Jill Johnsonová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Jill Johnsonová
Jill Johnson (2009)
Jill Johnson (2009)
Základné informácie
Rodné meno Jill Anna Maria Johnson
Narodenie 24. máj 1973 (44 rokov)
Ängelholm, Švédsko
Pôsobenie speváčka
Žáner Country, country rock, pop, šláger
Roky pôsob. 1996 – súč.
Vydavateľstvá Lionheart (1998 – súčasnosť)
Webstránka jilljohnson.se

Jill Anna Maria Johnsonová (* 24. máj 1973, Ängelholm, Švédsko) je švédska country speváčka.[1]

Život a kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Svoju kariéru začala ako dvanásťročná, keď sa stala vokalistkou v skupinách Country & Western band a Tomboola Band a odišla na turné do Dánska a Nórska. Ich prvým švédskym hitom bola pieseň Kommer tid, kommer vår, spoločný duet s Janom Johansenom.

Žije striedavo v loveckom zámočku v lesoch západného Götalandu a v Štokholme.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

  • 1996 – Sugartree
  • 1998 – När hela världen ser på
  • 2000 – Daughter of Eve
  • 2001 – Good Girl
  • 2003 – Discography 1996 – 2003
  • 2004 – Roots and Wings
  • 2005 – Being who you are
  • 2005 – The Christmas In You
  • 2007 – Music Row
  • 2008 – Baby Blue Paper
  • 2009 – Music Row II
  • 2010 – The Well-Known And Some Other Favourite Stories
  • 2010 – Baby Blue Paper Live
  • 2011 – Flirting With Disaster
  • 2011 – Välkommen jul
  • 2012 – A Woman Can Change Her Mind
  • 2013 – Duetterna
  • 2014 – Livemusiken från Jills veranda
  • 2014 – Songs for Daddy

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]