Zoznam poslancov Trnavského samosprávneho kraja (2017 – 2022)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Zloženie zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja vo volebnom období 2017 – 2022

Zoznam poslancov Trnavského samosprávneho kraja zvolených na volebné obdobie 2017 – 2022 vo voľbách do orgánov samosprávnych krajov na Slovensku dňa 4. novembra 2017. V krajskom zastupiteľstve bolo najviac poslancov nezávislých kandidátov (14), SMK-MKP získalo 13 mandátov, pravicová koalícia KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 11 mandátov a strany MOST-HÍD a SMER-SD po 1 mandáte.[1] Volebné obdobie bolo mimoriadne predĺžené oproti pôvodne plánovanému roku 2021 až do roku 2022, aby sa tak následné voľby do VÚC časovo zosúladili s termínom konania ďalších komunálnych volieb.[2]

Poslanci zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja[upraviť | upraviť zdroj]

Meno a priezvisko poslanca Volebný obvod (okres) Politická strana alebo koalícia Počet platných hlasov
László Bacsó Volebný obvod č. 1 (okres Dunajská Streda) SMK-MKP 8 312
Iván Fenes Volebný obvod č. 1 (okres Dunajská Streda) SMK-MKP 8 836
Zoltán Hájos Volebný obvod č. 1 (okres Dunajská Streda) SMK-MKP 8 685
Rozália Hervay Volebný obvod č. 1 (okres Dunajská Streda) SMK-MKP 6 616
József Menyhárt Volebný obvod č. 1 (okres Dunajská Streda) SMK-MKP 10 949
Csaba Orosz Volebný obvod č. 1 (okres Dunajská Streda) SMK-MKP 7 402
Ladislav Polák Volebný obvod č. 1 (okres Dunajská Streda) SMK-MKP 6 755
Marian Soóky Volebný obvod č. 1 (okres Dunajská Streda) SMK-MKP 6 367
Gergely Agócs Volebný obvod č. 2 (okres Galanta) SMK-MKP 4 345
József Berényi Volebný obvod č. 2 (okres Galanta) SMK-MKP 5 986
László Biró Volebný obvod č. 2 (okres Galanta) SMK-MKP 4 316
Krisztián Forró Volebný obvod č. 2 (okres Galanta) SMK-MKP 4 913
Ervin Chomča Volebný obvod č. 2 (okres Galanta) MOST-HÍD 3 474
László Pék Volebný obvod č. 2 (okres Galanta) SMK-MKP 4 116
Ľuboš Šúry Volebný obvod č. 2 (okres Galanta) SMER-SD 3 857
Milan Domaracký Volebný obvod č. 3 (okres Hlohovec) NEKA 2 751
Miroslav Dzurech Volebný obvod č. 3 (okres Hlohovec) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 2 180
Patrik Voltmann Volebný obvod č. 3 (okres Hlohovec) NEKA 2 230
Iveta Babičová Volebný obvod č. 4 (okres Piešťany) NEKA 3 424
Remo Cicutto Volebný obvod č. 4 (okres Piešťany) NEKA 3 698
Martin Cifra Volebný obvod č. 4 (okres Piešťany) NEKA 2 899
Lucia Drábiková Volebný obvod č. 4 (okres Piešťany) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 2 401
Alan Suchánek Volebný obvod č. 4 (okres Piešťany) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 3 551
Martin Džačovský Volebný obvod č. 5 (okres Senica) NEKA 2 453
Peter Gerhart Volebný obvod č. 5 (okres Senica) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 2 071
Pavol Kalman Volebný obvod č. 5 (okres Senica) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 2 309
Ľubomír Parízek Volebný obvod č. 5 (okres Senica) NEKA 2 152
Roman Sova Volebný obvod č. 5 (okres Senica) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 2 752
Rastislav Caletka[pozn 1] Volebný obvod č. 6 (okres Skalica) NEKA 2 250
Zdenko Čambal Volebný obvod č. 6 (okres Skalica) NEKA 3 919
Jozef Hazlinger Volebný obvod č. 6 (okres Skalica) NEKA 3 346
Stanislav Chovanec[pozn 2] Volebný obvod č. 6 (okres Skalica) NEKA 3 734
Štefan Bošnák[pozn 3] Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 5 146
Vladimír Butko Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 6 207
Marián Galbavý Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) NEKA 5 169
Branislav Kramár Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 7 563
Matej Lančarič Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) NEKA 7 198
Rastislav Mráz Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 5 434
Marek Neštický Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) NEKA 6 159
Tibor Pekarčík Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) NEKA 5 539
Jozef Viskupič[pozn 4] Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 9 832
Marián Viskupič Volebný obvod č. 7 (okres Trnava) KDH, OKS, OĽANO, SaS a ZZ, DÚ 5 710

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Definitívne výsledky hlasovania [online]. Bratislava: Štatistický úrad SR, [cit. 2020-09-22]. Dostupné online.
  2. TASR. Voľby do VÚC a komunálne voľby sa budú v roku 2022 konať súčasne. teraz.sk (Bratislava: TASR), 2017-02-22. Dostupné online [cit. 2020-09-22].

Poznámky[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Poznámky: Náhradník za Stanislava Chovanca.
  2. Poznámky: Mandát zanikol 23. 5. 2018 smrťou poslanca. Náhradník: Rastislav Caletka.
  3. Poznámky: Náhradník za Jozefa Viskupiča.
  4. Poznámky: Mandát zanikol 4. 12. 2017 vymenovaním do funkcie predsedu samosprávneho kraja. Náhradník: Štefan Bošnák.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]