Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Betliar

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Betliar v okrese Rožňava.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha na stĺpe
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-2389/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 261
KÚ: Betliar

Poloha
808-476/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park
KÚ: Betliar

Poloha
808-476/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 280
KÚ: Betliar

Poloha
808-2390/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Alžbety

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Kaštieľna ul. 6
KÚ: Betliar

Poloha
808-475/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova vstupná Kaštieľna ul. 10
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/2 Unifikovaný názov PO: budova vstupná

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska i. Kaštieľna ul. 7
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/3 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: budovy hospodárske

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Studňa rumpálová Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/4 Unifikovaný názov PO: studňa rumpálová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: budovy hospodárske

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska ii. Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/5 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: budovy hospodárske; Byt kočiša

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Práčovňa Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/6 Unifikovaný názov PO: práčovňa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: budovy hospodárske; Bývalá práčovňa,hosťovský dom

Park
Nahrať súbor
Park Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/7 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami

Pavilón Nahrať súbor Pavilón Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/8 Unifikovaný názov PO: pavilón

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; rotunda,knižnica

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pavilón Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/9 Unifikovaný názov PO: pavilón

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Čínsky pavilón

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/10 Unifikovaný názov PO: most

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Japonský most

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pavilón Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/11 Unifikovaný názov PO: pavilón

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Slobodomurársky pavilón

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Grotta so studňou Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/12 Unifikovaný názov PO: grotta so studňou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hermesova studňa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stĺp dekoratívny Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/13 Unifikovaný názov PO: stĺp dekoratívny

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Olympijský oheň

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/14 Unifikovaný názov PO: most

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Tufový most

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Grotta s vodopádom Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/15 Unifikovaný názov PO: grotta s vodopádom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Grotta s vodopádom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pavilón Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/16 Unifikovaný názov PO: pavilón

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; pavilón na móle

Zverinec Nahrať súbor Zverinec Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/17 Unifikovaný názov PO: zverinec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami

Stavby Nahrať súbor Stavby Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/18 Unifikovaný názov PO: stavby

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Romantické zrúcaniny

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Reštaurácia Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/19 Unifikovaný názov PO: reštaurácia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Bosnia bar - Bosňák

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Filagória Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/20 Unifikovaný názov PO: filagória

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Filagória drevená

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fontána s plastikou Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/21 Unifikovaný názov PO: fontána s plastikou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fontána Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/22 Unifikovaný názov PO: fontána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Fontána za kaštieľom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fontána Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/23 Unifikovaný názov PO: fontána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Fontána nad Hermés.j

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Plastika Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/24 Unifikovaný názov PO: plastika

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Plastika kráľa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Plastika Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/25 Unifikovaný názov PO: plastika

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Plastika murína

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Plastika Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/26 Unifikovaný názov PO: plastika

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Černoch na polygon.p

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Plastika Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/27 Unifikovaný názov PO: plastika

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Černoch s vázou

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Plastika Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/28 Unifikovaný názov PO: plastika

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Plastika Budhu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pylón pravý Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/29 Unifikovaný názov PO: pylón pravý

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Pylón liatin. pravý

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pylón ľavý Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/30 Unifikovaný názov PO: pylón ľavý

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Pylón liatinový ľavý

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kôš záhradný Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/31 Unifikovaný názov PO: kôš záhradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami; Kôš dekoratívny -kov

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Delo i. Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/32 Unifikovaný názov PO: delo i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Delo ii. Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/33 Unifikovaný názov PO: delo ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park s objektami

Brána vstupná Nahrať súbor Brána vstupná Kaštieľna ul.
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/34 Unifikovaný názov PO: brána vstupná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: múr ohradný a brána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr ohradný Kaštieľna ul. 0
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-475/35 Unifikovaný názov PO: múr ohradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: múr ohradný a brána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom bytový Nižná Maša 421
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-4682/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dom bytový s podkrovím

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom bytový Nižná Maša 422
KÚ: Betliar

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
808-4682/2 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový; dom bytový s pavlačou

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty