Sergio Ramos: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Riadok 22: Riadok 22:
| nmupdate = 12:00, 18 November 2007 (UTC)
| nmupdate = 12:00, 18 November 2007 (UTC)
}}
}}
'''Sergio Ramos García''' (* [[30. marec]] [[1986]], [[Camas]], [[Sevilla]]) viacej známy ako '''Sergio Ramos''', je [[Španielsko|španielsky]] futbalista, ktorý zvyčajne hráva na pozícii [[obranca (futbal)|obrancu]] za [[Real Madrid C.F.|Real Madrid]]. Ramos je absolventom mládežníckeho systému [[Sevilla FC|Sevilly]] a je považovaný za jedného z najlepších mladých svetových obrancov. V lete 2005 prestúpil zo Sevilly do Realu Madrid za 27 miliónov eur. Nosí číslo 4.
'''Sergio Ramos García''' (* [[30. marec]] [[1986]], [[Camas]], [[Sevilla]]) viacej známy ako '''Sergio Ramos''', je [[Španielsko|španielsky]] futbalista, ktorý zvyčajne hráva na pozícii [[obranca (futbal)|obrancu]] za [[Real Madrid C.F.|Real Madrid]]. Ramos je absolventom mládežníckeho systému [[Sevilla FC|Sevilly]] a bol považovaný za jedného z najlepších mladých svetových obrancov. V lete 2005 prestúpil zo Sevilly do Realu Madrid za 27 miliónov eur. Nosí číslo 4.


V španielskej reprezentácii debutoval v marci 2005 v zápase proti Číne. Reprezentoval Španielsko na [[Majstrovstvá sveta vo futbale 2006|Majstrovstvách sveta 2006]].
V španielskej reprezentácii debutoval v marci 2005 v zápase proti Číne. Reprezentoval Španielsko na [[Majstrovstvá sveta vo futbale 2006|Majstrovstvách sveta 2006]] v Nemecku a na MS 2010 v JAR.

Ramos je absolvent mládežníckej akadémii v Seville a patrí medzi najlepších svetových obrancov súčasnosti. Počas zápasu behá po pravom krídle hore-dolu, presne centruje do vápna, výborne bráni, je obratný vo vzduchu a je neustálou hrozbou pre súpera pri štandartkách aj počas hry.


{{Na úpravu}}
{{Na úpravu}}
Riadok 57: Riadok 55:
== Zaujímavosti ==
== Zaujímavosti ==
* má psa Odiho
* má psa Odiho
* má krátke vlasy
* na ľavej ruke má vytetované iniciály svojich rodičov a sedmičku, jeho šťastné číslo. Svoje, bratove a sestrine iniciály má vytetované na prstenníku. Rovnako má aj dátumy teroristických útokov v New Yorku a Madride.
* na ľavej ruke má vytetované iniciály svojich rodičov a sedmičku, jeho šťastné číslo. Svoje, bratove a sestrine iniciály má vytetované na prstenníku. Rovnako má aj dátumy teroristických útokov v New Yorku a Madride.
* jeho spoluhráči ho volajú „gitano“ alebo „gypsy“ pretože má rád flamenco hudbu.
* jeho spoluhráči ho volajú „gitano“ alebo „gypsy“ pretože má rád flamenco hudbu.

Verzia z 08:09, 1. marec 2014

Sergio Ramos
{{{popis}}}
Osobné údaje
Celé meno Sergio Ramos García
Dátum narodenia 30. marec 1986 (38 rokov)
Miesto narodenia Camas, Sevilla, Španielsko
Výška 1.83m
Pozícia Obranca
Klubové informácie
Súčasný klub Real Madrid
Číslo 4
Seniorské kluby1
Roky Kluby Zps (Gly)
2002-2003
2003–2005
2005–
Sevilla B
Sevilla
Real Madrid
26 0(2)
39 0(2)
174 (23)   
Národné mužstvo2
2005– Španielsko 27 0(3)

1 Zápasy a góly za profesionálny klub k 28. November 2010.
2 Zápasy a góly v reprezentácii k 12:00, 18 November 2007 (UTC).


Sergio Ramos García (* 30. marec 1986, Camas, Sevilla) viacej známy ako Sergio Ramos, je španielsky futbalista, ktorý zvyčajne hráva na pozícii obrancu za Real Madrid. Ramos je absolventom mládežníckeho systému Sevilly a bol považovaný za jedného z najlepších mladých svetových obrancov. V lete 2005 prestúpil zo Sevilly do Realu Madrid za 27 miliónov eur. Nosí číslo 4.

V španielskej reprezentácii debutoval v marci 2005 v zápase proti Číne. Reprezentoval Španielsko na Majstrovstvách sveta 2006 v Nemecku a na MS 2010 v JAR.

Klubová kariéra

Sevilla

Ramos začal svoju kariéru ako slušný pravý obranca, túto pozíciu hrával väčšinou zo začiatku kariéry. Po dvoch rokoch skúseností v La Lige v drese Sevilly bol však známy pre svoju schopnosť nastúpiť hocikde v obrane.

Real Madrid

Real Madrid podpísal s Ramosom zo Sevilli v lete 2005 za 27 miliónov €.Stal sa deviatym hráčom Sevilli ktorého kúpil Real Madrid. Je to tretí najdrahší prestup tínedžera (za Rooneym) a najdrahší v La Lige. V Reale bol ocenený číslom 4, ktoré pred ním nosil slávny kapitán Hierro.

Ramos skóroval po prvýkrát v ECC za Real Madrid proti Olympiakosu, Real prehral 2-1.Vďaka výkonom a úsiliu sa stal obľúbencom na San Bernabeu.Spočiatku nastupoval ako stopér Realu a niekedy zaskočil na defenzívnom záložníkovi alebo pravom obrancovi. Avšak s príchodom Christopha Metzeldera a Pepeho sa vrátil na kraj obrany, pozíciu, ktorú si udržal, keď boli stopéri zranený. Počas sezóny 2006-07 ukázal, že vie výborne centrovať, pamätným príkladom je, keď asistoval Raúlovi v druhej minúte proti Barcelone na San Bernabeu. Taktiež ukázal svoju nebezpečnosť pri štandartkách a stal sa najväčším nebezpečenstvom Realu zo vzduchu, skóroval 5-krát hlavou v sezóne 2006-07.

Ramos sa stal známy pre svoje zakončovateľské kvality v Reale za posledné sezóny, dal takmer 20 gólov v drese „Los Blanchos“. V nedávnom rozhovore s Gradou Blanca, odhalil svoje tajomstvo, že keď bol malý chlapec hrával útočníka a nakoniec skončil v obrane.

4.mája 2008 Ramos v 89.minúte prihral na gól Gonzalovi Higuaínovi proti Osasune, ktorým završil obrat a tým zaistil Realu 31. titul v španielskej lige. V poslednom zápase sezóny proti Levante(5-2) strelil svoj 4. a zároveň aj 5. gól v sezóne.

Ramos je po Casillasovi druhým kapitánom Realu Madrid.

Medzinárodná kariéra

V roku 2004 sa stal kľúčovým hráčom 21-ky, odohral 6 zápasov a nadobudol potrebné skúsenosťi a začali sa o neho záujímať aj iné kluby. V Salamance ako 19-ročný debutoval v seniorskej reprezentácii proti Číne(26.3. 2005). Stal sa najmladším hráčom v národnom tíme po 55-ich rokoch. Jeho rekord zlomil až Francesc Fabregas z Arsenalu.

Svojím výkonom si zabezpečil miesto v národnom tíme aj v dôležitom kvalifikačnom zápase na MS 2006 proti Srbsku a Čiernej hore. Pretože chýbal jeho tímový kolega z Realu Míchel Salgado nastúpil v základnej 11-ke.

15.mája 2006 sa stal súčasťou tímu, ktorý cestoval na MS a nakoniec nahradil Míchela Salgada na voľbe pravého obrancu. Behom španielskej kvalifikácie na Euro 2008 sa stal pravidelným členom základnej 11-ky, keď postúpili z prvého miesta v skupine F pred Švédskom. V kvalifikácii skóroval 2-krát, pri víťazstve nad Dánskom 3-1 raz a taktiež raz proti Švédom 3-0 v 11-ich štartoch.

Zaujímavosti

  • má psa Odiho
  • na ľavej ruke má vytetované iniciály svojich rodičov a sedmičku, jeho šťastné číslo. Svoje, bratove a sestrine iniciály má vytetované na prstenníku. Rovnako má aj dátumy teroristických útokov v New Yorku a Madride.
  • jeho spoluhráči ho volajú „gitano“ alebo „gypsy“ pretože má rád flamenco hudbu.
  • má rád býčie zápasy a keby nebol futbalistom, bolo jeho snom byť toreádorom.

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Sergio Ramos