Paranormálny jav: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
v panoramálnich javou a v záhad sa dobre vyznám
d Verzia používateľa 85.71.0.26 (diskusia) bola vrátená, bola obnovená verzia od Vasiľ
Riadok 1: Riadok 1:
'''Paranormálnym javom''' sa nazývajú skutočnosti, pre ktoré nie je známe [[Racionalita|racionálne]] vysvetlenie. Paranormálne javy sú často pre svoju mohutnú iracionálnu zložku kontroverznou témou.Sú to na príklad,Duchovia,alebo Orby,Lochnesská príšera,mimozemšťania...--[[Špeciálne:Príspevky/85.71.0.26|85.71.0.26]] 15:59, 19. apríl 2012 (UTC)<ref>Panoramálne javy</ref>
'''Paranormálnym javom''' sa nazývajú skutočnosti, pre ktoré nie je známe [[Racionalita|racionálne]] vysvetlenie. Paranormálne javy sú často pre svoju mohutnú iracionálnu zložku kontroverznou témou.


Existujú 3 základné [[teória|teórie]] o paranormálnych javoch:
Existujú 3 základné [[teória|teórie]] o paranormálnych javoch:

Verzia z 16:00, 19. apríl 2012

Paranormálnym javom sa nazývajú skutočnosti, pre ktoré nie je známe racionálne vysvetlenie. Paranormálne javy sú často pre svoju mohutnú iracionálnu zložku kontroverznou témou.

Existujú 3 základné teórie o paranormálnych javoch:

  1. Ide o ľudské halucinácie spôsobené pôsobením (atmosférou) miesta napr. opustený dom alebo hrad.
  2. Ide o ľuďmi nastražené pasce ktoré majú za úlohu odlákať ostatných od vecí alebo tajomstiev ktoré sú ukryté.
  3. Ide o takzvanú „psychoplazmu“ ktorú produkuje opustenosť alebo temná história miesta. Vďaka nej sa môžu paranormálne javy zhmotňovať. Niektoré paranormálne javy s temnou históriou sú „zlé“ a môžu i zabíjať. Paranormálne javy so svetlou históriou sa chovajú priateľsky a dokážu varovať pred nešťastím alebo pred paranormálnymi javmi s temnou históriou.