Zoznam kultúrnych pamiatok v Trstenej

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Trstená v okrese Tvrdošín.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Trstená

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-3144/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.sv.v.;I.decénium ČSR+padlí

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha na pilieri Bernolákova ul.
KÚ: Trstená

Poloha
510-2673/0 Unifikovaný názov PO: socha na pilieri

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián

Kostol Nahrať súbor Kostol Bernolákova ul. 9
KÚ: Trstená

Poloha
510-252/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Martina;farský kostol sv.Martina

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka Bernolákova ul. 9
KÚ: Trstená

Poloha
510-252/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Kríža;bývalá kapln.P.M.Karmel.,bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Brána Bernolákova ul. 9
KÚ: Trstená

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-252/3 Unifikovaný názov PO: brána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná;vstupná brána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr ohradný so spovedelnicami Bernolákova ul. 9
KÚ: Trstená

Poloha
510-252/4 Unifikovaný názov PO: múr ohradný so spovedelnicami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenný;bývalé opevnenie kostola

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín príkostolný Bernolákova ul. 9
KÚ: Trstená

Poloha
510-252/5 Unifikovaný názov PO: cintorín príkostolný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané;stredoveký a novoveký cintorín

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Bernolákova ul. 9
KÚ: Trstená

Poloha
510-252/6 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária s dieťaťom;socha Madony

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-vsa Bernolákova ul. 9
KÚ: Trstená

Poloha
510-252/7 Unifikovaný názov PO: socha-vsa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Anna a Panna Mária;sv.Anna vyučuje Pannu Máriu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-vsa Bernolákova ul. 9
KÚ: Trstená

Poloha
510-252/8 Unifikovaný názov PO: socha-vsa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Anton Paduánsky;socha sv.Antona Paduánskeho

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria Malý rad 19
KÚ: Trstená

Poloha
510-3103/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Wilcsekova kúria

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Železničiarov ul. 31
KÚ: Trstená

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-3146/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolučný NV

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty