Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Divín

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Divín v okrese Lučenec.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Hrad
Nahrať súbor
Hrad
KÚ: Divín

Poloha
606-431/1 Unifikovaný názov PO: hrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ruina - Divínsky hrad

Palác hradný Nahrať súbor Palác hradný
KÚ: Divín

Poloha
606-431/2 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - hradný palác

Nádvorie hradné i. Nahrať súbor Nádvorie hradné i.
KÚ: Divín

Poloha
606-431/3 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - nádvorie horného hradu

Brána i. Nahrať súbor Brána i.
KÚ: Divín

Poloha
606-431/4 Unifikovaný názov PO: brána i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - brána hradného paláca

Veža Nahrať súbor Veža
KÚ: Divín

Poloha
606-431/5 Unifikovaný názov PO: veža

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - severovýchodná veža

Stavba hospodárska i. Nahrať súbor Stavba hospodárska i.
KÚ: Divín

Poloha
606-431/6 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - severovýchod.hospodár.stavba

Cisterna Nahrať súbor Cisterna
KÚ: Divín

Poloha
606-431/7 Unifikovaný názov PO: cisterna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - cisterna

Stavba hospodárska ii. Nahrať súbor Stavba hospodárska ii.
KÚ: Divín

Poloha
606-431/8 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - južná hospodárska stavba

Brána ii. Nahrať súbor Brána ii.
KÚ: Divín

Poloha
606-431/9 Unifikovaný názov PO: brána ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - severozápadná brána

Nádvorie hradné ii. Nahrať súbor Nádvorie hradné ii.
KÚ: Divín

Poloha
606-431/10 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - nádvorie dolného hradu

Bašta východná Nahrať súbor Bašta východná
KÚ: Divín

Poloha
606-431/11 Unifikovaný názov PO: bašta východná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie hradu - východná bašta

Bašta delová Nahrať súbor Bašta delová
KÚ: Divín

Poloha
606-431/12 Unifikovaný názov PO: bašta delová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie hradu - JV bašta,starotalianskeho typu

Brána opevnenia Nahrať súbor Brána opevnenia
KÚ: Divín

Poloha
606-431/13 Unifikovaný názov PO: brána opevnenia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie hradu - hlavná brána hradu

Bašta severozápadná Nahrať súbor Bašta severozápadná
KÚ: Divín

Poloha
606-431/14 Unifikovaný názov PO: bašta severozápadná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie hradu - severozápadná bašta

Bašta severná Nahrať súbor Bašta severná
KÚ: Divín

Poloha
606-431/15 Unifikovaný názov PO: bašta severná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie hradu - severná bašta

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový
KÚ: Divín

Poloha
606-431/16 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie hradu - opevnenie dolného hradu

Priestor prístupový Nahrať súbor Priestor prístupový
KÚ: Divín

Poloha
606-431/17 Unifikovaný názov PO: priestor prístupový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predpolie - prístupová cesta

Priekopa Nahrať súbor Priekopa
KÚ: Divín

Poloha
606-431/18 Unifikovaný názov PO: priekopa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predpolie - hradná priekopa

Kostol Nahrať súbor Kostol
KÚ: Divín

Poloha
606-432/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Všetkých svätých

Opevnenie kostola Nahrať súbor Opevnenie kostola
KÚ: Divín

Poloha
606-432/2 Unifikovaný názov PO: opevnenie kostola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaštiel Nahrať súbor Kaštiel
KÚ: Divín

Poloha
606-434/1 Unifikovaný názov PO: kaštiel

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Opevnenie kaštiela Nahrať súbor Opevnenie kaštiela
KÚ: Divín

Poloha
606-434/2 Unifikovaný názov PO: opevnenie kaštiela

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fara Nahrať súbor Fara Jilemnického ul. 505
KÚ: Divín

Poloha
606-433/0 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty