Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hliník nad Hronom

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hliník nad Hronom v okrese Žiar nad Hronom.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-2593/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec pod sochou

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-2593/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Vendelín

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Božia muka
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-2594/0 Unifikovaný názov PO: božia muka

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Kamenárska ul. 270
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-1225/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r. k. sv. Martina

Súsošie
Nahrať súbor
Súsošie Kamenárska ul.
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-1226/0 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Golgota - Golgota, kaplnka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Kamenárska ul.
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-2247/0 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Ján Nepomucký

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Kopaničná ul. 238
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-1227/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Park Nahrať súbor Park Kopaničná ul. 238
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-1227/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park pri kaštieli

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec SNP nám. 0
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-2248/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec pod sochou

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha SNP nám. 0
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-2248/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Florián

Pomník Nahrať súbor Pomník Železnicná ul. 0
KÚ: Hliník nad Hronom

Poloha
613-1287/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I. sv. v.

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty