FIFA (séria videohier)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

FIFA, tiež známa ako FIFA Football, alebo FIFA Soccer, je séria futbalových videohier, alebo futbalových simulátorov, vydávaná každý rok štúdiom Electronic Arts, pod značkou EA Sports. Keďže nebola konkurencia pre hry od EA Sports ako Madden NFL, alebo NHL, Electronic Arts oznámilo novú hru pod značkou EA Sports, hru FIFA. Momentálne najaktuálnejšia hra je FC 2024.

Hra bola vydaná v roku 1993, a bola prvá s oficiálnou licenciou od futbalovej federácie FIFA. Posledné úpravy hry obsahujú množstvo medzinárodných líg, ako napríklad nemecká Bundesliga, britská Premier League, talianska Serie A, španielska La Liga, a množstvo ďalších.

Od hry EA Sports FC 24 je na prednej strane obalu Erling Haaland. Nahradil Kyliana Mbappého, ktorý bol na obale od hry FIFA 21 po hru FIFA 23.[1][2] Naj populárnější Mód je /FIFA ultimate Team. Ktorý je založený na otváraním Balíčkov. Z balíčkov vám padajú hráči ktorých môžete predať alebo si ich nechať a taktiež ich môžete dať do SBC. Tento mód sa prvýkrát ukázal v hre FIFA 09

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://www.ea.com/uk/fifa-07
  2. http://www.videogamer.com/ds/fifa_11/news/rooney_continues_to_represent_ea_sports_says_ea_2.html