Wikipédia:WPCleaner

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

WPCleaner je aplikácia, ktorá automatizáciou niektorých rutinných činností uľahčuje údržbu a rozširovanie Wikipédie. Program v jazyku Java, bol vytvorený a je ďalej rozvíjaný francúzskym redaktorom, ktorý používa prezývku Nicov.

Medzi piliere repertoáru funkcií WPCleaneru patria opravy odkazov na rozcestníky, realizácia cieľov projektu Check Wikipedia, opravy preklepov a gramatických chýb a pomoc s prekladom článkov z iných Wikipédií.

Oficiálna verzia aplikácie je vo verejnom repozitári zdrojových kódov počítačových programov github. Pomocou technológie Java Web Start je možné program spúšťať priamo z webového prehliadača.

Novinky a návrhy[upraviť | upraviť zdroj]

V diskusii sa budú objavovať nové funkcie. Tiež tam môžete navrhnúť lepší preklad, prediskutovať chybu alebo navrhnúť novú funkciu (rovno môžete na anglickej alebo francúzskej Wikipédii).

Kam ďalej?[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Wikipedie:WPCleaner na českej Wikipédii. Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Wikipedia:WPCleaner na anglickej Wikipédii.