Zoznam víťaziek ženskej štvorhry na Wimbledone

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam víťaziek ženskej štvorhry na turnaji Wimbledon, ktorá sa po prvýkrát objavila na turnaji v roku 1913.

Listina víťaziek[upraviť | upraviť zdroj]

Rok Víťazky Porazené finalistky Výsledok
1913 GBR Winifred McNairová
GBR Dora Boothbyová
USA Charlotte Cooperová
GBR Dorothea Douglassová Chambersová
4-6 2-4 skreč
1914 USA Elizabeth Ryanová
GBR Agatha Mortonová
GBR Ethel Larcombeová
GBR Edith Hannamová
6-1 6-3
1915 prvá svetová vojna
1916
1917
1918
1919 Francúzsko Suzanne Lenglenová
USA Elizabeth Ryanová
GBR Dorothea Douglassová Chambersová
GBR Ethel Larcombeová
4-6 7-5 6-3
1920 Francúzsko Suzanne Lenglenová
USA Elizabeth Ryanová
GBR Dorothea Douglassová Chambersová
GBR Ethel Larcombeová
6-4 6-0
1921 Francúzsko Suzanne Lenglenová
USA Elizabeth Ryanová
GBR Winifred Beamishová
Južná Afrika (1912-1928) Irene Bowder Peacocková
6-1 6-2
1922 Francúzsko Suzanne Lenglenová
USA Elizabeth Ryanová
GBR Margaret McKaneová Stocksová
GBR Kathleen McKaneová
6-0 6-4
1923 Francúzsko Suzanne Lenglenová
USA Elizabeth Ryanová
GBR Joan Austinová
GBR Evelyn Colyerová
6-3 6-1
1924 USA Hazel Hotchkissová Wightmanová
USA Helen Willsová Moodyová
GBR Phyllis Covellová
GBR Kathleen McKaneová
6-4 6-4
1925 Francúzsko Suzanne Lenglenová
USA Elizabeth Ryanová
GBR A. V. Bridgeová
GBR C. G. McIlquhamová
6-2 6-2
1926 USA Elizabeth Ryanová
USA Mary Browneová
GBR Kathleen McKaneová Godfreeová
GBR Evelyn Colyerová
6-1 6-1
1927 USA Helen Wills Moodyová
USA Elizabeth Ryanová
Austrália Bobbie Heineová
Južná Afrika (1912-1928) Irene Bowderová Peacocková
6-3 6-2
1928 GBR Phoebe Watsonová
GBR Peggy Saundersová
GBR Ermyntrude Harveyová
GBR Eileen Bennettová
6-2 6-3
1929 GBR Phoebe Watsonová
Austrália Peggy Saundersová
GBR Phyllis Covellová
GBR Dorothy Shepherdová
6-4 8-6
1930 USA Helen Wills Moodyová
USA Elizabeth Ryanová
GBR Edith Crossová
USA Sarah Palfreyová Cookeová
6-2 9-7
1931 GBR Phyllis Mudfordová
GBR Dorothy Barronová
Francúzsko Doris Metaxaová
Belgicko Josane Sigartová
3-6 6-3 6-4
1932 Francúzsko Doris Metaxaová
Belgicko Josane Sigartová
USA Elizabeth Ryanová
USA Helen Jacobsová
6-4 6-3
1933 Francúzsko Simone Mathieuová
USA Elizabeth Ryanová
GBR Freda Jamesová Hammersleyová
GBR Billie Yorkeová
6-2 9-1, 6-4
1934 Francúzsko Simone Mathieuová
USA Elizabeth Ryanová
USA Dorothy Andrusová
Francúzsko Sylvie Jungová Henrotinová
6-3 6-3
1935 GBR Freda Jamesová
GBR Kay Stammersová
Francúzsko Simone Mathieuová
Nacistické Nemecko Hilde Krahwinkelová
6-1 6-4
1936 GBR Freda Jamesová
GBR Kay Stammersová
USA Sarah Fabyanová
USA Helen Jacobsová
6-2 6-1
1937 Francúzsko Simone Mathieuová
GBR Billie Yorkeová
GBR Phyllis Mudford Kingová
GBR Elsie Pitmanová
6-3 6-3
1938 USA Sarah Fabyanová
USA Alice Marbleová
Francúzsko Simone Mathieuová
GBR Billie Yorkeová
6-2 6-3
1939 USA Sarah Fabyanová
USA Alice Marbleová
USA Helen Jacobsová
GBR Billie Yorkeová
6-1 6-0
1940 druhá svetová vojna
1941
1942
1943
1944
1945
1946 USA Louise Broughová
USA Margaret du Pontová
USA Pauline Betzová
USA Doris Hartová
6-3 2-6 6-3
1947 USA Doris Hartová
USA Patricia Toddová
USA Louise Broughová
USA Margaret Osborneová
3-6 6-4 7-5
1948 USA Louise Broughová
USA Margaret du Pontová
USA Doris Hartová
USA Patricia Toddová
6-3 3-6 6-3
1949 USA Louise Broughová
USA Margaret du Pontová
USA Gertrude Moranová
USA Patricia Toddová
8-6 7-5
1950 USA Louise Broughová
USA Margaret du Pontová
USA Shirley Fryová
USA Doris Hartová
6-4 5-7 6-1
1951 USA Shirley Fryová
USA Doris Hartová
USA Louise Broughová
USA Margaret du Pontová
6-3 13-11
1952 USA Shirley Fryová
USA Doris Hartová
USA Louise Broughová
USA Maureen Connollyová
8-6 6-3
1953 USA Shirley Fryová
USA Doris Hartová
USA Maureen Connollyová
USA Julie Ann Sampsonová
6-0 6-0
1954 USA Louise Broughová
USA Margaret du Pontová
USA Shirley Fryová
USA Doris Hartová
4-6 9-7 6-3
1955 GBR Angela Mortimerová
GBR Anne Shilcocková
GBR Shirley Bloomerová
GBR Patricia Wardová
7-5 6-1
1956 USA Angela Buxtonová
USA Althea Gibsonová
Austrália Fay Mullerová
Austrália Daphne Seeneyová
6-1 8-6
1957 USA Althea Gibsonová
USA Darlene Hardová
Austrália Mary Bevis Hawtonová
Austrália Thelma Coyne Longová
6-1 6-2
1958 Brazília Maria Buenová
USA Althea Gibsonová
USA Margaret du Pontová
USA Margaret Varnerová Blossová
6-3 7-5
1959 USA Jeanne Arthová
USA Darlene Hardová
USA Beverly Bakerová Fleitzová
GBR Christine Trumanová
2-6 6-2 6-3
1960 Brazília Maria Buenová
USA Darlene Hardová
Južná Afrika (1928-1994) Sandra Reynoldsová
Južná Afrika (1928-1994) Renée Schuurmanová
6-4 6-0
1961 USA Karen Susmanová
USA Billie Jean Kingová
Austrália Jan Lehaneová
Austrália Margaret Courtová
6-3 6-4
1962 USA Billie Jean Kingová
USA Karen Susmanová
Južná Afrika (1928-1994) Sandra Reynoldsová
Južná Afrika (1928-1994) Renée Schuurmanová
5-7 6-3 7-5
1963 Brazília Maria Buenová
USA Darlene Hardová
Austrália Robyn Ebbernová
Austrália Margaret Courtová
8-6 9-7
1964 Austrália Margaret Courtová
Austrália Lesley Turnerová
USA Billie Jean Kingová
USA Karen Susmanová
7-5 6-2
1965 Brazília Maria Buenová
USA Billie Jean Kingová
Francúzsko Francoise Durrová
Francúzsko Janine Lieffrigová
6-2 7-5
1966 Brazília Maria Buenová
USA Nancy Richeyová
Austrália Margaret Courtová
Austrália Judy Tegartová Daltonová
6-3 4-6 6-4
1967 USA Rosie Casalsová
USA Billie Jean Kingová
Brazília Maria Buenová
USA Nancy Richeyová
9-11 6-4 6-2
Otvorená éra
1968 USA Rosie Casalsová
USA Billie Jean Kingová
Francúzsko Francoise Durrová
GBR Ann Haydonová-Jonesová
3-6 6-4 7-5
1969 Austrália Margaret Courtová
Austrália Judy Tegartová Daltonová
USA Patti Hoganová-Fordyceová
USA Peggy Michelovál
9-7 6-2
1970 USA Rosie Casalsová
USA Billie Jean Kingová
Francúzsko Francoise Durrová
GBR Virginia Wadeová
6-2 6-3
1971 USA Rosie Casalsová
USA Billie Jean Kingová
Austrália Margaret Courtová
Austrália Evonne Goolagongová
6-3 6-2
1972 USA Billie Jean Kingová
Holandsko Betty Stoveová
Austrália Judy Tegartová-Daltonová
Francúzsko Francoise Durrová
6-2 4-6 6-3
1973 USA Rosie Casalsová
USA Billie Jean Kingová
Francúzsko Francoise Durrová
Holandsko Betty Stoveová
6-1 4-6 7-5
1974 Austrália Evonne Goolagongová
USA Peggy Michelová
Austrália Helen Gourlayová Cawleyová
Austrália Karen Krantzckeová
2-6 6-4 6-3
1975 Japonsko Ann Kijomuraová
Japonsko Kazuku Sawamatsuová
Francúzsko Francoise Durrová
Holandsko Betty Stoveová
7-5 1-6 7-5
1976 USA Chris Evertová
USA Martina Navrátilová
USA Billie Jean Kingová
Holandsko Betty Stoveová
6-1 3-6 7-5
1977 Austrália Helen Gourlayová Cawleyová
USA JoAnne Russellová
USA Martina Navrátilová
Holandsko Betty Stoveová
6-3 6-3
1978 Austrália Kerry Reidová
Austrália Wendy Turnbullová
Juhoslávia Mima Jaušovecová
Rumunská socialistická republika Virginia Ruziciová
4-6 9-8(10) 6-3
1979 USA Billie Jean Kingová
USA Martina Navrátilová
Holandsko Betty Stoveová
Austrália Wendy Turnbullová
5-7 6-3 6-2
1980 USA Kathy Jordanová
USA Anne Smithová
USA Rosie Casalsová
Austrália Wendy Turnbullová
4-6 7-5 6-1
1981 USA Martina Navrátilová
USA Pam Shriverová
USA Kathy Jordanová
USA Anne Smithová
6-3 7-6(6)
1982 USA Martina Navrátilová
USA Pam Shriverová
USA Kathy Jordanová
USA Anne Smithová
6-4 6-1
1983 USA Martina Navrátilová
USA Pam Shriverová
USA Rosie Casalsová
Austrália Wendy Turnbullová
6-2 6-2
1984 USA Martina Navrátilová
USA Pam Shriverová
USA Kathy Jordanová
USA Anne Smithová
6-3 6-4
1985 USA Kathy Jordanová
Austrália Elizabeth Smylieová
USA Martina Navrátilová
USA Pam Shriverová
5-7 6-3 6-4
1986 USA Martina Navrátilová
USA Pam Shriverová
Československo Hana Mandlíková
Austrália Wendy Turnbullová
6-1 6-3
1987 Západné Nemecko Claudia Kohdeová-Kilschová
Československo Helena Suková
USA Betsy Nagelsenová
Austrália Elizabeth Smylieová
7-5 7-5
1988 Západné Nemecko Steffi Grafová
Argentína Gabriela Sabatiniová
Sovietsky zväz Larisa Savčenková - Neilandová
ZSSR Nataša Zverevová
6-3 1-6 12-10
1989 Československo Jana Novotná
Československo Helena Suková
ZSSR Larisa Savčenková - Neilandová
ZSSR Nataša Zverevová
6-1 6-2
1990 Československo Jana Novotná
Československo Helena Suková
USA Kathy Jordanová
Austrália Elizabeth Smylieová
6-4 6-1
1991 ZSSR Larisa Savčenková - Neilandová
ZSSR Nataša Zverevová
USA Gigi Fernándezová
Československo Jana Novotná
6-4 3-6 8-6
1992 USA Gigi Fernándezová
Bielorusko Nataša Zverevová
Lotyšsko Larisa Savčenková - Neilandová
Československo Jana Novotná
6-4 6-1
1993 USA Gigi Fernándezová
Bielorusko Nataša Zverevová
Lotyšsko Larisa Savčenková - Neilandová
Česko Jana Novotná
6-4 6(4)-7 6-4
1994 USA Gigi Fernándezová
Bielorusko Nataša Zverevová
Česko Jana Novotná
Španielsko Arantxa Sánchezová Vicariová
6-4 6-1
1995 Česko Jana Novotná
Španielsko Arantxa Sánchezová Vicariová
USA Gigi Fernándezová
Bielorusko Nataša Zverevová
5-7 7-5 6-4
1996 Švajčiarsko Martina Hingisová
Česko Helena Suková
USA Meredith McGrathová
Lotyšsko Larisa Neilandová
5-7 7-5 6-1
1997 USA Gigi Fernándezová
Bielorusko Nataša Zverevová
USA Nicole Arendtová
Holandsko Manon Bollegrafová
7-6(4) 6-4
1998 Švajčiarsko Martina Hingisová
Česko Jana Novotná
USA Lindsay Davenportová
Bielorusko Nataša Zverevová
6-3 3-6 8-6
1999 USA Lindsay Davenportová
USA Corina Morariuová
Južná Afrika Mariaan de Swardtová
Ukrajina Olena Tatarkovová
6-4 6-4
2000 USA Venus Williamsová
USA Serena Williamsová
Francúzsko Julie Halardová-Decugisová
Japonsko Ai Sugijamová
6-3 6-2
2001 USA Lisa Raymondová
Austrália Rennae Stubbsová
Belgicko Kim Clijstersová
Japonsko Ai Sugijamová
6-4 6-3
2002 USA Venus Williamsová
USA Serena Williamsová
Španielsko Virginia Ruanová Pascualová
Argentína Paola Suárezová
6-2 7-5
2003 Belgicko Kim Clijstersová
Japonsko Ai Sugijamová
Španielsko Virginia Ruanová Pascualová
Argentína Paola Suárezová
6-4 6-4
2004 Zimbabwe Cara Blacková
Austrália Rennae Stubbsová
Južná Afrika Liezel Huberová
Japonsko Ai Sugijamová
6-3 7-6(5)
2005 Zimbabwe Cara Blacková
Južná Afrika Liezel Huberová
Rusko Svetlana Kuznecovová
Francúzsko Amélie Mauresmová
6-2 6-1
2006 Čína Jen C’
Čína Čeng Ťie
Španielsko Virginia Ruanová Pascualová
Argentína Paola Suárezová
6-3 3-6 6-2
2007 Zimbabwe Cara Blacková
Južná Afrika Liezel Huberová
Slovinsko Katarina Srebotniková
Japonsko Ai Sugijamová
3-6, 6-3, 6-2
2008 USA Venus Williamsová
USA Serena Williamsová
USA Lisa Raymondová
Austrália Samantha Stosurová
6-2, 6-2
2009 USA Venus Williamsová
USA Serena Williamsová
Austrália Samantha Stosurová
Austrália Rennae Stubbsová
7-6(4)2, 6-4
2010 USA Vania Kingová
Kazachstan Jaroslava Švedovová
Rusko Jelena Vesninová
Rusko Vera Zvonariovová
7-6(6), 6-2
2011 Česko Květa Peschkeová
Slovinsko Katarina Srebotniková
GER Sabine Lisická
AUS Samantha Stosurová
6-3, 6-1
2012 USA Venus Williamsová
USA Serena Williamsová
Česká republika Andrea Hlaváčková
Česká republika Lucie Hradecká
7-5, 6-4
2013 Taiwan Sie Šu-wej
CHN Pcheng Šuaj
AUS Ashleigh Bartyová
AUS Casey Dellacquová
7-6(1), 6-1

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam vítězek ženské čtyřhry ve Wimbledonu na českej Wikipédii.