Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Štítnik

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Štítnik v okrese Rožňava.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Socha na stĺpe-kópia Nahrať súbor Socha na stĺpe-kópia
KÚ: Štítnik

Poloha
808-560/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata; Morový stĺp

Kostol Nahrať súbor Kostol 1.mája nám. 0
KÚ: Štítnik

Poloha
808-559/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Júdu Tadeáša

Radnica
Nahrať súbor
Radnica 1.mája nám. 167
KÚ: Štítnik

Poloha
808-2492/0 Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Obecný dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky 1.mája nám. 434
KÚ: Štítnik

Poloha
808-2491/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky 1.mája nám. 437
KÚ: Štítnik

Poloha
808-557/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; patricijský dom

Škola Nahrať súbor Škola Jelšavská ul. 317
KÚ: Štítnik

Poloha
808-1565/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Ochtinská ul. 32
KÚ: Štítnik

Poloha
808-2493/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; patricijský dom

Kúria Nahrať súbor Kúria Ochtinská ul. 33
KÚ: Štítnik

Poloha
808-556/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Šebekova kúria

Kostol
Nahrať súbor
Evanjelický kostol Teplická ul. 207
KÚ: Štítnik

Poloha
808-558/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Fara Nahrať súbor Fara Teplická ul. 208
KÚ: Štítnik

Poloha
808-2479/0 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.; ev.fara s latinskou školou

Opevnenie hradu
Nahrať súbor
Opevnenie hradu Teplická ul. 213
KÚ: Štítnik

Poloha
808-555/1 Unifikovaný názov PO: opevnenie hradu

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ruina; Bebekovský hrad

Stavba hospodárska
Nahrať súbor
Stavba hospodárska Teplická ul. 213
KÚ: Štítnik

Poloha
808-555/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Park Teplická ul. 213
KÚ: Štítnik

Poloha
808-555/3 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Teplická ul. 213
KÚ: Štítnik

Poloha
808-555/4 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Teplická ul. 307
KÚ: Štítnik

Poloha
808-2494/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty