Istrobanka

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Istrobanka
Právna formaAkciová spoločnosť
OdvetvieBankovníctvo
Založená1. september 1992
Územný rozsahSlovensko
Člen skupinyKBC
Dcérske spoločnostiISTRO ASSET MANAGEMENT, správ. spol., a.s.,
Zánik1. júl 2009
(prebratie Československou obchodnou bankou)

ISTROBANKA bola banka na Slovensku.

Vznik a zameranie[upraviť | upraviť zdroj]

ISTROBANKA bola univerzálnou bankou s úplnou devízovou licenciou, licenciou na vykonávanie hypotekárnych obchodov a licenciou pre poskytovanie poistných produktov. Vznikla a povolenie na činnosť získala 1. septembra 1992.

Akcionári banky[upraviť | upraviť zdroj]

Od 26. marca 2002 bola jediným akcionárom a stopercentným vlastníkom ISTROBANKY viedenská Bank für Arbeit und Wirtschaft (BAWAG). V októbri 2007 oznámila materská banka BAWAG odpredaj slovenskej aj českej dcéry a 20. marca 2008 bol oznámený predaj belgickej KBC, ktorá je zároveň vlastníkom ČSOB.

S účinnosťou od 1. júla 2009 právnym nástupcom ISTROBANKY je Československá obchodná banka ktorá prebrala všetky práva a povinnosti ISTROBANKY, a.s.

Obchodné miesta a korešpondenčné vzťahy banky[upraviť | upraviť zdroj]

Pobočky a expozitúry ISTROBANKY boli rozmiestnené po celom území Slovenska. ISTROBANKA mala sieť 60 obchodných miest. V oblasti zahraničného platobného styku mala ISTROBANKA nadviazané korešpondenčné vzťahy s viac ako 600 bankami na celom svete.

V spolupráci s dcérskou spoločnosťou ISTRO ASSET MANAGEMENT, správ. spol., a.s., sprostredkovála predaj produktov v oblasti kolektívneho investovania.

Od 1. júla 2009 boli pobočky ISTROBANKY premenované na ČSOB.