Zoznam častí seriálu The Walking Dead

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Logo seriálu The Walking Dead

The Walking Dead je americký post-apokalyptický hororový seriál, ktorý mal premiéru na americkej káblovej stanici AMC 31. októbra 2010. Seriál zobrazuje šerifa Ricka Grimesa, ktorý sa po kóme prebudí do sveta zaplaveného „chodcami“ (zombie).[1]

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série USA Finále série USA Premiéra série Slovensko Finále série Slovensko Stanica USA Stanica Slovensko
1 6 31. október 2010 5. december 2010 23. máj 2012 20. jún 2012 AMC Plus
2 13 16. október 2011 18. marec 2012 27. jún 2012 22. august 2012
3 16 14. október 2012 31. marec 2013 14. marec 2013 11. apríl 2013
4 16 13. október 2013 30. marec 2014 21. november 2013 26. máj 2014
5 16 12. október 2014 29. marec 2015 TBA TBA TBA
6 16 11. október 2015 TBA TBA TBA TBA

Časti[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
1
1
Days Gone Bye Koniec dobrých čias
Frank Darabont
Frank Darabont
31. október 2010
23. máj 2012
2
2
Guts Krátke stretnutie
Michelle MacLaren
Frank Darabont
7. november 2010
23. máj 2012
3
3
Tell It to the Frogs Povedz to žabám
Gwyneth Horder-Payton
Storyline: Charles H. Eglee & Jack LoGiudice
Scenár: Charles H. Eglee & Jack LoGiudice & Frank Darabont
14. november 2010
30. máj 2012
4
4
Vatos Chlapíci
Johan Renck
Robert Kirkman
21. november 2010
6. jún 2012
5
5
Wildfire Grécky oheň
Ernest Dickerson
Glen Mazzara
28. november 2010
13. jún 2012
6
6
TS-19 TS-19
Guy Ferland
Adam Fierro & Frank Darabont
5. december 2010
20. jún 2012

2. séria (2011-2012)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
7
1
What Lies Ahead Čo nás čaká
Ernest Dickerson &
Gwyneth Horder-Payton
Ardeth Bey & Robert Kirkman
16. október 2011
27. jún 2012
8
2
Bloodletting Púšťanie žilou
Ernest Dickerson
Glen Mazzara
23. október 2011
4. júl 2012
9
3
Save the Last One Zachráňte posledného
Phil Abraham
Scott M. Gimple
30. október 2011
11. júl 2012
10
4
Cherokee Rose Čerokézska ruža
Billy Gierhart
Evan Reilly
6. november 2011
18. júl 2012
11
5
Chupacabra Čupakabra
Guy Ferland
David Leslie Johnson
13. november 2011
25. júl 2012
12
6
Secrets Tajomstvá
David Boyd
Angela Kang
20. november 2011
1. august 2012
13
7
Pretty Much Dead Already Takmer mŕtvi
Michelle MacLaren
Scott M. Gimple
27. november 2011
1. august 2012
14
8
Nebraska Nebraska
Clark Johnson
Evan Reilly
12. február 2012
8. august 2012
15
9
Triggerfinger Spúšťač
Billy Gierhart
David Leslie Johnson
19. február 2012
8. august 2012
16
10
18 Miles Out 18 míľ ďaleko
Ernest Dickerson
Scott M. Gimple & Glen Mazzara
26. február 2012
15. august 2012
17
11
Judge, Jury, Executioner Jeden rozhnevaný muž
Greg Nicotero
Angela Kang
4. marec 2012
15. august 2012
18
12
Better Angels Lepší anjeli
Guy Ferland
Evan Reilly & Glen Mazzara
11. marec 2012
22. august 2012
19
13
Beside the Dying Fire Zhasínajúci oheň
Ernest Dickerson
Robert Kirkman & Glen Mazzara
18. marec 2012
22. august 2012

3. séria (2012-2013)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
20
1
Seed Počiatok
Ernest Dickerson
Glen Mazzara
14. október 2012
14. marec 2013
21
2
Sick Choroba
Billy Gierhart
Nichole Beattie
21. október 2012
14. marec 2013
22
3
Walk with Me Poď so mnou
Guy Ferland
Evan Reilly
28. október 2012
15. marec 2013
23
4
Killer Within Zabijak vo vnútri
Guy Ferland
Sang Kyu Kim
4. november 2012
15. marec 2013
24
5
Say the Word Povedz iba slovo
Greg Nicotero
Angela Kang
11. november 2012
16. marec 2013
25
6
Hounded Prenasledovaní
Dan Attias
Scott M. Gimple
18. november 2012
16. marec 2013
26
7
When the Dead Come Knocking Keď smrť klope na dvere
Dan Sackheim
Frank Renzulli
25. november 2012
17. marec 2013
27
8
Made to Suffer Odsúdení trpieť
Billy Gierhart
Robert Kirkman
2. december 2012
17. marec 2013
28
9
The Suicide King Samovražedný kráľ
Lesli Linka Glatter
Evan Reilly
10. február 2013
21. marec 2013
29
10
Home Domov
Seith Mann
Nichole Beattie
17. február 2013
21. marec 2013
30
11
I Ain't a Judas Nie som Judáš
Greg Nicotero
Angela Kang
24. február 2013
22. marec 2013
31
12
Clear Čisto
Tricia Brock
Scott M. Gimple
3. marec 2013
23. marec 2013
32
13
Arrow on the Doorpost Šíp v zárubni
David Boyd
Ryan C. Coleman
10. marec 2013
24. marec 2013
33
14
Prey Korisť
Stefan Schwartz
Evan Reilly & Glen Mazzara
17. marec 2013
28. marec 2013
34
15
This Sorrowful Life Žalostný život
Greg Nicotero
Scott M. Gimple
24. marec 2013
4. apríl 2013
35
16
Welcome to the Tombs Vitajte vo svojich hroboch!
Ernest Dickerson
Glen Mazzara
31. marec 2013
11. apríl 2013

4. séria (2013-2014)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
36
1
30 Days Without an Accident 30 dní pokoja a mieru
Greg Nicotero
Scott M. Gimple
13. október 2013
21. november 2013
37
2
Infected Infikovaní
Guy Ferland
Angela Kang
20. október 2013
28. november 2013
38
3
Isolation Karanténa
Dan Sackheim
Robert Kirkman
27. október 2013
5. december 2013
39
4
Indifference Vrah medzi nami
Tricia Brock
Matthew Negrete
3. november 2013
12. december 2013
40
5
Internment Internácia
David Boyd
Channing Powell
10. november 2013
19. december 2013
41
6
Live Bait Guvernér je späť!
Michael Uppendahl
Nichole Beattie
17. november 2013
26. december 2013
42
7
Dead Weight Minulosť ťa dobehne
Jeremy Podeswa
Curtis Gwinn
24. november 2013
2. január 2014
43
8
Too Far Gone Príliš neskoro
Ernest Dickerson
Seth Hoffman
1. december 2013
9. január 2014
44
9
After Potom
Greg Nicotero
Robert Kirkman
9. február 2014
7. apríl 2014
45
10
Inmates Väzni
Tricia Brock
Matthew Negrete & Channing Powell
16. február 2014
14. apríl 2014
46
11
Claimed Ukorystení
Seith Mann
Nichole Beattie & Seth Hoffman
23. február 2014
21. apríl 2014
47
12
Still Stále
Julius Ramsay
Angela Kang
2. marec 2014
28. apríl 2014
48
13
Alone Rast
Ernest Dickerson
Curtis Gwinn
9. marec 2014
5. máj 2014
49
14
The Grove Cesta
Michael E. Satrazemis
Scott M. Gimple
16. marec 2014
12. máj 2014
50
15
Us My
Greg Nicotero
Nichole Beattie & Seth Hoffman
23. marec 2014
19. máj 2014
51
16
A A
Michelle MacLaren
Scott M. Gimple & Angela Kang
30. marec 2014
26. máj 2014

5. séria (2014-2015)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
52
1
No Sanctuary
Greg Nicotero
Scott M. Gimple
12. október 2014
53
2
Strangers
David Boyd
Robert Kirkman
19. október 2014
54
3
Four Walls and a Roof
Jeffrey F. January
Angela Kang & Corey Reed
26. október 2014
55
4
Slabtown
Michael E. Satrazemis
Matthew Negrete & Channing Powell
2. november 2014
56
5
Self Help
Ernest Dickerson
Heather Bellson & Seth Hoffman
9. november 2014
57
6
Consumed
Seith Mann
Matthew Negrete & Corey Reed
16. november 2014
58
7
Crossed
Billy Gierhart
Seth Hoffman
23. november 2014
59
8
Coda
Ernest Dickerson
Angela Kang
30. november 2014
60
9
What Happened and What's Going On
Greg Nicotero
Scott M. Gimple
8. február 2015
61
10
Them
Julius Ramsay
Heather Bellson
15. február 2015
62
11
The Distance
Larysa Kondracki
Seth Hoffman
22. február 2015
63
12
Remember
Greg Nicotero
Channing Powell
1. marec 2015
64
13
Forget
David Boyd
Corey Reed
8. marec 2015
65
14
Spend
Jennifer Lynch
Matthew Negrete
15. marec 2015
66
15
Try
Michael E. Satrazemis
Angela Kang
22. marec 2015
67
16
Conquer
Greg Nicotero
Scott M. Gimple & Seth Hoffman
29. marec 2015

6. séria (2015-2016)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
68
1
Greg Nicotero
Scott M. Gimple & Matthew Negrete
11. október 2015
69
2
Jennifer Lynch
Seth Hoffman
18. október 2015
70
3
25. október 2015
71
4
1. november 2015
72
5
Corey Reed
8. november 2015
73
6
Jeffrey F. January
Heather Bellson
15. november 2015
74
7
22. november 2015
75
8
29. november 2015

Webizódy[upraviť | upraviť zdroj]

Torn Apart (2011)[upraviť | upraviť zdroj]

Pred začatím 2. série, 6-dielna miniséria mala premiéru na oficiálnej webstránke AMC. Táto miniséria rozpráva príbeh Hannah, „dievčati na bicykli“, chodca, ktorú Rick zabil z milosti v prvej epizóde.[2]

# Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
(AMC.com)
1
A New Day
Greg Nicotero
Storyline: John Esposito & Greg Nicotero
Scenár: John Esposito
3. október 2011
2
Family Matters
Greg Nicotero
Storyline: John Esposito & Greg Nicotero
Scenár: John Esposito
3. október 2011
3
Domestic Violence
Greg Nicotero
Storyline: John Esposito & Greg Nicotero
Scenár: John Esposito
3. október 2011
4
Neighborly Advice
Greg Nicotero
Storyline: John Esposito & Greg Nicotero
Scenár: John Esposito
3. október 2011
5
Step-Mother
Greg Nicotero
Storyline: John Esposito & Greg Nicotero
Scenár: John Esposito
3. október 2011
6
Everything Dies
Greg Nicotero
Storyline: John Esposito & Greg Nicotero
Scenár: John Esposito
3. október 2011

Cold Storage (2012)[upraviť | upraviť zdroj]

Miniséria Cold Storage rozpráva príbeh mladého Chasea, ktorý hľadá úkryt v sklade spolu so zákerným zamestnancom B.J.-om.[3]

# Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
(AMC.com)
1
Hide and Seek
Greg Nicotero
John Esposito
1. október 2012
2
Keys to the Kingdom
Greg Nicotero
John Esposito
1. október 2012
3
The Chosen Ones
Greg Nicotero
John Esposito
1. október 2012
4
Parting Shots
Greg Nicotero
John Esposito
1. október 2012

The Oath (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

# Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
(AMC.com)
1
Alone
Greg Nicotero
Storyline: Greg Nicotero
Scenár: Luke Passmore
1. október 2013
2
Choice
Greg Nicotero
Storyline: Greg Nicotero
Scenár: Luke Passmore
1. október 2013
3
Bond
Greg Nicotero
Storyline: Greg Nicotero
Scenár: Luke Passmore
1. október 2013

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. AMC Greenlights Six Episodes of The Walking Dead Set to Premiere in October 2010 [online]. http://amctv.com/, marec 2010. Dostupné online. (angličtina)
  2. AMC Launches "The Walking Dead" Webisodes on Monday, October 3 at 2 PM [online]. http://www.thefutoncritic.com/, 27.9.2011. Dostupné online. (angličtina)
  3. The Walking Dead – Cold Storage Webisodes Now Online [online]. http://amctv.com/, október 2012. Dostupné online. (angličtina)