorých názve sa nachádza "aeroklub", ako napríklad "Aeroklub Očová" --Pentakon (diskusia) 11. 10. 2016, 17:43 (UTC)
@Pentakon: Ja nespochybňujem, že to tak eventuálne je, v tom prípade to ale pls. nejakým spôsbom uveď aj v zozname, najlepšie vrátane citácie niečoho, o čo sa opieraš. Takto nie je zrejmé, prečo je tu z odkazovaného "autoritatívneho" zdroja, urobený len nejaký výber. --Teslaton (diskusia) 11. 10. 2016, 17:49 (UTC)