Zoznam kultúrnych pamiatok v Stropkove

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Stropkov v okrese Stropkov.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kaplnka drevená Nahrať súbor Kaplnka drevená
KÚ: Stropkov

Poloha
711-10397/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka drevená

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.

Božia muka Nahrať súbor Božia muka Hlavná ul.
KÚ: Stropkov

Poloha
711-10396/0 Unifikovaný názov PO: božia muka

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kláštor františkánov
Nahrať súbor
Kláštor františkánov Hlavná ul. 77-78
KÚ: Stropkov

Poloha
711-245/1 Unifikovaný názov PO: kláštor františkánov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: františkánsky

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Hlavná ul.
KÚ: Stropkov

Poloha
711-245/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Trojice; františkánsky

Hostinec prícestný Nahrať súbor Hostinec prícestný Hviezdoslavova ul. 24
KÚ: Stropkov

Poloha
711-10674/0 Unifikovaný názov PO: hostinec prícestný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Stará pošta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha na stĺpe Mládeže ul.
KÚ: Stropkov

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
711-1897/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Zámocká ul. 519
KÚ: Stropkov

Poloha
711-243/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Stropkovský hrad

Hrad Nahrať súbor Hrad Zámocká ul. 519
KÚ: Stropkov

Poloha
711-243/2 Unifikovaný názov PO: hrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané; Stropkovský hrad

Kostol Nahrať súbor Kostol Zámocká ul. 857
KÚ: Stropkov

Poloha
711-244/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Božieho tela; kostol Božieho tela

Socha Nahrať súbor Socha Zámocká ul.
KÚ: Stropkov

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
711-1895/1 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký; originál v depozitári

Socha-kópia Nahrať súbor Socha-kópia Zámocká ul.
KÚ: Stropkov

Poloha
711-1895/2 Unifikovaný názov PO: socha-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký; originál v depozitári

Socha Nahrať súbor Socha Zámocká ul.
KÚ: Stropkov

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
711-1896/1 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián; originál v depozitári

Socha-kópia Nahrať súbor Socha-kópia Zámocká ul.
KÚ: Stropkov

Poloha
711-1896/2 Unifikovaný názov PO: socha-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián; originál v depozitári

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty