Tati Gabrielle

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Tati Gabrielle
v roku 2023
Celé menoTatiana Gabrielle Hobson
Narodenie 25. január 1996 (28 rokov)
San Francisco, Kalifornia, USA
Povolanieherečka
Roky pôsobenia2014 - súčasnosť

Tatiana Gabrielle Hobson (* 25. január 1996, San Francisco, Kalifornia, USA) profesionálne známa ako Tati Gabrielle je americká herečka.

Detstvo[upraviť | upraviť zdroj]

Hobsonová je jednou z troch detí. Jej otec je Afroameričan a jej matka sa narodila v Kórei, kórejskej žene a afroamerickému vojakovi. Vo veku štyroch rokov bola jej matka adoptovaná afroamerickou vojenskou rodinou, ktorá bola v tom čase umiestnená v Japonsku.

Hobsonová mala svoj prvý kontakt s herectvom v tretej triede. Na strednej škole sa zúčastnila konkurzu na Oakland School for the Arts a bola prijatá do ich divadelného programu. Účinkovala a režírovala niekoľko inscenácií a za svoju prácu získala viacero ocenení na rôznych divadelných festivaloch vrátane Edinburgh Festival Fringe v Škótsku.

Po strednej škole sa presťahovala do Atlanty, aby navštevovala Spelman College, kde sa špecializovala na drámu a francúzštinu.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Profesionálne, začala Hobsonová používať meno Tati Gabrielle. Prvý krát vo filme sa objavila v roku 2014. V roku 2017 získala svoju prvú opakujúcu sa rolu menom Gaia v apokalyptickej dráme Prvých 100. V rovnakom roku dabovala postavu Addie vo filme Emoji Film.

V marci 2018 bola obsadená do televízneho seriálu Sabrinine mrazivé dobrodružstvá, kde si zahrala po boku herečky Kiernan Shipka. V roku 2022 hrala postavu Jo Braddock vo filme Uncharted. V roku 2023 bola obsadená ako Jade v druhej časti filmu Mortal Kombat. Po boku Brooke Schields, Mindy Sterling, Raven-Symoné a Breckina Meyera vo filme Quarter.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Tati Gabrielle na anglickej Wikipédii.