Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Šiatorská Bukovinka

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Šiatorská Bukovinka v okrese Lučenec.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Veža útočištná
Nahrať súbor
Hrad Šomoška
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/1 Unifikovaný názov PO: veža útočištná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: útočištná veža

Palác hradný i. Nahrať súbor Palác hradný i.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/2 Unifikovaný názov PO: palác hradný i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: severný palác s cisternou

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový i.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
606-2582/3 Unifikovaný názov PO: múr hradbový i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradbový múr hradného jadra

Brána i. Nahrať súbor Brána i.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/4 Unifikovaný názov PO: brána i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: severná brána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Brána ii.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
606-2582/5 Unifikovaný názov PO: brána ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: južná brána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cisterna
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/6 Unifikovaný názov PO: cisterna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: cisterna

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Studňa hradná
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/7 Unifikovaný názov PO: studňa hradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradná studňa

Nádvorie hradné i. Nahrať súbor Nádvorie hradné i.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/8 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné nádvorie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác hradný ii.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
606-2582/9 Unifikovaný názov PO: palác hradný ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: východný palác

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža schodisková
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
606-2582/10 Unifikovaný názov PO: veža schodisková

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodisková veža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné ii.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
606-2582/11 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie v predhradí

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový ii.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
606-2582/12 Unifikovaný názov PO: múr hradbový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradbový múr

Bašta delová i. Nahrať súbor Bašta delová i.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/13 Unifikovaný názov PO: bašta delová i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: severná delová bašta

Múr štítový i. Nahrať súbor Múr štítový i.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/14 Unifikovaný názov PO: múr štítový i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: severné delové kazematy

Bašta delová ii. Nahrať súbor Bašta delová ii.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/15 Unifikovaný názov PO: bašta delová ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: západná bašta

Múr štítový ii. Nahrať súbor Múr štítový ii.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/16 Unifikovaný názov PO: múr štítový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: južné delové kazematy

Bašta delová iii. Nahrať súbor Bašta delová iii.
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/17 Unifikovaný názov PO: bašta delová iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: juhovýchodná delová bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bolverk
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
606-2582/18 Unifikovaný názov PO: bolverk

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predsunuté opevnenie

Priestor prístupový Nahrať súbor Priestor prístupový
KÚ: Šiatorská Bukovinka

Poloha
606-2582/19 Unifikovaný názov PO: priestor prístupový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prístupová cesta

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty