Redaktor:Zájezdy/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Zájazdy.sk
Zájezdy/pieskovisko
Právna formaspoločnosť s ručením obmedzeným
Odvetviecestovný ruch
Založená2005
SídloSenica, Slovensko
Produkciaponuka zájazdov slovenských, českých a nemeckých cestovných kancelárií
Zamestnancovpribližne 20
VlastníkZájezdy, a.s.
Webwww.zajazdy.sk

Zájazdy.sk, s.r.o. je slovenský predajca zájazdov. Zameriava sa na služby cestovného ruchu, najmä predaj zájazdov. Vznikol v roku 2005, v roku 2016 došlo ku skráteniu názvu spoločnosti o prvú časť Agentúra. Stopercentným vlastníkom je spoločnosť Zájezdy, spol. s.r.o.

O spoločnosti[upraviť | upraviť zdroj]

Zájazdy.sk je slovenská spoločnosť pôsobiaca od roku 2005 v oblasti cestovného ruchu. Dlhodobo patrí medzi významné cestovné agentúry v Slovenskej republike. Zájazdy.sk, s.r.o. zaisťuje nákup dovolenky prostredníctvom internetových stránok a klientom sú k dispozícii aj pobočky v Bratislave a Senici.

Cestovná agentúra sa zameriava na širokú ponuku zájazdov renomovaných cestovných kancelárií. Ponúka pobyty pri mori, lyžiarske zájazdy na hory, exotické zájazdy, poznávacie zájazdy, kúpeľné a wellness pobyty a mnoho ďalších variantov a možností trávenia dovolenky. Okrem predaja zájazdov poskytuje spoločnosť Zájazdy.sk kompletný informačný servis o krajinách a ponúka veľké množstvo doplnkových služieb a akciových ponúk. Je jednou z najväčších cestovných agentúr na našom trhu a jej manažment je často oslovovaný médiami na posúdenie aktuálnych trendov v cestovaní[1][2].

Firma sa významne podieľa na situácii na slovenskom trhu turistického ruchu. Okrem predaja podporuje aj vzdelanosť zamestnancov v oblasti turizmu formou sprostredkovania infociest, vzdelávacích workshopov a školení. Prostredníctvom sociálnych sietí propaguje cestovný ruch pomocou médií venujúcich sa jednotlivým destináciám alebo turistickým témam. Spoločnosť tiež pozorne sleduje vývoj predaja zájazdov a aktuálne trendy[3][4], tiež nadväzuje a udržiava vzťahy s cestovnými kanceláriami.

História[upraviť | upraviť zdroj]

  • 2005 - vznik spoločnosti Agentúra Zájazdy.sk, spol. s r.o., spustenie domény www.zajazdy.sk
  • 2005 - so vznikom spoločnosti otvorená pobočka v Senici
  • 2007 - otvorená pobočka v Bratislave
  • 2010 - zmena loga a celkovej firemnej identity, mená i webové portály zachované
  • 2016 - zjednodušenie názvu spoločnosti na Zájazdy.sk, spol. s r.o.

Súvisiace články[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. UHRIN, Dušan. S last minute môžete ušetriť aj stovky eur [online]. Hospodárske noviny online, 2010-08-23, [cit. 2016-12-16]. Dostupné online.
  2. PODSTUPKA, Peter. Jesenná dovolenka pri mori je lacná [online]. Hospodárske noviny online, 2010-08-30, [cit. 2016-12-16]. Dostupné online.
  3. Slovákov láka exotika a jej čaru podľahnú i v najbližších mesiacoch [online]. Hospodárske noviny online, 2011-10-06, [cit. 2016-12-16]. Dostupné online.
  4. SOJKOVÁ, Mira. Dovolenka de luxe [online]. Hospodárske noviny online, 2007-05-04, [cit. 2016-12-16]. Dostupné online.