Evan Taubenfeld

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Evan Taubenfeld

Základné informácie
Rodné meno Evan David Taubenfeld
Narodenie 27. jún 1983 (40 rokov)
Baltimore, Maryland, USA
Pôsobenie spevák, skladateľ, producent
Žáner pop-music, pop-rock, pop-punk
Hrá na nástrojoch spev, elektrická gitara, akustická gitara, piano, bicie
Webstránka evantonline.com

Evan David Taubenfeld (* 27. jún 1983, Baltimore, Maryland, USA) je americký spevák, skladateľ a producent. Známejší je ako hlavný gitarista a vokalista kanadskej speváčky Avril Lavigne. Jeho debutový album vyšiel 18. mája 2010 vo vydavateľstve Warner Bros. Records pod názvom "Welcome to the Blacklist Club".

Život[upraviť | upraviť zdroj]

Narodil sa v meste Baltimore, Maryland, Markovi a Amy Taubenfeldovým, ktorí v tom čase rozbiehali cateringovú spoločnosť. Má dvoch súrodencov, mladšie brata Drewa (narodený v r. 1984), ktorý je známy ako gitarista z formácie Selena Gomez & The Scene, a mladšiu sestru Annie (narodená v r. 1990). Je žid a študoval na McDonogh School. Na gitare sa naučil hrať sám a pôsobil v kapele s názvom Spinfire.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Josh Sarubin pozval Evana na konkurz, kde hľadal členov kapely pre novoobjavený talent Avril Lavigne. Konkurzom prešiel a stal sa jej gitaristom a podieľal sa aj na tvorbe skladieb na jej prvých troch albumoch (napr. "Hot", "Don't Tell Me", "Innocence", atď.). V septembri 2004 dostal svoj vlastný kontrakt. V roku 2008 produkoval dve skladby na debutovom albume rapera Tyga. Jeho prvým synglom bola skladba "Boy Meets Girl" v marci 2009. Dostal tiež rolu v seriály "Private", kde stvárnil Blakea Pearsona a jeho skladba "Evan Way" sa stala soundtrackom k seriálu. Jeho album "Welcome to the Blacklist Club" napokon vyšiel v roku 2010. V tom istom roku spolupracoval aj na štvrtom štúdiovom albume Avril Lavigne Goodbye Lullaby a hosťoval na jej skladbe "Push". V roku 2012 produkoval skladby pre Japonskú skupinu Stereopony. V súčasnosti spolupracuje s Mighty Seven Songs, čo je hudobné vydavateľstvo, ktoré vzniklo spojením Songs Publishing a Crush Managment.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Albumy[upraviť | upraviť zdroj]

Single[upraviť | upraviť zdroj]

"Boy Meets Girl" (2009)
"Merry Swiftmas (Even Though I Celebrate Chanukah)" (2009)
"Pumpkin Pie" (2010)
"Best Years Of Our Lives" (feat. Avril Lavigne) (2011)
"Song 1" (2012)
"Clare" (2013)
"Still In Love Somehow" (2013)

Filmografia[upraviť | upraviť zdroj]

2003: Avril Lavigne: My World
2007: KAYA
2009: Private

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Evan Taubenfeld na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).