Diskusia s redaktorom:Lady Rowena

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Lady Rowena. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 661 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Bubamara


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Filmografia[upraviť zdroj]

Ahoj. Ďakujeme ti za obsažné články, ktoré pridávaš do Wikipédie. Ak ťa zaujíma téma filmoví režiséri, skús si pozrieť ako sme hlasovali za jednotný formát, v ktorom budeme uvádzať filmografiu:

Veľa zdaru. --AtonX 13:09, 18 apríl 2006 (UTC)

Biografie[upraviť zdroj]

Ahoj Lady Rowena, redaktor ako si ty, nám tu chýbal:) Verím, že ťa wikipédia bude baviť aj naďalej, teším sa na tvoje ďalšie biografické príspevky. Ehm, čo takto napísať o sebe pár viet?:)--Bubamara 12:34, 24 apríl 2006 (UTC)

Ahoj slniečko, som rada, že moje úsilie je niekomu prospešné, aj keď to iste z mojej strany nie je dokonalé :-) A to písanie viet o sebe.... No, niečo som tam hodila, snáď to bude na začiatok stačiť :-) Lady Rowena 16:29, 24 apríl 2006 (UTC)

Ahoj Lady Rowena. V prvom rade vdaka za super clanky! Len by som ta chcel upozornit na medzery pri uvadzani triedenia v kategoriach, napriklad v [[Kategória:Narodenia v 1663| Krman, Daniel]]. Pred tym menom Krman nesmie byt medzera, pretoze to potom pokazi jeho triedenie. Vela zdaru aj nadalej. Atomique 10:23, 1 jún 2006 (UTC)

Ospravedlňujem sa, už budem dávať väčší pozor, aj keď to je u mňa niekedy problém. Ale aspoň som o niečo zas múdrejšia :-) A ak to nezvládnem, tak ma pokojne kopni aj ráznejšie :-) Lady Rowena 10:59, 1 jún 2006 (UTC)

Zmienka o synovcoch/strýkoch[upraviť zdroj]

Ahoj Lady Rowena, komunita sa dohodla, že sa v našej wiki nebudú spomínať synovci/strýkovia (mám na mysli prípady, ak máme o tom druhom článok). Ja však usilovne lobujem za výnimku v prípade spisovateľov, ako je napr. Andrej Ferko. Ty sama si autorkou zmienky o jeho príbuzenskom vzťahu k Milanovi Ferkovi, preto sa s nádejou obraciam na Teba :) Ak zdieľaš môj názor, napíš to prosím do tejto diskusie alebo priamo redaktorke Bubamare na jej diskusnú stránku. Je to prípad mnohých iných spisovateľov, veď sama najlepšie vieš.

Mimochodom, navrhol som za adminku ženu, volá sa Sablinka. Hlasuje sa tu. Rozhodni sa podľa svojho vedomia, no verím, že ju podporíš :) Veľmi rád čítam Tvoje príspevky, mnoho som sa z nich dozvedel :) Aby to teraz nevyznelo ako nadbiehanie, spomeniem, že nesúhlasím s Tvojim obdivom dlhoročného kubánskeho vodcu Fidela Castra :) Želám pekný deň :) --Kelovy 12:54, 29 september 2006 (UTC)

No, trochu mi to trvalo, ale dostala som sa k odpovedi :-) Myslím, že keby redaktori písali toľko článkov, čo sa angažujú v diskusiách, tak by sme počtom článkov iste o chvíľu dobehli i anglickú wiki :-D Budem sa snažiť vyhovieť všetkým tvojim želaniam, a čo sa týka toho nadbiehania, tak ti to ide naozaj veľmi dobre, to musím uznať... keby si si dal záležať, tak vymámiš i z jalovej kravy teľa :-) Len to tvoje mávanie Castrom mi lezie na nervy. Ak mám, byť úprimná, dochádzam k názoru, že sa v niektorých prípadoch asi neoplatí byť úprimná :-) Môj obdiv ku Castrovi je však moja súkromná vec a do diskusií a zahrnutí na wiki tiež nepatrí, si myslím.... jedine že by sa to týkalo článku, a o ňom som ešte žiaden nerobila :-)
Takže lovu zdar a idem sa pozrieť do tajných zákutí diskusií, aj keď nie som práve stvorená na to, aby som sa dnes k niečomu vyjadrovala, keďže úmerne k tlaku klesajú i moje vyjadrovacie schopnosti ;-) Takže ostatné odpovede a vyjadrenia zajtra :-) --Lady Rowena 15:45, 2 október 2006 (UTC)
Ďakujem Ti za odpoveď, no medzitým sa situácia zmenila :) Môj predošlý príspevok Tebe si všimol bureaucrat a check user Adrian, ktorý mi vysvetlil, že u spisovateľov pravidlo o nezverejňovaní synovcov neplatí :) Jeho mienku iste nikto nespochybní, takže to máme v suchu :) Sablinka žiaľ stratila nádej byť zvolená, to už nie je aktuálne. Sľubujem, že prestanem mávať s Castrom, ja ho osobne nemám v obľube, ale koľko ľudí, toľko (politických) názorov :) Úprimnosť je vlastnosť, ktorú si cením nadovšetko, preto ostaň takou ako doteraz. Ešte raz ďakujem za všetky Tvoje literárne články, dávajú mi omnoho viac, ako hodiny v školských laviciach. --Kelovy 16:59, 2 október 2006 (UTC)

Diakritika v kategóriach[upraviť zdroj]

Ahoj, pri kategorizácii prosím píš mená pre zoradenie aj s diakritikou. Takže nie [[Kategória:Úmrtia v 1622|Filicky, Jan]] ale [[Kategória:Úmrtia v 1622|Filický, Ján]]. Teraz zoraďovanie síce nefunguje správne, ale pravdepodobne čoskoro bude preto je lepšie písať to správne (diskusia na túto tému je tu: Wikipédia:Krčma/Rôzne) --Abdull 12:28, 2 október 2006 (UTC)

Ahoj, Abdull, ďakujem za upozornenie, dám si na to pozor. Priznám sa, že som netušila, ktorá z týchto dvoch verzií je správna, pretože v drvivej väčšine som sa zatiaľ stretávala s tým, že sa kategórie písali bez diakritiky. Až sa budem vracať ku kontrolovaniu autorov (resp. až budem hotová aj so zoznamom slovenských básnikov), tak to poopravujem, aby to už bolo tak, ako to má byť :-) --Lady Rowena 15:50, 2 október 2006 (UTC)
Žiadne veľké spätné úpravy nebudú nutné. Pošleme na to bota. --Abdull 20:42, 2 október 2006 (UTC)

Biografie[upraviť zdroj]

Ahoj LR, ty pridavas najma biograficke clanky. Mohol by som ta poprosit aby si vzdy pridala a vyplnila tyto sablonu?

 {{Infobox Osobnosť
   |Meno             = Meno Priezvisko
   |Portrét          = Meno obrázku.jpg
   |Popis            = Popis obrázku
   |Dátum narodenia  = [[1. január]] [[1900]]
   |Miesto narodenia = [[Bratislava]], [[Slovensko]]
   |Dátum úmrtia     = [[1. marec]] [[1980]]
   |Miesto úmrtia    = [[Praha]], [[Česko]]
 }}

Ja viem, je to trocha roboty navyse, ale mojim cielom je aby kazda osobnost mala infobox (a raz snad aj fotku:) Ak mas nejake otazky, rad odpoviem --matros 09:58, 4 október 2006 (UTC)

Ďakujem za upozornenie, samozrejme, že to nie je problém. Už keď sa s tým toľko hrám, tak ma desať slov navyše už nezabije :-) Kde uvidím, že infobox chýba, tam ho postupne doplním tiež, sľubujem :-D --Lady Rowena 10:34, 4 október 2006 (UTC)
Ja len doplnim ze sablona sa dava uplne na zaciatok clanku a este to, ze ti velmi dakujeme za clanky ktore pridavas (Si vzorom pre ostatnych redaktorov ktory vyrabaju iba vyhonky). Tvoje clanky su rovno hotove. Ukazkova praca. Dakujem ;) --Abdull 10:41, 4 október 2006 (UTC)
Už som sa, našťastie, s infoboxom stretla, tak snáď to zvládnem :-) Ak nie, tak viem, na ktoré dvere mám klopať :-D A ďakujem, tvoja chvála ma veľmi teší ;-) --Lady Rowena 10:43, 4 október 2006 (UTC)

Ahoj LR, vzhľadom na tvoj neoceniteľný prínos do sféry biografie, by som sa ťa chcel spýtať či nemáš záujem stať sa údržbárkou biografického portálu? :))) (táto ponuka platí samozrejme aj pre iných redaktorov, ktorí majú záujem) --matros 16:00, 6 október 2006 (UTC)

Ahoj slniečko, veľmi ma poteší, až sa budem môcť pridať k vám, aj keď som presvedčená, že tento portál už má skvelých údržbárov :-) Pokúšala som sa zabrúsiť síce i do iných oblastí, ale nakoniec som došla k záveru, že aj tak vždy skončím pri biografiách, pretože ma bavia viac, než niečo iné :-D Takže biografie sú mi tu asi súdené :-D Prajem ti krásny deň --Lady Rowena 10:53, 9. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, len sa divím, ako dokážeš tak rýchlo po sebe napísať toľko článkov, ja ich po tebe nestíham ani čítať :D --Wizzard 11:07, 9. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Slniečko, používam dve čarovné klávesové skratky CTRL+C a CTRL+V, proti ktorým nemáš šancu :-D Keďže doma nemám internet, len v práci, tak si musím články vyrábať po nociach a potom ich v práci len hodím na wiki, aby nezapadli prachom :-) Dúfam, že sa to čoskoro zmení, ale zatiaľ ešte musím články prevážať z jedného konca Bratislavy na druhý ako mačka mladé :-D --Lady Rowena 11:14, 9. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Šablóna Ľudia - Výročia[upraviť zdroj]

Ahoj Lady. Dnes som trochu robil so šablónami na bio portáli a zistil som, že ty robíš tie šablóny s výročiami trochu inak ako ja alebo matros. Nedávame krížiky za menami v narodeniach ani hviezdičky pri úmrtiach, pretože ani v článkoch o dňoch nie sú ku všetkým napísané. Viem, že tu bývaš málo a keďže nemáš na net prístup, tak nemusíš opravovať tie, čo si napísala, spravím to ja. A ešte jedna rada, ak nezoženieš 5 výročí, ale len štyri, požičaj si z inej wiki :) --mo-Slimy 10:25, 6. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Ahoj slniečko, ja som vedela, že to dlho nepotrvá a zasa niečo vyvediem :-) Som rada, že si ma upozornil, priznávam sa, že som nemám príliš veľa času, aby som niečo študovala dozadu, čo ma síce neospravedlňuje, ale ako výhovorka sa to hodí :-D Dúfala som, že i blbo spravená šablóna je lepšia ako žiadna šablóna, ale už si budem dávať pozor, sľubujem... kým nevyvediem zasa niečo nové, aby ma mohol aj niekto iný zdžubať ;-) A ďakujem ti, že po mne moje nepodarky tak ochotne opravuješ, pokúsim sa ich robiť čo najmenej --Lady Rowena 11:50, 6. november 2006 (UTC)[odpovedať]
Nič hrozné si nevyviedla a mojím zámerom nebolo zdžubať niekoho, ale poradiť mu. :) Chceme len, aby tie šablónky vyzerali rovnako (5 Narodení + 5 Úmrtí). Na druhej strane, na tomto sme sa dohodli len my dvaja, a ty si o ničom nevedela, takže nič sa nedeje, teraz už vieš. Tieto šablóny sú niekedy otrava a som rád, že to vôbec niekto robí, tak nech ti to vydrží :) --mo-Slimy 12:01, 6. november 2006 (UTC)[odpovedať]
Chcel by som vam len (obidvom) podakovat, ze pomahate so sablonkami. Mal som to v plane robit ja, ale v poslednom case fakt nestiham chodit na wiki, snad uz coskoro sa to zmeni. Bye --matros 16:04, 6. november 2006 (UTC)[odpovedať]
No, ja som vždy len rada, keď ma niekto upozorní, že robím blbosti, takže, slniečko, môžeš ma kľudne džubať ďalej :-D Ja to niekedy potrebujem, aby som si nebola príliš istá a netvárila sa najmúdrejšia na svete ;-) Ostatne, od väčšiny ľudí tu ešte aj to napomínanie vyznieva pomaly ako poklona :-))
A so šablónami ma zatiaľ baví pomáhať, neviem, dokedy, lebo i moje možnosti chodenia na wiki sú obmedzené, ale urobím, čo je v mojich silách :-) --Lady Rowena 07:51, 7. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Pekne vítam[upraviť zdroj]

Pekne vítam zanietenú knihomoľku naspäť. --peko 18:10, 21. jún 2007 (UTC)[odpovedať]

Ďakujem, už mi to tu chýbalo :-) Nie je nič lepšie, ako si nechať konečne zaviesť domov net ;-) Dúfam, že ostanem zanietenou i naďalej, keď už nebudem mať nijaké "výhovorky" ;-) Len mi asi trochu potrvá, kým sa tu zas "rozkukám" po wiki... --Lady Rowena 18:25, 21. jún 2007 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, pripájam sa k uvítaniu. Priznám sa, že si (mi) tu na wiki chýbala a už som sa bál, že sa nadobro stratil kvalitný redaktor. Adrian@diskprís 18:05, 23. jún 2007 (UTC)[odpovedať]

Ahoj slniečko, ďakujem za privítanie, veľmi ma teší, a ubezpečujem ťa, že zlá zelina nevyhynie :-) Ešte nie som celkom vo svojej "wikikoži", ale verím, že sa opäť riadne rozbehnem. Vidím, že sa sem doplnilo veľa autorov, tak si budem musieť niekde zohnať k nim literatúru, aby som sa mohla ukázať vo svojej plnej kráse ;-) Prajem ti krásny víkend --Lady Rowena 18:14, 23. jún 2007 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, len sa chcem spýtať, odkiaľ si čerpala pri písaní tejto úpravy: [1]. Pár vecí si tam vyslovene odporuje s anglickou Wiki a dokonca aj s jeho vlastnou autobiografiou. --Ondrejk 21:43, 5. august 2007 (UTC)[odpovedať]

Zabi ma, ale to už si fakt nepamätám :-( Ja viem, zdroje sa majú uvádzať, ale to bol článok ešte z čias mojich začiatkov, a to som ešte mala veľmi ďaleko k dokonalosti; čo ostatne odvtedy veľmi nepokročilo k lepšiemu, pretože na zdroje informácii "veľmi rada" zabúdam i dnes :-) Je tiež možné, že všetky informácie nemuseli byť správne, preto budem veľmi rada, ak ich uvedieš na správnu mieru --Lady Rowena 20:12, 6. august 2007 (UTC)[odpovedať]

Can you help me?[upraviť zdroj]

Hello! I'm sorry to write in english, but I need a translation of this anthem to slovak. Can you make it to me, when you get free time, please? Thank you very much! --vonusovef (wha?) 18:28, 30. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Ok, you can find it on your page here :-) --Lady Rowena 11:37, 1. november 2007 (UTC)[odpovedať]
Thank you very much, Lady! Best regards, --vonusovef (wha?) 15:23, 1. november 2007 (UTC)[odpovedať]

články týždňa v hudbe[upraviť zdroj]

He he, na koniec roka metalistov? --peko 09:41, 23. január 2008 (UTC)[odpovedať]

  • Vlastne, ako tak pozerám, tak celý rok je ladený nejako rockovo. ;-)
    • Nech je koncom roka trochu veselo... Rozmýšľala som aj nad koledami, ale to by asi nebolo ono ;-) Inak, veľmi veľký výber na články tu teda nie je, čo je smutné. Neskúmala som autorov článkov, ale mám pocit, že sa tu vyzúril len jeden metalista, ak nerátam vážnu hudbu :-( Budem si musieť dať záväzok, že niečo zosmolím, nech aj budúci rok takto nebojujem so šablónami. Nechceš sa pridať a niečo stvoriť??? :-) --Lady Rowena 09:48, 23. január 2008 (UTC)[odpovedať]

CLOVEK, KTORY TOLKO VECI A LUDI NENAVIDI, BY NEMAL BYT REDAKTOROM WIKIPEDIE[upraviť zdroj]

CLOVEK, KTORY TOLKO VECI A LUDI NENAVIDI, BY NEMAL BYT REDAKTOROM WIKIPEDIE. Pretoze sa ta jeho nenavist prenasa na jeho cinnost. --Laborec (diskusia) sa nepodpísal(a)

Denné udalosti[upraviť zdroj]

Ahoj, dúfam, že nevadí, že som to pridal (Šablóna:Denné udalosti/Ľudia), len to svietilo na Portáli načerveno, tak som to trochu zmodral. --Kresadlo 06:20, 18. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

Ahoj slniečko :-) Samozrejme, že to nevadí, dokonca som veľmi rada, pretože momentálne som v ťažkej časovej tiesni, tak nestíham šablóny ako zvyčajne :-( Len by som ťa chcela poprosiť, že ak v budúcnosti náhodou dostaneš chuť znovu sa pohrať so šablónami, tak ich skús ukladať bez dátumov úmrtia alebo narodenia za menom (napr. (* 1945) alebo († 2006)). Keďže sú všetky šablóny urobené rovnakým štýlom, tak nech sa na seba pekne podobajú :-D Prajem ti krásny deň, veľa inšpirácie a ďakujem za výpomoc --Lady Rowena 06:48, 18. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]
Budem sa snažiť. Pa. --Kresadlo 06:58, 18. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

Ahoj Lady, pracuješ ešte na týchto článkoch: Baroková hudba a Ernest Hemingway ? --Kelovy 19:41, 14. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

Ahoj slniečko :-) Viem, som hrozná, pustím sa do viac vecí, ako potom skutočne stíham, ale aj keď tomu nebudeš veriť, tak sa na nich snažím robiť, len to chce dosť veľa čítať, čo je môj hlavný problém. Momentálne sa nachádzam (už dlhšiu dobu) v dosť veľkom časovom strese, takže som rada, ak stihnem porobiť aspoň šablóny, aby to nevyzeralo, že som sa vykašľala úplne na všetko. Takže to s tými článkami asi momentálne vzdám, lebo ešte aspoň dva týždne na ne čas mať nebudem :-( Ale potom sa už polepším, sľubujem ;-) Krásny dníček ti prajem. --Lady Rowena 05:14, 15. máj 2008 (UTC)[odpovedať]
Veď ja Ťa nesúrim :) Tu ide len o to, že tá vložená šablóna zakazuje ostatným užívateľom editáciu článku a jej hlavné poslanie je predísť editačným konfliktom, čiže by sa mala používať len pri intenzívnej práci na článku (teraz Wizzy navrhol týždeň ako maximum a ja s ním súhlasím). Existuje ešte aj táto, ktorá upozorňuje, že redaktor má v pláne vylepšiť článok, ale proti úpravám iných nemá námietky. Čiže ak to chápem správne, všetku doterajšiu prácu na oboch článkoch máš už uloženú na wiki a nehrozí, že prispením iného redaktora dôjde k onomu editačnému konfliktu. Tak ja tie šablónky teda vyhodím... ďakujem za vysvetlenie, krásny deň aj Tebe. --Kelovy 06:29, 15. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

Překlad[upraviť zdroj]

Prosím, přeložte tento článek na české wikipedii. Jenom dáte editovat a tam už s tím zacházíte jako s upraviť. Děkuji. Kmenicka-česká wikipedie --Kmenicka 05:29, 27. marec 2009 (UTC)[odpovedať]


Ahoj, Lady Rowena.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 23:01, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Ahoj, Lady Rowena

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 22:14, 3. máj 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Zúčastni sa 2. slovenskej WikiKonferencie, 9.12. v Žiline[upraviť zdroj]

Ahoj Lady Rowena!

Už onedlho, 9. decembra, sa v Žiline uskutoční wiki stretnutie roka – 2. slovenská WikiKonferencia! Ako kolegu Wikipediána ťa pozývame na toto výnimočné stretnutie, na ktoré komunita čakala dlhé 2 roky!

Práve finalizujeme program, tešiť sa môžeš na prehľad úspešných projektov, inšpiráciu do budúcnosti aj noviny z celosvetového hnutia Wikimédia.

Tiež pripomíname, že v prihláške môžeš požiadať o cestovné štipendium (a členstvo vo Wikimedii SK, čo je podmienkou pre udelenie štipendia, ti môžeme schváliť priamo počas WikiKonferencie).

Ďalšie informácie a prihláška: http://wikikonferencia2017.wikimedia.sk/

PS: WikiKonferencia je súčasťou OSSConf, konferencie o otvorenom softvéri a hardvéri, čiže jednou návštevou zažiješ rovno 2 konferencie!

Za organizačný tím, KuboF Hromoslav, 5. december 2017