Na streche

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Na streche
Formát talkshow
Tvorca Oľga Záblacká
Réžia Róbert Martiniak
Moderátori Oľga Záblacká
Krajina Slovensko Slovensko
Produkcia
Produkcia Peter Baláž
Vysielanie
TV 20032010
TV Markíza

Na streche je televízna relácia, ktorú vysielala TV Markíza v rokoch 20032010. Reláciu moderovala Oľga Záblacká, ktorá sa podieľala na relácii aj autorsky.

Ide o lifestylový magazín, ktorého súčasťou bola talkshow v prvej časti a reportáž v druhej. Prinášala novinky zo sveta slovenského šoubiznisu a života známych osobností, pričom bola prezentovaná ako „nebulvárna“. Témou talkshow boli novinky hostí v rámci svojej profesie.[1] Hosťami boli i také osobnosti, ktoré si súkromie úzkostlivo strážia. Dokrútky boli postavené na návšteve domácností niektorého z prominentov.[2]

Súčasťou relácie bola rubrika Kačica týždňa, v ktorej moderátorka vyvracala výmysly novinárov o známych osobnostiach.[3]

Je to vôbec prvá talkshow na svete, ktorá hostila svojich hostí reálne na streche budovy a nie v štúdiu. Natáčalo sa na streche v centre starej Bratislavy.

Relácia patrila dlhé roky k úspešným pôvodným formátom televízie Markíza, na ktorej obrazovkách figurovala niekoľko rokov pod taktovkou dramaturgičky Gabriely Drobovej v spolupráci s režisérom Petrom Balážom.

V sobotňajšom slote patrila medzi najstabilnejšie a najvýkonnejšie tituly s podielmi siahajúcimi často na 40 percentné hodnoty. V snahe využiť popularitu si Markíza dokonca dovolila reláciu predĺžiť, kedy sa namiesto polhodinového slotu ocitla v 50-minútovom.[2]

Ku koncu sa televízia rozhodla reláciu presunúť na stanicu TV Doma, krátko na to bola avšak zrušená.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Oľga Záblacká: Nemôžem mlčať, keď sa deje krivda [online]. korzar.sme.sk, 2014-05-06, [cit. 2024-03-07]. Dostupné online.
  2. a b Kritik: Na Streche stojí vysoko nad svojou bulvárnou konkurenciou [online]. medialne.trend.sk, 2007-04-05, [cit. 2024-03-07]. Dostupné online.
  3. Moderátorka a speváčka Oľga Záblacká nechce "podporovať" také médiá, ktoré o nej s obľubou klamú [online]. kosice.korzar.sme.sk, 2006-09-08, [cit. 2024-03-07]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]