Portál:Film/Film týždňa/12 2008

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Smrtiaci bumerang je americký film z roku 1996. Rozpráva príbeh jednoduchého muža Karla Childersa, ktorého prepustia z psychiatrickej kliniky, v ktorej žil po tom čo zabil svoju matku a jej milenca ešte ako dvanásť rocný chlapec. Hlavnú úlohu vo filme stvárnil Billy Bob Thornton, ktorý je zároveň režisérom aj scenáristom filmu.

Príbeh[upraviť zdroj]

Mentálne zaostalý Karl žije v psychiatrickom ústave od svojich dvanástich rokov, po tom čo zabil svoju matku a jej milenca. Jeho hospitalizácia končí a Karl musí z ústavu odísť a adaptovať sa do normálneho života. Karl je talentovaný v oprave malých motorov, a tak mu riaditeľ ústavu pomôže nájsť prácu a ubytovanie v malom ochode s kosačkami.

Postupne sa zoznamuje s novými ľuďmi. Zoznámi sa s chlapcom Frankom Wheatleym, ktorý si ho okamžite obľúbi. Frank vidí v Karlovi svojho otca, ktorý spáchal samovraždu. Páči sa mu ako Karl rozpráva. Pre Karla sa Frank stane jeho priateľom a mladším bratom, ktorého nikdy nemal. Nasťahuje sa do garáže Whetleyovcov a spoznáva Frankovu matku a jej hrubého a agresívneho priateľa Doyla, ktorý Franka nemá rád. Frank a jeho matka sa pre Karla stanú jeho novou rodinou, ktorej nesmie nikto ubližovať.