Diskusia s redaktorom:Miroslav Laki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

--Pe3kZA (diskusia) 14:33, 11. august 2014 (UTC)[odpovedať]

Neodstraňuj, prosím, platné šablóny. --Lalina (diskusia) 15:44, 12. september 2014 (UTC)[odpovedať]

Opatrnejšie, prosím, s tými zhrnutiami úprav. Ešte som si to podrobne neporovnala, ale hneď úvod vypadá ako copyvio z [1]. --Lalina (diskusia) 07:52, 16. september 2014 (UTC)[odpovedať]

Prečítaj si milá moja kto ten článo na fdb napísal - nie je tam náhodnou podpísaný Laki???? a pozri si potom moje meno,....Lalina lalina ... čo si už len o tebe mám myslieť????? --Miroslav Laki (diskusia) sa nepodpísal(a)

Prečítaj si, milý môj, ako to tu funguje, aké sú tu pravidlá a potom sa vyjadruj k veci. Ktokoľvek sa môže podpísať akokoľvek, takže to niči nedokazuje. Čo si máš o mne myslieť je Tvoja vec, nie moja. --Lalina (diskusia) 09:48, 16. september 2014 (UTC)P.S. A v diskusiách sa podpisujeme kliknutím na ceruzku (tzv. panel nástrojov nad oknom na úpravu) → [odpovedať]
Ahoj Miroslav. Buď prosím taký láskavý a NEPOUŽÍVAJ zhrnutie úprav v článku na komunikáciu s redaktormi. Na to slúži táto diskusná stránka, prípadne napíš na diskusnú stránku priamo danému redaktorovi.
Za 2) nevymazávaj oprávnene umiestnené šablóny. Bez urážky, ale dlhoroční redaktori majú logicky viac skúseností a prehľad, ako má encyklopedický článok vyzerať. Danú šablónu na úpravu tam dala nielen Lalina, ale aj Bubamara, o ktorej úsudku ohľadne oprávnenosti šablón ja osobne nepochybujem vôbec. Ako som v diskusii článku naznačil, štylistika článku silne zaváňa zaujatím jej priaznivca. Nevysvetľuj si to prosím zle, sme vďační, ak niekto pozná problematiku popisovanú v článku tak dobre, ako ty. Problémom je len to, že encyklopedická formulácia je odlišná od slohovej, alebo tej, aká sa používa v biografických brožúrkach, knihách, blogoch a pod.
Za 3) Nie som presvedčený, že čisto maďarsky spievajúca speváčka je tak populárna na Slovensku, ako sa ju snažíš v článku vykresliť. Ani na maďarskej Wiki nemá tak podrobný rozpis. Preto mi trochu nesedí táto disproporcia medzi slovenským a maďarským článkom o nej. Podobným prípadom by mohla byť napr. Marika Gombitová, ktorá je slovenská popová hviezda a o ktorej by bol na maďarskej wikipédii podstatne podrobnejší článok, ako na našej slovenskej. Som na pochybách, čo by taký oslavný článok dal maďarským čitateľom, z ktorých drvivá väčšina ani netuší, že akási M. Gombitová existuje a už vôbec by nerozumeli tomu, čo spieva.
Za 4) je dosť problém sa odvolávať na zdroj (a jeho spoľahlivosť) mimo Wiki, pokiaľ si jeho autorom ty sám. O nezaujatosti takéhoto zdroja ani nehovoriac. Vďaka. --Magy357 10:08, 16. september 2014 (UTC)[odpovedať]


Prepáčte, na to ja nemám čas, aby som podrobne študoval zásady Wikipédie. Keď môj článok tam chcete mať, tak ho upravte do encyklopedického štýlu - ale mám pocit, že ste to už urobili, tak o čo ide? Len Vás prosím, nerobte v ňom štylistické a iné chyby, ako sa to už stalo. Kľudne si to dajte do hesiel. Mne je to jedno. Alebo to vymažte. Judith Szűcsovej slovenská wikipédia aj tak nepomôže. Ja som to písal pre ľudí, ktorí ju tu poznajú a mali ju radi. A pokiaľ ide o samotnú speváčku, Judith Szűcs(ová) (tak ju nazývali aj tí, čo ju na Slovensku svojho času dobre poznali) bola u nás podstatne známejšia, ako Marika Gombitová v Maďarsku. Ba čo viac, povedal by som, že Gombitovú v Maďarsku vôbec nikdy nik nepoznal, a napriek tomu má v maďarčine článok na Wikipédii. Maďari to však neriešia, možno si ho dokonca radi prečítajú. Sú to podstatne osobnostne vyrovnanejší a zrelší ľudia. Vrátim sa však k speváčke, Judith Szűcsovú naši pravidelne vysielali v rádiu, v televízii a to nielen v nemeckých programoch, ale česká a slov. televízia odvysielala všetky jej šou-programy a pozývala na vystúpenia. Napr. v šou Josefa Laufera, ale aj vo vtedajších hitparádových programoch, dokonca pred 2 - 3 rokmi vystupovala v programe Petra Stašáka. Speváčka pricestovala k nám v minulosti viackrát na umelecké turné - a to aj do čisto "slovensky hovoriacich" miest. Mám z Vás pocit, že len závidíte to, že Maďarom sa v populárnej hudbe vždy lepšie darilo, ako Slovákom. A to aj predtým aj dnes. Potvrdzuje to aj súťaž Eurosong. A že nie ste vysporiadaní s (jemne povedané) "maďarskou otázkou". Je to len komplex menejcennosti a slepá závisť. Inak by ste opravili aj stránku Pilarovej, o ktorej autor píše, že má vynikajúcu spevácku techniku a podobne. Takýchto príkladov by som Vám mohol v článkoch na slov. wikipédii nájsť neúrekom, ale vy ste sa zamerali na Maďarku Judith Szűcsovú... A prečo má Judith Szűcsová na maď. wikipédii chudobný článok? To súvisí s jej fanúšikmi, ktorí boli podstatne jednoduchší, ako fanúšikovia napr. takej Zsuzsi Koncz, korá spievala pre intelektuálov. Ja som však vysokoškolsky vzdelaný, skončil som FF UK - psychológiu, a preto si dám na taktýcho veciach záležať. Nemám rád fušerskú prácu. Keď sa Vás to dotklo, asi som brnkol na Vašu citlivú strunu. Majte sa krásne. A pracujte na sebe (kvôli sebe a nie kvôli mne prirodzene - mne to môže byť srdečne jedno akí ste osobnostne). Pekný deň. Miroslav.

- A ešte odkaz milej Laline - možno že to nič nedokazuje, ale ja si článok môžem dať autorizovať pánom Ružičkom zo spomenutej fdb.cz, keď len o to ti ide. Článok bol totiž opakovane odoslaný z môjho mailboxu, pretože som ho už 2x aktualizoval. Si nejaká podozrievavá, nie? Pozor, to sa môže zhoršovať a prejsť až do paranoe. --Miroslav Laki (diskusia) sa nepodpísal(a)

Ahoj Miroslav.

Netuším prečo sem ťaháš veci, ktoré absolútne nesúvisia s predmetom diskusie. Slušne som ťa upozornil na vecné chyby a problémy pri písaní článku. Namiesto nápravy a prečítania si zásad Wikipédie, ktoré sú pre prispievateľov akousi zásadnou Bibliou pri fungovaní na tomto projekte, si ich dokonca rezolútne odmietol čítať (a v podstate aj akceptovať) a dokonca si zaútočil rozsiahlym vyčítavým komentárom na adresu akýchsi nevysporiadaných komplexov. Jemné narážky na to, že sú maďari lepší ľudia, že sa im darilo lepšie ako slovákom, alebo o tvojom dosiahnutom vzdelaní nechám bez komentára. Poprosím v tom, ťo odporúčaš iným (práci na sebe) začať teda najprv od seba a naštudovať si odporúčania, zásady a to, čím sa Wikipédia riadi. Začni napríklad niekde TU a hneď na konci druhého bodu nájdeš to, čo si spravil. Ušetril by si čas a námahu sebe aj nám a vyhol sa zbytočným konfliktom pri úpravách a v diskusiách. A poprosím podpisuj svoje príspevky, ako ti to Lalina názorne vysvetlila. Aj to patrí k slušnosti miestnej komunikácie. Vďaka. --Magy357 22:35, 16. september 2014 (UTC)[odpovedať]

Ahoj priateľu, v poriadku, beriem, ale potom ste to mali urobiť od začiatku slušnou formou a nie nejakou "diskusiou" bezomňa (lebo mne ste ju neadresovali - bola dostupná dokonca i verejnosti a myslím, že ešte aj je), že som "zaľúbený" do speváčky a že pochybujete o mojich zdrojoch. Keby ste to boli urobili korektnou formou, bolo by to v poriadku, a súčasne známkou Vašej osobnostnej zrelosti. Prepáč, ale kto má pracovať na sebe a akým spôsobom, na to mám papiere zase ja a myslím, že som v tom dobrý. Faktom, je, že už nemienim prispievať na slovenskú Wikipédiu - chcel som len napísať tento článok. Preto nebudem čítať zásady. Mám vážnejšiu prácu, pomáham mnohým klientov, myslím, že moja práca má zmysel a robím si druhu špecializáciu aby som bol stále lepší. Verím Vám však, že sa v encyklopedickom štýle a určite aj v iných štýloch vyznáte a som rád, že ste článok vhodne upravili za mňa a neberiem Vám Vašu odbornosť, ale potom načo tá irónia a neopodstatnená podozrievavosť už hneď na začiatku. Musíte si byť potom istejší sami so sebou i v komunikácii s druhými. Keď to vyznieva tak, ako som napísal, to predsa nesvedčí o odbornom prístupe a o tom, že chcete nadväzovať s prispievateľni korektnú komunikáciu. S pozdravom, Miroslav.