The Writing's On The Wall

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Druhý štúdiový album Destiny´s Child
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
– Destiny´s Child
Dátum vydania 27. Júl 1999
Žáner R´n´b , Pop
Dĺžka 69:47
Vydavateľstvo Columbia
Producent Kevin "She'kspere" Briggs Beyoncé Knowles Jovonn Alexander D-Major Chad "Dr. Seuss" Elliot Missy Elliott Donald Holmes Anthony Hardy Oshea Hunter Rodney Jerkins Eric Nealante Phillips K-Fam Daryl Simmons Platinum Status Chris Stokes Gerard Thomas D'wayne Wiggins Kandi Burruss
Destiny´s Child – chronológia
Destiny´s Child
(1999)
The Writing´s on the Wall
(1999)
The Platinum's on the Wall
(2001)
Single z albumu The Writing´s on the Wall
  1. Bills, Bills, Bills
    Vydaný: 14.Jún 1999
  2. Bug a Boo
    Vydaný: 23.August 1999
  3. Say my Name
    Vydaný: 7.November 1999
  4. Jumpin, Jumpinl
    Vydaný: 4.Júl 2000

The Writing's on the Wall je druhé štúdiové album americkej dievčenskej skupiny Destiny's Child, vydané 27. júla 1999 spoločnosťou Columbia Records. Album vydali Missy Elliott, Kevin "She'kspere" Briggs, Rodney Jerkins, Eric Nealante Phillips a Beyoncé, na ktorom hosťovala Missy Elliott a R B trio Next. Album vydal štyri singly, vrátane hitov ktoré sa umiestnili na prvých pričkach ako "Bills, Bills, Bills" a "Say My Name". Toto je posledné album s pôvodnou zostavou skupiny. Skupina získala kontrolu nad písaním a tvorením vlastných skladieb, ktoré úzko spolupracovali s producentom Ericom Nealante Phillipsom a speváčky a skladateľky Xscape Kandi Burrussovou. "Bills, Bills, Bills" a "Bug a Boo" patria medzi prvé skladby napísané a produkované skupinou.

Album debutovalo na šiestom mieste v americkom Billboard 200, 14. augusta 1999, s prvým týždenným predajom 132.000 kusov a neskôr vyvrcholil na piatom mieste 6. mája 2000. Destiny´s Child získalo šesť nominácií Grammy za najlepšiu R&B Performance by Duo or Group with Vocals (dvakrát), Najlepšia skladba R&B (dvakrát), Album Roka a Pieseň Roka.

6. novembra 2001 bolo The Writing´s on the Wall certifikované spoločnosťou RIAA 8 × Platinum a v Spojených štátoch predávalo viac ako 6 miliónov kópií. Časopis Billboard zaradil album The Writing on the Wall na 39.mieste v Top 200 Albumov Dekády.