Zoznam víťazov zmiešanej štvorhry na Wimbledone

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam víťazov zmiešanej štvorhry na turnaji Wimbledon, ktorá sa poprvýkrát objavila na turnaji v roku 1913.

Zoznam finálových zápasov[upraviť | upraviť zdroj]

Suzanne Lenglenová vyhrala zmiešanú štvorhru trikrát
Rok Víťazi Porazení Výsledok
1913 Spojené kráľovstvo Hope Crisp
Spojené kráľovstvo Agnes Tuckeyová
Írsko (1783) James Cecil Parke
Spojené kráľovstvo Ethel Thomsonová Larcombeová
3:6, 5:3 skreč
1914 Írsko (1783) James Cecil Parke
Spojené kráľovstvo Ethel Thomsonová Larcombeová
Nový Zéland Tony Wilding
Francúzsko Marguerite Broquedisová
4:6, 6:4, 6:2
1915 prvá svetová vojna
1916
1917
1918
1919 Spojené kráľovstvo Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
Spojené kráľovstvo Albert Prebble
Spojené kráľovstvo Dorothea Lambertová Chambersová
6:0, 6:0
1920 AUS Gerald Patterson
Francúzsko Suzanne Lenglenová
Spojené kráľovstvo Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
7:5, 6:3
1921 Spojené kráľovstvo Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
Spojené kráľovstvo Max Woosnam
Spojené kráľovstvo Phyllis Howkinsová
6:3, 6:1
1922 AUS Pat O'Hara Wood
Francúzsko Suzanne Lenglenová
Spojené kráľovstvo Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
6:4, 6:3
1923 Spojené kráľovstvo Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
Britská India Lewis Deane
Spojené kráľovstvo Dorothy Shepherdová-Barronová
6:4, 7:5
1924 Spojené kráľovstvo John Gilbert
Spojené kráľovstvo Kathleen McKaneová
Spojené kráľovstvo Leslie Godfree
Spojené kráľovstvo Dorothy Shepherdová-Barronová
6:3, 3:6, 6:3
1925 Francúzsko Jean Borotra
Francúzsko Suzanne Lenglenová
Talianske kráľovstvo Umberto De Morpurgo
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
6:3, 6:3
1926 Spojené kráľovstvo Leslie Godfree
Spojené kráľovstvo Kathleen McKaneová Godfreeová
USA (1912-1959) Howard Kinsey
USA (1912-1959) Mary Browneová
6:3, 6:4
1927 USA (1912-1959) Francis Hunter
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
Spojené kráľovstvo Leslie Godfree
Spojené kráľovstvo Kathleen McKaneová Godfreeová
8:6, 6:0
1928 Južná Afrika (1928-1994) Patrick Spence
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
AUS Jack Crawford
AUS Daphne Akhurstová Cozensová
7:5, 6:4
1929 USA (1912-1959) Francis Hunter
USA (1912-1959) Helen Willsová Moodyová
Spojené kráľovstvo Ian Collins
Spojené kráľovstvo Joan Fryová Lakemanová
6:1, 6:4
1930 AUS Jack Crawford
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
GER Daniel Prenn
GER Hilde Krahwinkelová Sperlingová
6:1, 6:3
1931 USA (1912-1959) George Lott
USA (1912-1959) Anna McCune Harper
Spojené kráľovstvo Ian Collins
Spojené kráľovstvo Joan Ridley
6:3, 1:6, 6:1
1932 Španielsko (1931-1939) Enrique Maier
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
AUS Harry Hopman
BEL Josane Sigartová
7:5, 6:2
1933 Nemecká ríša Gottfried von Cramm
Nemecká ríša Hilde Krahwinkelová Sperlingová
Južná Afrika (1928-1994) Norman Farquharson
Spojené kráľovstvo Mary Heeley
7:5, 8:6
1934 JPN Ryuki Miki
Spojené kráľovstvo Dorothy Roundová Littleová
Spojené kráľovstvo Henry Austin
Spojené kráľovstvo Dorothy Shepherdová-Barronová
3:6, 6:4, 6:0
1935 Spojené kráľovstvo Fred Perry
Spojené kráľovstvo Dorothy Roundová Littleová
AUS Harry Hopman
AUS Eleanor Hallová Hopmanová
7:5, 4:6, 6:2
1936 Spojené kráľovstvo Fred Perry
Spojené kráľovstvo Dorothy Roundová Littleová
USA (1912-1959) Don Budge
USA (1912-1959) Sarah Palfreyová Cookeová
7:9, 7:5, 6:4
1937 USA (1912-1959) Don Budge
USA (1912-1959) Alice Marbleová
Francúzsko Yvon Petra
Francúzsko Simone Mathieuová
6:4, 6:1
1938 USA (1912-1959) Don Budge
USA (1912-1959) Alice Marbleová
Nacistické Nemecko Henner Henkel
USA (1912-1959) Sarah Palfreyová Cookeová
6:1, 6:4
1939 USA (1912-1959) Bobby Riggs
USA (1912-1959) Alice Marbleová
Spojené kráľovstvo Frank Wilde
Spojené kráľovstvo Nancy Brownová
9:7, 6:1
1940 druhá svetová vojna
1941
1942
1943
1944
1945
1946 USA (1912-1959) Tom Brown
USA (1912-1959) Louise Broughová
AUS Geoff Brown
USA (1912-1959) Dorothy Cheneyová
6:4, 6:4
1947 AUS John Bromwich
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
AUS Colin Long
AUS Nancye Wynneová Boltonová
1:6, 6:4, 6:2
1948 AUS John Bromwich
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
AUS Frank Sedgman
USA (1912-1959) Doris Hartová
6:2, 3:6, 6:3
1949 Južná Afrika (1928-1994) Eric Sturgess
Južná Afrika (1928-1994) Sheila Summersová
AUS John Bromwich
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
9:7, 9:11, 7:5
1950 Južná Afrika (1928-1994) Eric Sturgess
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
AUS Geoff Brown
USA (1912-1959) Patricia Canningová Toddová
11:9, 1:6, 6:4
1951 AUS Frank Sedgman
USA (1912-1959) Doris Hartová
AUS Mervyn Rose
AUS Nancye Wynneová Boltonová
7:5, 6:2
1952 AUS Frank Sedgman
USA (1912-1959) Doris Hartová
ARG Enrique Morea
AUS Thelma Coyneová Longová
4:6, 6:3, 6:4
1953 USA (1912-1959) Vic Seixas
USA (1912-1959) Doris Hartová
Argentína Enrique Morea
USA (1912-1959) Shirley Fryová
9:7, 7:5
1954 USA (1912-1959) Vic Seixas
USA (1912-1959) Doris Hartová
AUS Ken Rosewall
USA (1912-1959) Margaret Osborneová duPontová
5:7, 6:4, 6:3
1955 USA (1912-1959) Vic Seixas
USA (1912-1959) Doris Hartová
Argentína Enrique Morea
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
8:6, 2:6, 6:3
1956 USA (1912-1959) Vic Seixas
USA (1912-1959) Shirley Fryová
USA (1912-1959) Gardnar Mulloy
USA (1912-1959) Althea Gibsonová
2:6, 6:2, 7:5
1957 AUS Mervyn Rose
USA (1912-1959) Darlene Hardová
AUS Neale Fraser
USA (1912-1959) Althea Gibsonová
6:4, 7:5
1958 AUS Bob Howe
AUS Lorraine Coghlanová Robinsonová
Dánsko Kurt Nielsen
USA (1912-1959) Althea Gibsonová
6:3, 13:11
1959 AUS Rod Laver
USA (1959-1960) Darlene Hardová
AUS Neale Fraser
Brazília Maria Buenová
6:4, 6:3
1960 AUS Rod Laver
USA (1959-1960) Darlene Hardová
AUS Bob Howe
Brazília Maria Buenová
13:11, 3:6, 8:6
1961 AUS Fred Stolle
AUS Lesley Turnerová Bowreyová
AUS Bob Howe
Západné Nemecko Edda Budingová
11:9, 6:2
1962 AUS Neale Fraser
USA Margaret Osborneová duPontová
USA Dennis Ralston
Spojené kráľovstvo Ann Haydonová-Jonesová
2:6, 6:3, 13:11
1963 AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
Južná Afrika (1928-1994) Bob Hewitt
USA Darlene Hardová
11:9, 6:4
1964 AUS Fred Stolle
AUS Lesley Turnerová Bowreyová
AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
6:4, 6:4
1965 AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
AUS Tony Roche
AUS Judy Tegartová Daltonová
12:10, 6:3
1966 AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
USA Dennis Ralston
USA Billie Jean Kingová
4:6, 6:3, 6:3
1967 AUS Owen Davidson
USA Billie Jean Kingová
AUS Ken Fletcher
Brazília Maria Buenová
7:5, 6:2
Otvorená éra
1968 AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
ZSSR Alexandr Metreveli
ZSSR Oľga Morozovová
6:1, 14:12
1969 AUS Fred Stolle
Spojené kráľovstvo Ann Haydonová-Jonesová
AUS Tony Roche
AUS Judy Tegartová Daltonová
6:2, 6:3
1970 Rumunsko (1965-1989) Ilie Năstase
USA Rosemary Casalsová
ZSSR Alexandr Metreveli
ZSSR Oľga Morozovová
6:3, 4:6, 9:7
1971 AUS Owen Davidson
USA Billie Jean Kingová
USA Marty Riessen
AUS Margaret Courtová
3:6, 6:2, 15:13
1972 Rumunsko (1965-1989) Ilie Năstase
USA Rosemary Casals
AUS Kim Warwick
AUS Evonne Goolagongová
6:4, 6:4
1973 AUS Owen Davidson
USA Billie Jean Kingová
MEX Raúl Ramírez
USA Janet Newberryová
6:3, 6:2
1974 AUS Owen Davidson
USA Billie Jean Kingová
Spojené kráľovstvo Mark Farrell
Spojené kráľovstvo Lesley Charlesová
6:3, 9:7
1975 USA Marty Riessen
AUS Margaret Courtová
AUS Allan Stone
Holandsko Betty Stoveová
6:4, 7:5
1976 AUS Tony Roche
Francúzsko Françoise Durrová
USA Dick Stockton
USA Rosemary Casalsová
6:3, 2:6, 7:5
1977 Južná Afrika (1928-1994) Bob Hewitt
Južná Afrika (1928-1994) Greer Stevensová
Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
Holandsko Betty Stoveová
3:6, 7:5, 6:4
1978 Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
Holandsko Betty Stoveová
AUS Ray Ruffels
USA Billie Jean Kingová
6:2, 6:2
1979 Južná Afrika (1928-1994) Bob Hewitt
Južná Afrika (1928-1994) Greer Stevensová
Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
Holandsko Betty Stoveová
7:5, 7:6(9:7)
1980 USA ohn Austin
USA Tracy Austinová
AUS Mark Edmondson
AUS Dianne Fromholtzová Balestratová
4:6, 7:6(8:6), 6:3
1981 Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
Holandsko Betty Stoveová
USA John Austin
USA Tracy Austinová
4:6, 7:6(7:2), 6:3
1982 Južná Afrika (1928-1994) Kevin Curren
USA Anne Smithová
Spojené kráľovstvo John Lloyd
AUS Wendy Turnbullová
2:6, 6:3, 7:5
1983 Spojené kráľovstvo John Lloyd
AUS Wendy Turnbullová
USA Steve Denton
USA Billie Jean Kingová
6:7(5:7), 7:6(7:5), 7:5
1984 Spojené kráľovstvo John Lloyd
AUS Wendy Turnbullová
USA Steve Denton
USA Kathy Jordanová
6:3, 6:3
1985 AUS Paul McNamee
USA Martina Navrátilová
AUS John Fitzgerald
AUS Elizabeth Smylieová
7:5, 4:6, 6:2
1986 USA Ken Flach
USA Kathy Jordanová
Švajčiarsko Heinz Günthardt
USA Martina Navrátilová
6:3, 7:6(9:7)
1987 Spojené kráľovstvo Jeremy Bates
Spojené kráľovstvo Jo Durieová
AUS Darren Cahill
USA Nicole Provisová
7:6(12:10), 6:3
1988 USA Sherwood Stewart
USA Zina Garrisonová
USA Kelly Jones
USA Gretchen Magersová
6:1, 7:6(7:3)
1989 USA Jim Pugh
Československo Jana Novotná
AUS Mark Kratzmann
AUS Jenny Byrneová
6:4, 5:7, 6:4
1990 USA Rick Leach
USA Zina Garrisonová
AUS John Fitzgerald
AUS Elizabeth Smylieová
7:5, 6:2
1991 AUS John Fitzgerald
AUS Elizabeth Smylieová
USA Jim Pugh
ZSSR Nataša Zverevová
7:6(7:4), 6:2
1992 Československo Cyril Suk
Lotyšsko Larisa Savčenková Neilandová
Holandsko Jacco Eltingh
Holandsko Miriam Oremansová
7:6(7:2), 6:2
1993 AUS Mark Woodforde
USA Martina Navrátilová
Holandsko Tom Nijssen
Holandsko Manon Bollegrafová
6:3, 6:4
1994 AUS Todd Woodbridge
Česko Helena Suková
USA T.J. Middleton
USA Lori McNeilová
3:6, 7:5, 6:3
1995 USA Jonathan Stark
USA Martina Navrátilová
Česko Cyril Suk
USA Gigi Fernándezová
6:4, 6:4
1996 Česko Cyril Suk
Česko Helena Suková
AUS Mark Woodforde
Lotyšsko Larisa Savčenková Neilandová
1:6, 6:3, 6:2
1997 Česko Cyril Suk
Česko Helena Suková
Rusko Andrej Oľchovskij
Lotyšsko Larisa Savčenková Neilandová
4:6, 6:3, 6:4
1998 BLR Max Mirnyj
USA Serena Williamsová
India Mahesh Bhupathi
Chorvátsko Mirjana Lučićová-Baroniová
6:4, 6:4
1999 India Leander Paes
USA Lisa Raymondová
SWE Jonas Björkman
Rusko Anna Kurnikovová
6:4, 3:6, 6:3
2000 USA Donald Johnson
USA Kimberly Poová
Austrália Lleyton Hewitt
BEL Kim Clijstersová
6:4, 7:6(7:3)
2001 Česko Leoš Friedl
Slovensko Daniela Hantuchová
USA Mike Bryan
GER Anke Huberová
4:6, 6:3, 6:2
2002 India Mahesh Bhupathi
Rusko Jelena Lichovcevová
Zimbabwe Kevin Ullyett
Slovensko Daniela Hantuchová
6:2, 1:6, 6:1
2003 India Leander Paes
USA Martina Navrátilová
Izrael Andy Ram
Rusko Anastasija Rodionovová
6:3, 6:3
2004 Zimbabwe Wayne Black
Zimbabwe Cara Blacková
Austrália Todd Woodbridge
Austrália Alicia Moliková
3:6, 7:6(10:8), 6:4
2005 India Mahesh Bhupathi
Francúzsko Mary Pierceová
Austrália Paul Hanley
UKR Tatiana Perebijnisová
6:4, 6:2
2006 Izrael Andy Ram
Rusko Vera Zvonariovová
USA Bob Bryan
USA Venus Williamsová
6:3, 6:2
2007 Spojené kráľovstvo Jamie Murray
Srbsko Jelena Jankovićová
SWE Jonas Björkman
AUS Alicia Moliková
6:4, 3:6, 6:1
2008 USA Bob Bryan
AUS Samantha Stosurová
USA Mike Bryan
Slovinsko Katarina Srebotniková
7:5, 6:4
2009 Bahamy Mark Knowles
Nemecko Anna-Lena Grönefeldová
India Leander Paes
Zimbabwe Cara Blacková
7:5, 6:3
2010 India Leander Paes
Zimbabwe Cara Blacková
Južná Afrika Wesley Moodie
USA Lisa Raymondová
6:4, 7:6(7:5)
2011 AUT Jürgen Melzer
Česko Iveta Benešová
India Mahesh Bhupathi
Rusko Jelena Vesninová
6:3, 6:2
2012 USA Mike Bryan
USA Lisa Raymondová
India Leander Paes
Rusko Jelena Vesninová
3:6, 7:5, 4:6
2013 Kanada Daniel Nestor
Francúzsko Kristina Mladenovićová
Brazília Bruno Soares
USA Lisa Raymondová
5:7, 6:2, 8:6
2014 Srbsko Nenad Zimonjić
Austrália Samantha Stosurová
Bielorusko Max Mirnyj
Taiwan (olympijská) Chan Hao-ching
6:4, 6:2
2015 India Leander Paes
Švajčiarsko Martina Hingisová
Rakúsko Alexander Peya
Maďarsko Tímea Babosová
6:1, 6:1