Preskočiť na obsah

Survivor Česko & Slovensko: Titáni vs. Lovci

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Survivor Česko & Slovensko: Titáni vs. Lovci
Typ relácie Reality show
Moderátori Ondřej Novotný
Krajina Česko Česko
Počet epizód 32 + Cesta do finále
Produkcia
Dĺžka časti cca 90 min
Vysielanie
TV 27. február 2024 - 18. jún 2024 (Voyo)
5. marec 2024 - 19. jún 2024 (TV Nova)
TV Nova
Externé odkazy
Oficiálna webstránka

Tretia sezóna reality show Survivor Česko & Slovensko niesla podtitul Titáni vs. Lovci. Premiéru mala na Voyo 27. februára 2024 a o týždeň neskôr aj na TV Nova. Séria sa opäť natáčala v Dominikánskej republike. Moderátorom zostal Ondřej Novotný. Séria trvala 78 dní a víťaz obdržal 2 500 000 Kč (100 000 Euro)[1]

Pravidlá[upraviť | upraviť zdroj]

Dvadsať štyri preživších je rozdelených do dvoch kmeňov a majú svoje farby, vlajku a znak. Preživší sú nútení prežiť v divočine bez akýchkoľvek moderných vymožeností. V priebehu súťaže sa konajú náročné súboje o odmeny, napríklad o jedlo alebo vybavenie pre ľahšie prežitie, alebo o imunitu. Kmeň, ktorý prehrá súboj o imunitu, musí ísť na kmeňovú radu, aby vybral jedného zo svojich členov, ktorý opustí hru.

Pokiaľ zostáva menší počet preživších, približne v polovici hry sa kmene spoja do jedného a každý musia súťažiť sami za seba. Individuálna imunita teraz chráni len jednotlivcov. Ak prehrá, opustí hru a ostrov, odíde do hotela a vráti sa do hry ako člen poroty. Porota sa zúčastňuje na všetkých nasledujúcich kmeňových radách a zhromažďuje cenné informácie pre najdôležitejšie rozhodnutia: ma záverečnej kmeňovej rade, keď sú v hre zvyšní preživší, vyberú víťaza.

Preživší[upraviť | upraviť zdroj]

Súťaže sa zúčastnilo 24 preživších.[2] V prvej časti súťaže boli súťažiaci rozdelený do dvoch kmeňov. Do červeného kmeňu Titánov bolo zaradených 10 známych osobností. Naopak do modrého kmeňu Lovcov bolo zaradených 10 ľudí z castingu. Neskôr boli do hry pridaní ďalší štyria hráči, ktorí boli rozdelení do už roztriedených kmeňov. Neskôr sa zvyšní preživší zlúčili do žltého kmeňa Taínos (meno pôvodných obyvateľov Dominikánskej republiky). Vyhrať ale nemohli všetci. Osemnásť z nich bolo vylúčených, jeden bol evakuovaný, traja odstúpili, posledných deväť vylúčených vytvorilo porotu, posledný dvaja predstúpili pred porotu, ale iba jeden vyhral šek na 2 500 000 Kč (100 000 Euro) a titul Posledný preživší. Po sedemdesiatich ôsmich dňoch sa víťazom stál Martin "Mikýř" Mikyska.

Výhody a zvraty v hre[upraviť | upraviť zdroj]

  • Misia – Z oboch kmeňov sa vyberie jeden alebo viac členov. Tí sú odvezený na jedno miesto, kde musia spolupracovať vo výzve, aby získali nejakú výhodu do hry (hlas naviac, polovica imunity a ďalšie). V prípade individuálnej misie je vybraný iba jeden člen, ktorý úspešným riešením výzvy môže získať výhodu, neúspešným riešením naopak niečo stratí (hlas na kmeňovej rade a ďalšie)§.
  • Rozdelená skrytá imunita – Ruší všetky hlasy pre člena, ktorý ju zahral na kmeňovej rade. Na rozdiel od klasickej skrytej imunity je funkčná iba vtedy, keď sa jeho dve zhodné časti spoja (samotná polovica nemá žiadnu hodnotu).
  • Vyraďovacia hra pre troch hráčov – Nahrádza klasický duel. Zúčastnia sa ho vyhlasovaný členovia z kmeňovej rady a ďalší dvaja členovia, zvolený držitelia individuálnej imunity. Tí sú dvaja, keďže v súboji sa hralo o dve imunity.
  • Premiešanie kmeňov – V istom okamihu sa jeden alebo viac členov premieša medzi kmeňmi.
  • Čas na odmenu – Umožňuje majiteľovi získať odmenu aj keď jeho kmeň prehral hru o odmenu.
  • Hlas naviac – Ku klasickému jednému hlasu člen získava jeden naviac.
  • Osudová výhoda – Umožňuje majiteľovi spoločne s celým kmeňom opustiť kmeňovú radu bez hlasovania. Namiesto nich sa druhý kmeň zúčastní náhlej kmeňovej rady. Zároveň táto výhoda ruší duel a vylúčeným sa tak stane člen s najviac hlasmi.
  • Ukradnutie hlasu – Umožňuje na kmeňovej rade ukradnúť protihráčovi jeho hlas a zahrať ho ako svoj. Zároveň vlastní jeho hlas takže môže hlasovať dvakrát.
  • Nádoby osudu – V hre je 9 nádob. 6 má vnútri krv, 3 vodu. Každý člen, ktorý je na kmeňovej rade po zlúčení vyhlasovaný si musí vybrať jednu nádobu a rozbiť ju. Ak je v nej krv, člen vypadáva bez duelu. Ak je v nej voda, člen s najviac hlasmi si k sebe zvolí druhého člena a potom prebieha klasický duel. Držiteľ individuálnej imunity nesmie byť zvolený do duelu.
  • Veto skrytej imunity – Umožňuje zrušiť platnosť symbolu skrytej imunity.
  • Skrytá imunita – Ruší všetky hlasy pre člena, ktorá ju zahrala na kmeňovej rade. Na rozdiel od iných sérií je v tejto sezóne imunita rozdelená na polovice a je možné aj rozdeliť medzi rôznych členov. Samotná polovica nemá žiadnu hodnotu.

Vyššie uvedené výhody patria medzi výhody, ktoré do hry vložila produkcia. Okrem toho sa členovia snažia získať výhodu nad svojimi súpermi rôznymi spôsobmi pomocou:

  • Falošná imunita – Imunita je vytvorená členom, avšak nemá žiadnu hodnotu, neni to skutočná výhoda, je to iba falošná výhoda pre členov. Na rozdiel od pravej skrytej imunity neruší hlasy pre člena na kmeňovej rade.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]