Diskusia k Wikipédii:WikiProjekt FILIT

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Tak si to tu roz"projektoval", že ani neviem, kam mám písať. Tak hneď prvé, ja ten súbor R7 neviem otvoriť a počítač nevie zistiť, aký typ súboru to je. Bronto 14:31, 19 júl 2006 (UTC)

Mno, Liso tie súbory šikovne zbalil programom 7-Zip, ktorý si môžeš stiahnuť napríklad z tejto stránky. :) --Wizzard 15:20, 19 júl 2006 (UTC)
Aha, dobre už mi to ide. Ale nie je mi jasné, čo sa týmto zatiaľ získalo. Ja by som skôr čakal, že to bude v jednom textovom súbore alebo tak, aby sa s tým niečo dalo robiť...Bronto 15:31, 19 júl 2006 (UTC)
Bronto zatial je to faza pre programatorov... Treba sa rozhodnut a najst najvhodnejsi nastroj, ktory z toho spravi jeden subor. Ale uz teraz by si mohol premyslat nad problemamy, ktore bude treba vyriesit a implementovat...
  1. Ako dat nazvy. Filitovske nazvy suborov nie su obcas ani len priblizne nazvami clankov. Nazov "Rozum, čistý" je pre konvenciu nasej wiki neviem ci prijatelny (ale automat nic lepsie asi nespravi, pretoze na implementaciu cohosi inteligentneho tazko niekoho zaplatime :) To by sa teda dalo riesit bud po navkladani clankov, alebo v case ked bude existovat jediny subor s predpipravenymi textami a nazvami pre bota...
    1. nazvy treba asi riesit cez "mapu" nazvov suborov a nazvov clankov vo filite (subor usporiadanych dvojic nazvov dodam... :)
  2. ako riesit interne linky.
    1. Viem napr. pomocou regularnych vyrazov pomenit vsetky 3 a 4 znakove retazce obsahujuce cislice ako interne linky (staby roky) ale to ak ich bude v jednom clanku 5 rovnakych, urobi 5 x link na to iste (co nie je nasa bezna konvencia)...
    2. interne linky by sa dali vyrabat aj tak, ze by existovala nejaka dopredu znama mnozina slov na ktore treba linkovat.
    3. Daju sa tiez teoreticky pouzit interne linky filit-u (zda sa mi to rozumne) treba samozrejme vyriesit automaticke rozoznanie html tagov
  3. Treba vymysliet nazov kategorie, pripadne vyrobit sablonu, ktoru automaticky navkladame do clankov...
Liso@diskprís 15:53, 19 júl 2006 (UTC)
Tu išlo hlavne o to, aby som k tým textom mal prístup aj ja a mohol začať niečo vyvíjať. --Wizzard 15:40, 19 júl 2006 (UTC)
Dobre, tak len pekne vymýšľajte :)... Bronto 16:15, 19 júl 2006 (UTC)

zle pismena[upraviť zdroj]

Liso, čo sa týka tých zlých písmen, mám pocit, že je to kódovaním, lebo tie súbory FILITu sú v ISO-8859-2, to bude treba nejako skonvertovať do inej znakovej sady, ale zatiaľ sa mi to nepodarilo. --Wizzard 08:27, 24 júl 2006 (UTC)

Problem je, ze uz mozno stiahnute veci maju neopravitelne "zhustenu" informaciu... mam pocit, ze "ž" sa zmení na "ľ" a potom som v prčiciach, nemôžem všetky "ľ" automaticky hodit na "ž"... Ešte poanalyzujeme... Ak by bola jendoznačná konverzná tabuľka, šlo by to ľahko... Napisať C++ program by nemal byť problém. :) Liso@diskprís 10:47, 24 júl 2006 (UTC)

vlastne "ľ" je "µ" takže tieto písmenká konverzii nebránia, pretože neodporujú bijekcii (cs:Bijekce, en:Bijection) . :) Liso@diskprís 10:53, 24 júl 2006 (UTC)

Možno by bolo vhodné, keby si si to celé najprv vyskúšal na nejakej malej vzorke, ako to bude celé prebiehať, a keď sa definitívne rozhodneš, potom budeme prečisťovať, vyhadzovať a podobne. Bronto 19:29, 20 júl 2006 (UTC)

Mily Bronto, stale to skusam na malej vzorke (momentalne len pre "r" a "rabbi", ale kvoli internym linkom budem asi potrebovat kompletny prevodnik medzi nazvom html a internym linkom). To je moja najblizsia uloha...

Nedal by sa na tie interné linky zatiaľ použiť ten zoznam článkov? Tie názvy ako sú teraz v tom zozname, určite ostanú ako redirecty. --Wizzard 13:39, 24 júl 2006 (UTC)

presne to mam na mysli! Ak mam v html subore retazec <A HREF="../fvv/vedomie_nabozenske.html"> náboľenského vedomia</A> chcem ho transformovat na [[vedomie náboženské|náboženského vedomia]]. K tomu potrebujem jednoducho vediet, ze vedomie_nabozenske.html mam zmenit na vedomie náboženské. Na to mi bude dobra ta tabulka prevodov nazvov clankov a nazvov html suborov... Liso@diskprís 15:30, 24 júl 2006 (UTC)
Este teda polopate dodam, ze ano, ten zoznam clankov je napisany aj s menami html suborov a je podkladom onej transformacnej tabulky. :) Liso@diskprís 15:31, 24 júl 2006 (UTC)

Pozri http://dent.ii.fmph.uniba.sk/~filit/fvk/kafka_b.html ! Ten clanok vznikol v podstate pred par dnami! Som myslel, ze filit je uz nezivy projekt... (druhy najmladsi clanok je z januara tohto roku, treti zo septembra a stvrty z februara minuleho roku). Ale pisem Ti hlavne preto aby si si pozrel. Nas Wikiprojekt FILIT, zvlast zoznam clankov pretoze mam silny pocit, ze tam treba vytriedit co nechceme! :) Liso@diskprís 10:56, 24 júl 2006 (UTC)

Ja to vytriedim, ale (1) napíš kde a ako (zmazať v tých zoznamoch či ako? a myslíš len tie čo už máme, alebo aj tie čo sú krátke atď?), (2) je to už definitívne? - nie aby som to robil zbytočne...A čo "prehodené" názvy. Bronto 12:30, 24 júl 2006 (UTC)

Pripravim 1 subor, ktory by si si mohol stiahnut... Mam ale momentalne problem, ze na windowse mi mrsi pismenka... Liso@diskprís 08:27, 25 júl 2006 (UTC)

Subor je pripraveny. Problem (asi) na serveri wz.cz mi ho brani uploadnut... Mohol by som Ti to pripadne poslat mailom. (asi radsej spakovane, povedz si cim) lebo to ma 1 MB a beriem zodpovednost na seba voci Tebe, ze ten subor uz je na tejto urovni definitivny. Je to zoznam 23822 riadkov velky. (ak kazdemu riadku budes venovat 1 sekundu, je to 8 clovekohodin prace!!!)

Tu je par (rucne upravenycj, pozri nizsie) riadkov toho suboru:

zivotodarny.html životodarný
zivotopis.html životopis
zivotosprava.html životospráva
zivy.html živý
zlaza.html žľaza
zlaza_pohlavna.html žľaza pohlavná
zlaza_-_druhy-priklady.html žľaza - druhy/príklady
###zlaza_-_odkazy.html žlaza - odkazy
zlazy.html žľazy
zlazy_s_vnutornou_sekreciou.html žľazy s vnútornou sekréciou
zreb.html žreb
zurnalistika.html žurnalistika
###zurnalistika_-_odkazy.html žurnalistika - odkazy
zurnalizmus.html žurnalizmus

preskrtol som priklad kandidatov na vyhodenie. Pre mna je dobre ak tie riadky co nechces akceptovat na zaciatku oznacis ### (ako som ukazal priklad pre clanky co navrhuje Wizzy). Vedel by som Ti ten subor asi dat aj v takej forme, ze ked si cast vlozis do wiki, nalavo by si mal priamo link na filit... Ale vzhladom k obrovskemu mnozstvu sa mi zda rozumnejsie radsej navkladat clanky navyse a potom ich rucne zmazat ak budu nanic. (ono vkladanie do wiki a spat editacia a ...no proste hruza! 100 clovekohodin len tak zasvisti! :) Liso@diskprís 10:46, 25 júl 2006 (UTC)

Viacej vecí: (1) tejto vete nerozumiem: "asi dat aj v takej forme, ze ked si cast vlozis do wiki, nalavo by si mal priamo link", neviem si predstavit ako to myslis (2) rozumiem tomu dobre, že najprv navrhuješ, aby som označil všetky nevhodné riadky, ale potom na konci si si to rozmyslel a navrhuješ, že lepšie bude zmazať to potom?, (3) dá sa s tým súborom, čo mi chceš poslať, pracovať vo worde? (lebo potom by sa dalo napríklad označenie všetkých článkov s "-odkazy" urobiť automaticky), (4)A čo teda s názvami typu "žľaza pohľavná" - to zrejme budeme musieť opravovať ručne? (neviem si predstaviť, ako by mal počítač zistiť, že to je nesprávny názov). Bronto 13:35, 25 júl 2006 (UTC)

  • ten subor.
  • ad 1) Tu prvu vetu radsej nevysvetlujme. Zaobera sa jednym nepraktickym napadom, tak to neriesme prosim.
  • ad 2) nerozmyslel som si to. Budem rad ak pooznacujes "###" zaciatky riadkov, ktore nemam brat do spracovania
  • ad 3) Ano. Vo worde to mozes upravit. Kludne mi to mozes vratit pripadne aj ako wordovsky dokument s 23000 riadkami :) Ale bude to asi dooost velke a bude to treba asi spakovat.
  • ad 4) nazvy navrhujem ponechat a to tiez kvoli internym odkazom. Ale keby si si dal tu pracu a napisal dalsi subor, kde by vlavo boli zle nazvy, potom nejaky dohodnuty retazec (taky, ktory sa urcite nenachadza v nazve clanku) napr. "->" a potom dobry nazov, mohol by som to pomenit. Liso@diskprís 15:54, 25 júl 2006 (UTC)

Ale ad 4) je problém: Na jednej strane sa mi takú tabuľku robiť nechce, na druhej strane ale potom to budeme všetko presúvať na správne názvy? A máš dojem, že je tam takých prípadov veľa? Bronto 16:24, 25 júl 2006 (UTC) P.S: Pozrelo som si to, urobíme to inak. Ja tie články s prehodeným slovosledom sem dám ručne a do zoznamu vyznačím, že sú na zmazanie. Ostáva potom síce problém s vnútornými linkami, ale tie aj tak bude treba zmeniť, lebo tie články s prehodeným slovosledom často treba spojiť viaceré do jedného. OK? Bronto 16:33, 25 júl 2006 (UTC)

Ešte niečo: Čo s tými niektorými čudnými znakmi? Napríklad eovek namiesto človek a pod.?Bronto 16:28, 25 júl 2006 (UTC)

Cudne znaky kludne ignoruj. (aj ked ma mrzi, ze su tam) To je stale problem transformacie kodovania medzi win-1250 a ISO-8859-2 ci tak nejak... Skus to prosim stiahnut k sebe cez "save link as" (alebo "save target as") a je mozne, ze ich tam uz nebudes mat! (ak nepomoze, zvladnem to ked to uz budem konvertovat pre bota). Co sa tyka nazvov, ja by som to najradsej hodil na wiki takto a potom tie nazvy presuval. Zda sa mi to daleko najjednoduchsia cesta. Uz aj preto, ze takto tie intralinky by mali fungovat... Este by sa dali iste zmeny texty automatizovat, len treba najst rozumny predpis! O tom ale az v dalsom kroku! :) Liso@diskprís 17:01, 25 júl 2006 (UTC)
No dobre, ja sa len bojím toho, aby nám potom nováčikovia z nevedomosti nezačali písať linky s obráteným slovosledom...Ešte jedna otázka: Treba vyznačiť aj tie, čo už máme (pod tým istým názvom)? - lebo to by mohol identifikovať aj sám, nie? Bronto 17:10, 25 júl 2006 (UTC)
Ten subor je ulozeny v kodovani Windows 1250 (mozes stahnut aj ako text, ked vnutis svojmu web prehliadacu toto kodovanie). Pre novacikov by sme mohli mat tu sablonu { { filit na upravu } } ktora by varovala pred takymito vecami (takze by asi bolo dobre, keby som ju vkladal na zaciatok clanku)... Zase na druhu stranu mne nevadia redirecty, nech su akekolvek... Nech ich kludne novacikovia vytvaraju (ale asi ini to vidia inak a preto debatujeme aby sme si to ujasnili)... Tie clanky, ktore uz existuju mi insertovaci bot neumozni vkladat. Takze ich nemusime riesit nijak zvlast... Problem je s neexistujucim clankom, ktory nechceme na wiki, hoci filit ho ma. Liso@diskprís 17:17, 25 júl 2006 (UTC)

Čo sa týka tých článkov typu "článok - odkazy" a "článok - druhy/príklady", bolo by dobré, keby to bolo tak, aby sa tieto články namiesto vytvorenia pripojili do zodpovedajúceho článku pod daný nadpis, teda do Pozri aj a pod nadpis Druhy a príklady. --Wizzard 07:53, 26 júl 2006 (UTC)

Je skoro 8000 clankov, ktore maju v nazve pomlcku, to su tie, ze su "clanok - cosi" kde cosi je odkazy, bibliografia, vyznamove utvary, vplyv, zoznam diel a ine veci patriace k clanku... Je to vyznamna mnozina, skusim to nejako zautomatizovat... Najskor ako =="cosi"==

Wizzy, Tvoj bot vie pridavat clanky aj do ineho ako hlavneho menneho priestoru? Liso@diskprís 11:20, 26 júl 2006 (UTC)

Ale ak toto mieniš urobiť, tak čo mám potom ešte vyznačovať na zmazanie? Bronto 12:59, 26 júl 2006 (UTC)
Chces vlozit aj clanok "R" - X-te pismeno abecedy? Alebo "abdikacny" ? Nebudu delecionisti namietat, ze nie sme slovnik? Ja nie som proti vlozeniu celeho cakumpak. :) Liso@diskprís 16:39, 26 júl 2006 (UTC)
(1) Pokusy vlozit pridavne meno tu uz boli; ak je v zakladnom tvare a ma specialny vyznam, nemam proti tomu nic. (2) Inak rozumiem co chces povedat, ale na toto by som uz musel naraz skontrolovat obsah kazdeho jedneho clanku a na to naozaj nemam cas (len nadpisy su vyse 400 stran vo worde). Navyse - na to hlavne akosi zabudame: Budu sa musiet pridat kategorie, takze pri tej prilezitosti bude treba asi aj tak kazdy clanok pozriet osobitne (neviem kedy - pred vlozenim/po vlozeni?) a pri tej prilezitosti sa moze aj zmazat, ak treba. Bronto 16:48, 26 júl 2006 (UTC)P.S.:Teraz mi napadlo, asi by bolo velmi vhodne pridat ku kazdemu clanku nejaku technicku kategoriu, co ja viem "Prenos z filitu", kym sa tam nepridaju kategorie/nezmaze sa cely clanok - a to na to, aby sme tie clanky nasli.
Kategoria by mala byt v tej sablone { { filit_na_upravu } } ktoru bezpodmienecne planujem vlozit do kazdeho takto vlozeneho clanku... Jednak by tam mal byt popis o co ide, varovanie novacikom, ze takto nema vyzerat clanok, ze to nedefinuje nase standardy, mala by tam byt aj ta kategoria... Co sa tyka prezerania obsahu a kategorizacie v tom s Tebou suhlasim! Tie clanky bude treba preorat a asi aj premazat nieco... Lepsie asi vo wiki ako v nejakom pripravnom skripte. Pripravny skript ale bude treba kazdopadne analyzovat aspon namatkovo! Lepsie objavit nejaku "pravidelnu" chybu a tu odstranit automaticky na 1000 miestach ako potom rucne 1000x uz v clankoch... Napr. je otazka co s "rokmi" . Rozumej 4 cifernymi cislami. Mam ich vkladat do [ [ ] ] ? Aj bez ohladu na to ci sa to iste cislo v tom istom clanku opakuje? Ja myslim, ze hej... Lepsie mat link navyse (podla mna) ako chybajuci... Podobne by malo zmysel asi urobit aj nejaky slovnik dolezitych intralinkov. Filit totiz nie je az tak previazany intralinkami ako wiki. Preto napr. by mozno stalo za to mat zoznam miest a tie "linkovat" ak sa nachadzaju v clanku. Ale je to otazka... Nevnucujem tuto koncepciu, ktora navyse moze priniest nejake hlupe linkovanie... Napr. slovo boh v slove bohatiersky by mohlo byt "zlinkovane" bohatiersky miesto bohatiersky. Liso@diskprís 20:22, 26 júl 2006 (UTC)
Roky samozrejme jednoducho všetky zlinkovať a hotovo, to bude myslím ten najmenší problém...Pri "dodatočných" linkoch je ako sám uvádzaš problém so skloňovaním, ale zase na druhej strane, mne sa doteraz zdalo, že si tam linkov pomerne dosť, takže núdzovo to tiež môžeme nechať tak (ale aspoň zoznam nejakých veľkých miest by možno naozaj pomohol, ak si naozaj myslíš, že ho treba, tak ja ho potom urobím,ale premysli si to).Bronto 20:34, 26 júl 2006 (UTC)
1. to by bolo fajn, myslím že ty to zvládneš :D
2. jasne, veď záleží iba od toho, ako nazvem tie články, čo vytvára alebo mení, tam nie je žiadny rozdiel. Ale inak som to ešte nerobil, a teraz som si spomenul, že keď som niečo testoval a chcel som zmeniť pieskovisko, nejako mi to nešlo, neviem či nie preto, že bol nejaký problém s kódovaním alebo s menným priestorom. Inak prečo sa pýtaš? Skúšal si to? Potrebujeme meniť botom niečo v inom mennom priestore? --Wizzard 11:33, 26 júl 2006 (UTC)
Uvazoval som nad vkladanim testovacej vzorky... A nechcel by som to priamo do menneho priestoru... A zda sa mi, ze ked som to skusal v inom mennom priestore, ze som s tym mal problem... Prinajhorsom by sme to mohli vkladat ako podstranky nejakej jednej stranky (to dufam uz isto ide ;) aby sa to pripadne (podla potreby) rychlo dalo zmazat a testnut znova... Niekde to totiz (zda sa mi) musime odladit... Momentalne ale velmi nestiham (aj kvoli stahovaniu) a neviem kedy budem mat najblizsie Internet bez proxy (aj kvoli stahovaniu ;)... Preto mozno tie testovacie vzorky by mohol vkladat Tvoj bot? Liso@diskprís 12:55, 26 júl 2006 (UTC)

No jasne, mohol by to môj bot urobiť, nejakú vzorku. Ale myslím že je zbytočné dávať to do iného menného priestoru ako hlavného, veď ak niečo bude zle, pri ďalšej verzii bota sa tie články prepíšu. stačilo by napríklad tak 10 prvých článkov, myslím že sa netreba báť, že to niekto prepíše, lebo to nebude vidno ani v posledných úpravách. P.S.: začal si pracovať aj na skripte, ktorý z tých dátových súborov vytvorí priamo články? Ja som skúšal robiť nejaký vlastný skript, ale potom som s tým skončil, lebo je zbytočné, aby dvaja robili to isté. --Wizzard 13:11, 26 júl 2006 (UTC)

Ako Ty vkladas tie astro clanky? Aky mas skript, ci zdrojovy subor? Mozes to niekam zverejnit? Liso@diskprís 16:30, 26 júl 2006 (UTC)
(doplnim) ak mas tie pythonovske skripty, tak tam je take cosi co vo velkom subore rozoznava oddelovace a pcha to postupne do wiki (tak som tam pchal tie kategorie rokov) Skript aj podklad mam doma, teraz Ti to neviem spresnit. Ten posledny zlep.py na mojej stranke to uz vytvara v tvare, ktory by moj bot dokazal nasekat do wiki... :) Keby mi ruplo v bedni, tak zajtra mame o 20000 clankov viac ;) (ale zatial dufam neruplo a chcem to mat poriadne pripravene! :) Liso@diskprís 16:39, 26 júl 2006 (UTC)

No, na každý typ stubov mám iný skript, niečo mám aj na redaktorskej stránke môjho bota, dá sa to z toho vidieť. Na samotné vloženie zhruba toto:

import wikipedia

site = wikipedia.getSite()
stranka = wikipedia.Page( site, "názov článku" )
povodny = stranka.get() // toto nemusis robit
clanok = povodny + "nejaký text";
stranka.put(clanok, u"update článku")

Potom objekt wikipedia.Page má metódy, resp. fungujú ako vlastnosti, to je jedno, volajú sa isRedirectPage(), getRedirectTarget() a exists(), čo sa tiež hodí.

A musíš mať stiahnutý framework pywikipediabot. Inak neviem čo si presne myslel tými oddeľovačmi. --Wizzard 16:40, 26 júl 2006 (UTC)

Ahaaa! Chapem. Ja som mal na mysli toto! :) Ja to robim s tym... Liso@diskprís 20:22, 26 júl 2006 (UTC)

Tak o tomto som ani nevedel :D --Wizzard 22:30, 26 júl 2006 (UTC)

Teda ak to budeme robiť tak, ako to navrhuješ ty, bolo by treba ešte upraviť ten výstup, hlavne to, aby to bolo vo wiki tvare, teda prvú pomlčku v článku nahradiť slovom "je" a nedávať tam názov článku dvakrát. Potom už len pridať kategóriu FILIT alebo niečo podobné a je to. Prípadne ešte zapracovať tam tie články "článok - odkazy" a pod. A budeme mať o zábavu na najbližších niekoľko rokov postarané :D Dnes večer môžem vyskúšať vytvoriť prvých niekoľko článkov tým botom, ak momentálne nemáš prístup na net bez proxy. --Wizzard 09:18, 27 júl 2006 (UTC)

Kategória:Po botovi na úpravu[upraviť zdroj]

Pred tym, nez zacnete s novymi clankami vytvaranimi botmi, vycistite najskor Kategória:Po botovi na úpravu. --Maros 17:27, 28 júl 2006 (UTC)

Kategória bola vyčistená a zmazaná. --Wizzard 12:11, 29 júl 2006 (UTC)
Dik w! :)

pokusy a premenovacky[upraviť zdroj]

Ahojte, myslim, ze by sme mohli nejake clanky (tak cca 20) vlozit (Wizzy?) (a popri tom vyrobit tu sablonu) na testovanie. Tiez by sme sa mohli zamysliet nad premenovackami. Bronto zda sa mi ovela menej pracne premenovat to v nejakom "doc" subore a automaticky spracovat ako potom premiestnovat stranky a pripadne kontrolovat a mazat redirecty. Ak sa ale rozhodneme pre taketo poloautomaticke premenovanie, ta premenovavacia faza musi prebehnut cela pred zaciatkom generovania insertovacieho skriptu (kazdy vnutorny odkaz uz musi "vediet" ako sa ma volat to na co odkazuje) Liso@diskprís 11:30, 30 júl 2006 (UTC)

Ahoj, ja by som aj niečo vložil, ale zistil som, že to nahradzovanie pomlčiek slovom "je" ešte nefunguje celkom dobre, totiž som zistil, že sa nahradili aj ostatné pomlčky. A ešte by bolo dobré skonvertovať linky na súbory filitu na naše wikilinky. --Wizzard 11:40, 30 júl 2006 (UTC)
Takze si to hned pomazal? Preto to chcem aby som tiez videl co tomu chyba, kedze asi hlavne moj kod to najskor teraz choboti! :) Len momentalne vela nestiham... :( Aj sam by sm mohol navkladat, ale cas, cas, cas ... :( Aspon nech toho pythona nejako zvladam.... Liso@diskprís 11:45, 30 júl 2006 (UTC)

Práve že som ešte nič nevkladal, len som si pozeral výstupný súbor, čo som tým skriptom vygeneroval. A myslím že hlavne bude treba vylúčiť stránky typu ... - odkazy, a podobne, alebo ich zakomponovať do samotnej stránky... Tiež som mal menší problém s diakritikou, ale verím, že to vyriešime. --Wizzard 11:56, 30 júl 2006 (UTC)

Prosim davaj taketo veci sem alebo sem alebo sem... :) Viem, ze to vyzera mozno debilne, ale fakt obcas nemam cas (pocas mnohych povinnosti) na viac ako nakuknut co sa zmenilo v mojich sledovanych. Dik! Liso@diskprís 13:17, 30 júl 2006 (UTC)

Wizz si si isty, ze su vsetky pomlcky nahradzovane "je"??? Mne to tak vobec nerobi... Neviem si to vysvetlit, snad len tak, ze by si mal nejaku staru verziu pythona... Mne python -V vrati 2.4.1 Liso@diskprís 16:12, 30 júl 2006 (UTC)

Neviem či všetky, ale niektoré určite, napr. tento výsek:

xxxx
'''Thayer, h. s. - odkazy'''

[[Thayer, H. S.
|Thayer, H. S.]] je  [[../fr/odkazy_-_a.html|odkazy]]

[[Thayer, H. S.  je  zoznam diel
|zoznam diel H. S. Thayera]]

==Externé odkazy==
* {{filit|fvt/thayer_h_s_-_odkazy.html}}
* {{filit na úpravu}}
yyyy

Pythona mám verziu 2.4.3, tak tým to asi nebude. Možno by sme ani nemuseli nahrádzať tie pomlčky... --Wizzard 16:30, 30 júl 2006 (UTC)

Vlozil som hore cely "clanok" (pocnuc znackou xxxx, konciac znackou yyyy) vidim tam nahradenu iba jednu pomlcku, presne podla specifikacie ako sme sa dohodli. Liso@diskprís 17:01, 30 júl 2006 (UTC)
Ten text asi nikdy nebude dokonaly, pretoze postihnut vsetky vynimky je prilis "drahe"... Treba najst take riesenie, ktore bude vyzadovat najmenej prepisov. Ak bude len par takto "blbych" textov, je to menej roboty ako prepisat vo vsetkych ostatnych pomlcku na "je". Liso@diskprís 17:04, 30 júl 2006 (UTC)

Myslím, že toho bude viac, napríklad to nahrádza aj pomlčky medzi rokmi:

xxxx
'''Mirabeau, h. g. de r.'''

Mirabeau, Honoré Gabriel de Riquetti, gróf de (1749  je  1791)
 je   [[../fr/politici_francuzski.html|francúzsky politik]],  stúpenec  [[monarchia konštitučná
|konątitučnej monarchie]].  R.  1791  predseda
Národného zhromaľdenia; zastupoval tretí stav, skvelý  rečník  na  generálnych
stavoch.

==Externé odkazy==
* {{filit|fvm/mirabeau_h_g_de_r.html}}
* {{filit na Ăşpravu}}
yyyy

Ale hlavne by som chcel nejako urobiť to, aby sa tie články s odkazmi dali použiť v samotnom článku, hoci neviem, či bôbec budú na niečo dobré. --Wizzard 17:17, 30 júl 2006 (UTC)

sablona filit[upraviť zdroj]

preco to vyhadzujete??? Zda sa mi to proti copyrightu!!! Vyhodenie {filit na upravu} je ok, vyhodenie {filit} tak nevnimam... Liso@diskprís 16:26, 3 august 2006 (UTC)

Súhlasím, ale pri nejakých extrémne krátkych článkoch tá šablóna podľa mňa nemá veľký zmysel, veď tá definícia mohla byť hocikde, a tie články sa zrejme dosť zmenili, keď to Bronto vyhodil :D --Wizzard 16:48, 3 august 2006 (UTC)
Presne tak. Informácia ako taká nie je predmetom ochrany, iba presný štýl akým je podaná. Bronto 17:02, 3 august 2006 (UTC)
Nesuhlasim. Ak je to take jednoduche a filit si nezasluzi tu sablonku, preco to vlastne odtial prenasame? Ano. Je to niekedy len jedna veta, ale dokopy je to tak 20 000 viet a viac. Podla mna by sme to mali zvazit...  :) Pripadne tam dat aspon sablonu link na tento wikiprojekt, ked uz nechcete mat 20 000 odkazov na filit tak aspon 20 000 odkazov na jeden odkaz na filit si to podla mna zasluzi! Navyse stale mam pocit, ze pred vyhodenim tej sablony doslo k naozaj vyznamnej zmene povodneho textu u vsetkych clankov!!! Radsej prejdime mile 2, ked nas poziadaju o 1 milu... Liso@diskprís 19:00, 3 august 2006 (UTC)
Liso, ja viem z praxe posúdiť, kedy treba odkaz na autora a kedy nie. Na to, že napíšem, že X znamená Y, ešte k tomu inými slovami, a nič viac sa nijaké autorské práva nevzťahujú. Po druhé, slová ktoré zatiaľ preberáme nie sú reprezentatívne, lebo na začiatku A sú práve všetky tie talianske a podobné výrazy, pri normálnom článku to tam nechávam. Po tretie, ako zisťujem, je filit sám jedno veľké porušenie autorských práv, lebo opisovali doslova z VSCS a v dejepisných článkoch (s vynechaním niektorých viet) z jedného českého slovníka antiky - takže ber to tak, že sme to mohli opísaž aj odinakadial - ja mám napríklad obidve knihy pred sebou. Bronto 19:19, 3 august 2006 (UTC)

Termín začatia prenosu[upraviť zdroj]

Mohli by ste už ostatných informovať, či to teda plánujete prenášať po kúskoch alebo ako to celé teda prebiehať? 17:36, 3 august 2006 (UTC)

Záleží od toho, ako sa dohodneme hlavne my, redaktori projektu. Chcem ešte doladiť nejaké detaily. Zatiaľ to môžem dávať po kúskoch a až sa rozhodneme, že je to všetko ok, môžeme to pustiť celé. --Wizzard 17:53, 3 august 2006 (UTC)

Všetlko OK nebude nikdy :). Bronto 18:07, 3 august 2006 (UTC)

Liso, potrebujeme súrne už iba niekoľko vecí, ja sa v regulárnych výrazoch moc nevyznám, preto by som potreboval pomoc, ako odstrániť z toho súboru veci ako toto

[[žurnalistika - odkazy|žurnalistika>]]

a toto

 [[žurnalistika|žurnalistika]]
- [[../fr/odkazy_-_a.htm|odkazy]]

Problém je ale v tom, že tie odkazy sú v inej veľkosti (case-sensitive) ako samotné názvy článkov. --Wizzard 20:31, 3 august 2006 (UTC)

Som na "dovolenke" spojenej so stahovanim a som teda mimoriadne zaneprazdneny... Nerozumiem Ti celkom, ale rad to upresnim cez ICQ v pondelok a aj vyrobim tie regexp. Mimochodom aj tie roky sa rychlejsie spracuju cez regularne vyrazy. Nasiel som pre Teba (aj mna!:) pekny help a podla neho (nestiham overit a regularne vyrazy sa lisia medzi niektorymi platformami) je pre 4 opakovania cislic nasledovny regexp -> "[0-9]{4}" (pre 3 az 4 tento "[0-9]{3,4}") Liso@diskprís 22:46, 3 august 2006 (UTC)

Mohol by mi niekto ukázať zdroje, ktoré sú očíslované v článkoch z filitu? napr. (;203) Viem, že je to nejaký odkaz na literatúru a jej zoznam som už niekde videl.