Redaktor:Genius7/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Toto je podoba znaku, ktorý sa má používat na označenie dra, po zaradení do ASCII tabuľky.

Dro je iracionálne a transcendentné číslo. Na jeho zápis sa zatiaľ používa kombinácia dvoch znakov a to "(/", nakoľko jeho symbol ešte nebol pridaný do ASCII tabuľky.



Úvod[upraviť | upraviť zdroj]

Takže v tomto krátkom úvode, budete oboznámení o vývoji čísla Dro. Dvaja študenti Daniel Pavlanský a Martin Šebök, počas stredoškolského štúdia na gymnáziu, v tejto dobe už doktori, robili tisícky pokusov, celé dni trávili s odborníkmi. Obetovali všetok svoj voľný čas v prospech vedy a výzkumu, nehľadeli na svoje potreby, ale na potreby ľudstva. Po necelom troj-ročnom testovaní a overovaní konečného tvaru čísla, študenti dospeli k záveru, k finálnej verzii.


Vlastnosti[upraviť | upraviť zdroj]

Číslo (/ (dro) sa na číselnej osi nachádza niekde medzi číslom 7 a 8. Jeho hodnota je vyjadrená vzorcom

približná hodnota je

Dro nie je možné vyjadrit zlomkom ani konečným desatinným číslom.

História a súčasnosť[upraviť | upraviť zdroj]

Dro bolo prvýkrat vyjadrené v niekedy v rokoch 2005-2006, presný dátum nie je známy. Dvaja mladí študenti zo Slovenska, ktorí stoja za týmto mimoriadnim objavom tvrdia že ich číslo zásadne mení význam a postavenie čísel 2 a 7 ako takých. Zložitými výpočtami prišli nato že pomocou dra sa dá výjadrit elementárna hodnota číslel 2 a 7.Ďaľšie objavy nie sú potvrdené pretože číslo sa stále ešte len skúma a analyzuje. Stále sa hľadá súvis s Ludolfovým číslom (aj keď možno žiadny neexistuje).


Vzorce[upraviť | upraviť zdroj]

Vzorce na elementárne vyjadrenie čísla 2:

Vzorce na elementárne vyjadrenie čísla 7:


Iné významy[upraviť | upraviť zdroj]

Číslo dro sa používa aj na vyjadrenie času. Jeho časová hodnota je:


dro= 14:45 hod. (časový údaj)


Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Kaghil Otagan. (1993). Matematické počty dvacáteho století a jejich definice [ISBN: 768-4-30-102938-9]. Olomoucké papírny s.r.o.