Redaktor:LoPíK05

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

'Nestratil sa, ale doslova sa vyparil'


Tesáre sú obec na Slovensku v okrese Topoľčany. V obci je rímskokatolícky kostol sv. Martina z roku 1772. Obec Tesáre je neveľká obec so 735 obyvateľmi. Vznikla spojením časti Kokošová a časti Tesáre. Prvé písomné zmienky o obci sú známe z roku 1390 pod názvom Thezer, Kokošová je spomínaná v historických záznamoch už v roku 1256. Názov obce pravdepodobne súvisí s tesárskym remeslom. Príroda aj človek vytvorili v tejto obci a jej okolí príjemné podmienky na oddych, preto určite stojí za návštevu. Nakoniec obec Tesáre je asi jediná obec v ktorej nájdete celoročne Zľavy, ktoré ak je tuhá zima zamrznú...

Málo kto ale vie že došlo k záhadnému zmiznutie malého chlapca (13.07.2007). Tento incident sa stal počas letného tábora. Animátori, ktorí mali na starosti rekreovane deti popísali tuto udalosť ako doslova vyparenie sa malého chlapca.

Cely incident začal nevinnou nočnou hrou počas ktorej sa mali deti dostáť cez lesnú cestíčku a splniť úlohy, ktoré si pre nich pripravili animátori. Všetko išlo podľa dopredu naplánovaného programu až kým nemali animátori deti uložiť na spánok. Pri tom však zistili že v jednej chatke im chyba jedno dieťa. Jeho spolubývajúci si mysleli že sa veľmi bál a ostal s animátormi. Vzhľadom nato, že právnu zodpovednosť preberajú animátori pri prijatí deti na turnus na letnom tábore sa rozhodli chlapca hľadať na vlastnú päsť. Pred tým ako sa vybrali hľadať strateného malého chlapca Samka, chcela sa dozvedieť čo najviac informácii od jeho spolubývajúcich, ktorý boli aj jeho kamaráti. Ty sa rozhodli pomôcť animátorom aj pri jeho hľadaní. Toto hľadanie však nebolo úspešne a preto sa rozhodli nasledujúce ráno zavolať políciu.

Prvou zvláštnosťou bolo, že na stredisko dorazila vojenská polícia a nie štátni príslušníci. Tento fakt bo vysvetlený veliacim dôstojníkom. Jednalo sa o vojenské utajovaný proti-raketové zariadenie, ktorý sa nachádzal neďaleko zariadenia vzhľadom na geopoliticky priestor, ktorý poskytoval ideálne podmienky pre jeho funkciu. Veliaci dôstojník sa rozhodol prečesať okolie a vyslal troch mužov z čaty na prieskum proti-raketového zariadenia. Nanešťastie sa im nepodarilo nájsť stratene dieťa. Jediná stopa, ktorá zostala bolo tričko zo stopami pazúrov a krvi. Podľa odbornej diagnózy došlo k potvrdeniu, že sa jednalo o ľudskú krv. Okrem nej sa na tričku našli aj chlpy ktoré po dôkladnej analýze sa zhodovali zo vzorkami z databázy na 53% zo vzorkou medveďa hnedého nevyskytujúceho sa v tomto prostredí.

Po zhodnotení všetkých faktov bol priprav odložený na neurčito následne začali vznikať rôzne konšpiračne teórie, ktoré sa vzťahovali na dátum incidentu piatok 13. Tento magicky dátum sa v histórii objavu dosť často s podobnými záhadami, ktoré do dnes nemožno vysvetliť no býva častým námetom rôznych hororových filmov. Na tomto zariadení došlo ku kompletnej obmene personálu, prestavbe zariadenia a do prevádzky sa opäť uviedlo o 3 roky po incidente. Bývalý prevádzkar, ktorý býva hneď vedľa zariadenia však opakovanie informoval políciu a média o zvláštnych a podivných aktivitách v blízkosti zariadenia ako sú napríklad detské výkriky z lesa a divne chrčanie, ktoré prirovnáva k chrčaniu medveďa. Čo zase budí podozrenie ako sa dostal medveď do tejto oblasti, keď oblasť jeho výskytu je vzdialená niečo cez 80km.

Pre pokoj bola na mieste kde sa našlo tričko postavená socha Panenky Márie. Tato stavba bola neskôr vysvätená nie len pre udržanie pokoju v oblasti, ale aj pre samotne zjavenie nepoškvrnenej panny. Tento svätostánok pomohol, no iba na krátku dobu. Na 10. výročie incidentu popisujú osoby zúčastnené na vtedajšom letnom tábore pohyb človeka, za areálom Rekreačného zariadenia Tesáre. Vek danej osoby odhadovali na teenagera, pre ktorého tento tip tábora nebol určený. Nikto netuší o koho sa jednalo, no bývalý prevádzkar sa domnieva, že sa jednalo o stratenú osobu bývalého malého chlapca.

Na toto miesto navštevujú pravidelne jeho spolubývajúci a aj jeho rodičia, ktorí sa stále, aj po 11 rokoch, nevedia spamätať zo straty milovaného a jediného syna, Samka. Jeho spolubývajúci sa rozhodli na jeho počesť zúčastňovať sa táborov v časovom horizonte, keď sa stratil dúfajúc, že ho ešte niekedy uvidia.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]