ORBIS IN

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

ORBIS IN je slovenské vydavateľstvo so sídlom v Bratislave, bolo založené v roku 2002.[1]

Vydáva časopisy, od roku 2017 aj knihy. Prvý časopis MAMA a ja, určený rodičom a budúcim rodičom, vyšiel už v roku 2002.[2] Časopis, podobne ako webová stránka sú vydávané v spolupráci s odborníkmi z oblasti gynekológie a pôrodníctva, pediatrie, psychológie. Z odborníkov, ktorí intenzívne spolupracovali alebo spolupracujú pri tvorbe časopisu a webu možno spomenúť Prof. MUDr. Karola Holomáňa, Prof. MUDr. Svatozára Dluholuckého, detského psychológa prof. Ivana Štúra, Prof. MUDr. PhDr. Petra G. Fedor Freybergha, DrSc MUDr. Jozefa Záhumenského, MUDr. Katarínu Vicianovú, MUDr. Petra Brenišina, MUDr. Martu Špánikovú.

Roku 2005[3] pribudol detský časopis ADAMKO, pre chlapcov a dievčatá na prelome školskej dochádzky, čiže starších škôlkarov a mladších školákov. V roku 2013[4] prišlo vydavateľstvo ORBIS IN s inovatývnym titulom o zdravom životnom štýle, časopisom FIT štýl. V roku 2016 prevzalo vydavateľstvo do svojho portfólia aj vydávanie dvoch najstarších slovenských detských časopisov – Včielku a Zorničku.

Okrem toho od roku 2017 vydáva vydavateľstvo ORBIS IN aj knihy. V tom istom roku vyšla kniha Psychológia pre milujúcich rodičov. V roku 2019 bola uvedená aj na český trh. Neskôr vyšli knihy z vlastnej autorskej dielne vydavateľstva – 60 dní k novej postave a Dojčenské recepty. Zatiaľ poslednou je kniha Cirkus Romana, ktorú pre detského čitateľa pripravila Monika Haasová, známa slovenská herečka.

V roku 2019 vydavateľstvo ORBIS IN spoluorganizovalo prvý ročník behu FIT štýl ZOOrun, v spolupráci so Zoologickou záhradou v Bratislave, z ktorého tržby za vstupné išli na plánovaný nový výbeh pre medveďa.

Od roku 2015 do 2018 malo vydavateľstvo News Media Holding 51%-ný podiel vo vydavateľstve ORBIS IN. Od 04.12.2018 nemá vo vydavateľstve News and Media Holding a.s. žiaden podiel. [1]

Časopisy[upraviť | upraviť zdroj]

Populárno-náučné časopisy:

Detské časopisy:

  • ADAMKO (veková kategória: 5 – 8 rokov)[3]
  • Včielka (veková kategória: 2 – 6 rokov)
  • Zornička (veková kategória: 8 – 11 rokov)

Knihy[upraviť | upraviť zdroj]

  • Psychológia pre milujúcich rodičov
  • 60 dní k novej postave
  • Dojčenské recepty
  • Cirkus Romána

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Výpis z obchodného registra SR [online]. orsr.sk, [cit. 2019-11-29]. Dostupné online.
  2. a b Zoznam periodickej tlače - Detail - MK SR Zoznam periodickej tlače [online]. www.culture.gov.sk, [cit. 2019-11-29]. Dostupné online.
  3. a b Zoznam periodickej tlače - Detail - MK SR Zoznam periodickej tlače [online]. www.culture.gov.sk, [cit. 2019-11-29]. Dostupné online.
  4. a b Zoznam periodickej tlače - Detail - MK SR Zoznam periodickej tlače [online]. www.culture.gov.sk, [cit. 2019-11-29]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]