Tracy Pollanová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Tracy Pollanová
v roku 1988
Celé menoTracy Jo Pollan
Narodenie 22. jún 1960 (63 rokov)
Long Island, New York, USA
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1980 – súčasnosť
ManželMichael J. Fox (od 1988)
Deti4

Tracy Pollanová (angl. Tracy Jo Pollan; * 22. jún 1960, Long Island, New York, USA) je americká herečka, známa najmä zo sitcomu Family Ties (1985 – 1987).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Tracy Jo Pollanová sa narodila na Long Islande, vyrastala vo Woodbury, v štáte New York. Pochádza zo židovskej rodiny. Absolvovala Dalton School na Manhattane v New Yorku, neskôr herectvo študovala v štúdiu Herbert Berghof a neskôr na Inštitúte Lee Strasberga. Jej bratom je novinár Michael Pollan.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1985 sa pripojila k hereckému obsadeniu televízneho seriálu Family Ties, kde hrali herci ako Justine Bateman, Michael J. Fox či Meredith Baxter. V roku 1988 si opäť zahrala po boku Michaela J. Foxa vo filme Bright Lights, Big City. Od polovice 90 rokov sa zriedka objavovala v televízii a vo filme.

V rokoch 1997 a 1999 mala hosťujúcu úlohu v seriáli Chaos City, opäť po boku Michaela J. Foxa. Za ďalšiu hosťujúcu rolu v dvoch epizódach Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka v roku 2000 bola nominovaná na cenu Emmy za vynikajúcu herečku vo vedľajšej úlohe v dramatickom seriáli. V roku 2022 hosťovala v televíznom seriáli Inventing Anna.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Od roku 1988 je jej manželom herec Michael J. Fox, s ktorým má štyri deti.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Tracy Pollan na anglickej Wikipédii.