Navždy sám

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
„Navždy sám“
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
SingelMiro Jaroš
z albumu 5
Vydaný 30.10.2013
Formát promo singel
Žáner Pop
Dĺžka 3.44
Vydavateľ Galgan Music
Skladateľ Miro Jaroš
Producent Miro Jaroš
Textár Miro Jaroš
Umiestnenie v rebríčkoch

14

Miro Jaroš chronológia singlov
Štyri ročné obdobia
(rok)
„Navždy sám“
(rok)
Ako kráľ
(rok)
chronológia singlov
Názov
(rok)
Názov
(rok)
Názov
(rok)

Navždy sám je singel slovenského speváka Mira Jaroša. V 3. týždni sa stala 14. najhranejšou skladbou v slovenských rádiách.[1]

Autor hudby aj textu je Miro Jaroš. Je to zároveň jeho prvá akustická nahrávka, ktorú produkoval s Igorom Baarom. Miro v nej opisuje prekliatie, ktoré sa podľa jeho slov skutočne stalo.

O videoklipe[upraviť | upraviť zdroj]

Dej videoklipu sa odohráva na byte. Miro čaká na svoju partnerku, ktorá sa vráti domov po nevere s iným mužom. Pohádajú sa a pri rozchode žena Mira prekľaje, aby ostal navždy sám. V závere klipu vidíme opusteného Mira, ako zomiera. Žena prichádza na pohreb s ospravedlnením, že jej je všetko ľúto. Berie so sebou živú urnu, ktorá je z Mirovho popola a zasadí ju do zeme vo svojej záhrade. Klip sa končí záberom na malý rastúci ker, ktorý vychádza z urny ako symbol pokračovania života.

Videoklip bol mnohými označovaný za morbídny. Vďaka mediálnym výstupom, ktoré prinášal prevažne bulvár, ktorý hlásal správy o spevákovej smrti, si ho hneď po uverejnení pozrelo v prvý deň takmer 100 000 ľudí. Maskovanie Mira na starca trvalo tvorcom takmer 2 hodiny.

Verzie nahrávky[upraviť | upraviť zdroj]

  • „Radio edit“
  • „Radio edit #2“
  • „Rádio Instrumental“

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]