Zoznam diel Piera della Francesca

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam diel Piera della Francesca obsahuje súborný prehľad prác tohto talianskeho renesančného maliara. Podstatnú časť jeho prác predstavujú diela s religióznou tematikou. Najvýznamnejšie dielo s názvom Legenda svätého Kríža vytvoril Piero della Francesca v Bazilike San Francesco v Arezze v rokoch 1453 – 1466.

Náhľad Názov Vytvorené Technika Galéria
Polyptychy
Misericorde.jpg
Madonna della Misericordia 1445 – 1464 tempera na dreve Museo Civico, Sansepolcro
Piero della Francesca Sebastiano e Giovanni.jpg
Svätý Šebestián a svätý Ján Krstiteľ (Madonna della Misericordia) 1445 – 1464 tempera na dreve Museo Civico, Sansepolcro
Piero, Pala della misericordia, santi giovanni evangelista e bernardino.jpg
Svätý Ján Evanjelista a svätý Bernard (Madonna della Misericordia) 1445 – 1464 tempera na dreve Museo Civico, Sansepolcro
Madonna della Misericordia.JPG
Madona milosrdenstva (Madonna della Misericordia) 1445 – 1464 tempera na dreve Museo Civico, Sansepolcro
Piero della Francesca Crocefissione.jpg
Ukrižovaný (Madonna della Misericordia) 1445 – 1464 tempera na dreve Museo Civico, Sansepolcro
Piero, Pala della misericordia, san benedetto.jpg
Svätý Benedikt (Madonna della Misericordia) 1445 – 1464 tempera na dreve Museo Civico, Sansepolcro
Piero, Pala della misericordia, angelo annunciante.jpg
Archanjel Gabriel (Madonna della Misericordia) 1445 – 1464 tempera na dreve Museo Civico, Sansepolcro
Giuliano amidei, deposizione.jpg
Ukladanie do hrobu (Madonna della Misericordia) 1445 – 1464 tempera na dreve Museo Civico, Sansepolcro
Piero, Santo-Agostinho.jpg
Svätý Augustín (Polyptych svätého Augustína) okolo 1465 tempera na dreve Národné múzeum starého umenia, Lisabon
Michael franchesca.jpg
Archanjel Michal (Polyptych svätého Augustína) okolo 1470 tempera na dreve Národná galéria, Londýn
Piero della francesca, san giovanni evangelista.jpg
Svätý Ján Evanjelista (Polyptych svätého Augustína) okolo 1460 tempera na dreve Frick Collection, New York
Piero della Francesca - Saint Nicholas of Tolentino - Google Art Project.jpg
Svätý Mikuláš z Tolentina (Polyptych svätého Augustína) okolo 1465 tempera na dreve Museo Poldi Pezzoli, Miláno
Piero, santa monaca.jpg
Svätá Monika (Polyptych svätého Augustína) okolo 1460 tempera na dreve Frick Collection, New York
Piero, crocifissione.jpg
Ukrižovaný (Polyptych svätého Augustína) okolo 1460 tempera na dreve Frick Collection, New York
Piero, monaco agostiniano.jpg
Augustiniánsky mních (Polyptych svätého Augustína) okolo 1460 tempera na dreve Frick Collection, New York
StAntoinePerugia.jpg
Polyptych svätého Antona okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Piero, Polittico di Sant'Antonio 03.jpg
Svätý Anton a svätý Ján Krstiteľ (Polyptych svätého Antona) okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Piero, Polittico di Sant'Antonio 02.jpg
Madona a Dieťa (Polyptych svätého Antona) okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Piero, Polittico di Sant'Antonio 04.jpg
Svätý František a svätá Alžbeta (Polyptych svätého Antona) okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Piero, Polittico di Sant'Antonio 05.jpg
Zvestovanie (Polyptych svätého Antona) okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Piero, santa chiara d'assisi.jpg
Svätá Klára (Polyptych svätého Antona) okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Piero, sant'agata.jpg
Svätá Agáta (Polyptych svätého Antona) okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Piero, miracolo di sant'antonio da padova.jpg
Zázrak svätého Antona (Polyptych svätého Antona) okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Piero, stimmate di san francesco.jpg
Stigmatizácia svätého Františka (Polyptych svätého Antona) okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Piero, miracolo di sant'elisabetta di Turingia.jpg
Zázrak svätej Alžbety (Polyptych svätého Antona) okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale dell'Umbria, Perugia
Diela s náboženskou tematikou
Piero, san girolamo penitente, berlino.jpg
Pokánie svätého Hieronýma okolo 1450 tempera na dreve Berlínske štátne múzeá, Berlín
Piero, battesimo di cristo 04.jpg
Krst Krista 1440 – 1445 tempera na dreve Národná galéria, Londýn
Accademia - San Girolamo e un devoto - Piero della Francesca.jpg
Svätý Hieroným a darca 1451 tempera na dreve Galleria dell'Accademia, Benátky
Piero, sigismondo malatesta e san sifismondo.jpg
Sigismondo Pandolfo Malatesta kľačí pred svätým Žigmundom 1451 freska Tempio Malatestiano, Rimini
Piero, flagellazione 01.jpg
Bičovanie Krista okolo 1455 olej a tempera na dreve Galleria Nazionale delle Marche, Urbino
Piero della francesca, san giuliano.jpg
Svätý Julián 1455 – 1460 freska Museo Civico, Sansepolcro
Piero, madonna col bambino e 4 angeli, clark art institute.jpg
Madona s Dieťaťom a štyrmi svätcami 1460 – 1470 olej na dreve Sterling and Francine Clark Art Institute, Williamstown
Piero, maria maddalena.jpg
Svätá Mária Magdaléna 1460 freska Katedrála San Donato, Arezzo
Resurrection.JPG
Vzkriesenie Krista okolo 1460 freska Museo Civico, Sansepolcro
Piero, hercules.jpg
Herkules okolo 1465 freska Isabella Stewart Gardner Museum, Boston
Madonna del parto piero della Francesca.jpg
Madonna del Parto 1467 freska pohrebná kaplnka, Monterchi
Madonna di Senigallia.jpg
Madonna di Senigallia okolo 1474 olej na dreve Galleria Nazionale delle Marche, Urbino
Piero, pala montefeltro.jpg
Madona so svätcami, anjelmi a Federicom da Montefeltro 1472 tempera a olej na dreve Pinacoteca di Brera, Miláno
Piero della Francesca 041.jpg
Narodenie Krista 1470 – 1475 tempera na dreve Národná galéria, Londýn
Fresky v Bazilike San Francesco, Arezzo
Piero della Francesca 036.jpg
Adamova smrť (Legenda svätého Kríža) 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Piero, arezzo, Adoration of the Holy Wood and the Meeting of Solomon and the Queen of Sheba 06.jpg
Návšteva kráľovnej zo Sáby u kráľa Šalamúna (Legenda svätého Kríža) 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Piero, arezzo, Burial of the Wood 01.jpg
Zakopanie dreva (Legenda svätého Kríža) 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Piero, arezzo, Constantine's dream 01.jpg
Konštantínovo videnie (Legenda svätého Kríža) 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Piero della Francesca 038.jpg
Konštantínovo víťazstvo nad Maxentiom (Legenda svätého Kríža) 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Piero, arezzo, Torture of the Jew 01.jpg
Judášovo martýrium (Legenda svätého Kríža) 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Piero della Francesca 003.jpg
Nájdenie a rozlíšenie pravého Kríža (Legenda svätého Kríža) 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Piero della Francesca 021.jpg
Herakleiova bitka s perzským kráľom Husravom (Legenda svätého Kríža) 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Exalt.jpg
Herakleios prináša Kríž do Jeruzalema (Legenda svätého Kríža) 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Piero della Francesca 002.jpg
Zvestovanie 1453 – 1466 freska Bazilika San Francesco, Arezzo
Portréty
Piero, ritratto di sigismondo malatesta.jpg
Portrét Sigismonda Pandolfa Malatestu okolo 1451 tempera a olej na dreve Musée du Louvre, Paríž
Piero, Double portrait of the Dukes of Urbino 01.jpg
Portrét Battisty Sforza, manželky Federica da Montefeltro 1465 – 1472 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Federico da Montefeltro.jpg
Portrét Federica da Montefeltro 1465 – 1472 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Piero, Double portrait of the Dukes of Urbino 04.jpg
Portrét Federica da Montefeltro a jeho manželky Battisty Sforza (reverz) 1465 – 1472 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Piero, Double portrait of the Dukes of Urbino 05.jpg
Triumf Battisty Sforza 1465 – 1472 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Piero, Double portrait of the Dukes of Urbino 06.jpg
Triumf Federica da Montefeltro 1465 – 1472 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Ostatné diela
Formerly Piero della Francesca - Ideal City - Galleria Nazionale delle Marche Urbino.jpg
Ideálne mesto okolo 1470 tempera na dreve Galleria Nazionale delle Marche, Urbino
426px-San Luigi di Toulouse PieroDellaFrancesca.jpg
Svätý Ľudovít okolo 1460 freska Museo Civico, Sansepolcro
Piero della Francesca - Virgin and Child - WGA17635.jpg
Panna a Dieťa 1450 – 1460 tempera na dreve Collezione Vittorio Cini, Benátky