Kelly Rowanová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Kelly Rowanová
v roku 2011
Narodenie 26. október 1965 (58 rokov)
Ottawa, Ontário, Kanada
Povolanieherečka, modelka
Roky pôsobenia1984 – súčasnosť
Deti1

Kelly Rowanová (* 26. október 1965, Ottawa, Ontário, Kanada) je kanadská herečka, známa z televízneho seriálu O.C. California (2003 – 2007).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Rowanová je absolventkou Northern Secondary School v Toronte. Herectvo študovala na British American Drama Academy v Spojenom kráľovstve a na Neighborhood Playhouse v New Yorku. Počas štúdia v New Yorku pracovala ako modelka.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Po ukončení štúdia herectva sa Rowanová objavila vo vedľajšej úlohe niekoľkých filmoch ako The Gate (1987), Hook (1991) či Exkluzívna reportáž (1992).

V roku 1993 získala herecké ocenenie Gemini za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe v televíznom filme Úplné bezvetrie 2.

Väčší priestor dostala vo filme Candyman 2: Zbohom mäsu, kde stvárnila hlavnú úlohu a zahrala si po boku hercov ako Tony Todd a Veronica Cartwright.

V rokoch 19951996 hrala v televíznom seriáli Lonesome Dove: The Outlaw Years. O rok neskôr si zahrala po boku Samuela L. Jacksona vo filme 187.

V roku 2003 stvárnila postavu Kirsten Cohen v televíznom seriáli O.C. California. Rowanová získala za stvárnenie svojej postavy v roku 2006 ocenenie Prism Award. Televízny seriál skončil štvrtou sériou v roku 2007.

V roku 2011 stvárnila matku Emily Osment vo filme Nepriatelia, začo bola nominovaná na prestížne kanadské filmové ocenenie Canadian Screen Awards. O rok neskôr sa pripojila k hereckému obsadeniu televízneho seriálu Perception, v ktorom účinkovala až do roku 2015.

Medzi jej zásluhy ako výkonnej producentky patria televízne filmy She Drives Me Crazy a The Good Times Are Killing Me.

Rowanová sa prihlásila ako herečka do neziskovej nadácie Young Storytellers Foundation.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Rowanová koncom júna 2007 oznámila svoje zasnúbenie s Davidom Thomsonom, 3. barónom Thomsonom z Fleet. Svoje zásnuby zrušili kvôli ich rozchodu. Krátko po ich rozchode Rowanová vo veku 42 rokov porodila ich dcéru.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Kelly Rowan na anglickej Wikipédii.