Zoznam kultúrnych pamiatok v Tvrdošíne

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Tvrdošín v okrese Tvrdošín.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Opevnenie lokalita Šance,Dielec
KÚ: Tvrdošín

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-11821/0 Unifikovaný názov PO: opevnenie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané čiastočne - novoveké bastiónové opevnenie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pilier
KÚ: Krásna Hôrka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-2642/1 Unifikovaný názov PO: pilier

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pilier pod súsoším

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Súsošie
KÚ: Krásna Hôrka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-2642/2 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Trojica;Korunovanie Panny Márie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka Kukorelliho ul.
KÚ: Krásna Hôrka

Poloha
510-225/1 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Zvonica Kukorelliho ul.
KÚ: Krásna Hôrka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-225/2 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový pamätný Kukorelliho ul. 92
KÚ: Krásna Hôrka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-275/1 Unifikovaný názov PO: dom ľudový pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kukorelli Ľ.;Rod.dom-Ľ.Kukorelli

NKP zrušená
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Kukorelliho ul. 92
KÚ: Krásna Hôrka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-275/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kukorelli Ľ.;1914-1944,major

NKP zrušená
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria
č. 2
KÚ: Medvedie pri Tvrdošíne

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-2768/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kúria rod.Medveckých

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový
č. 40
KÚ: Medvedie pri Tvrdošíne

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-1574/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubový

Kostol drevený
Nahrať súbor
Kostol Všetkých svätých 14
KÚ: Tvrdošín

Poloha
510-253/0 Unifikovaný názov PO: kostol drevený

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Všetkých svätých

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový Školská ul. 21
KÚ: Tvrdošín

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-1617/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník Trojičné nám.
KÚ: Tvrdošín

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
510-288/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.sv.v.

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Najsv. Trojice Trojičné nám. 1
KÚ: Tvrdošín

Poloha
510-254/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Trojice

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty