Marimar

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Marimar je mexická telenovela, ktorá bola prvýkrát odvysielaná v roku 1994 na Televise. Marimar je remake telenovely La venganza (v preklade Pomsta), ktorá sa vysielala na Televise v roku 1977 a v hlavných úlohách sa predstavili Helena Rojo a Enrique Lizalde.

Je veľmi populárna v Latinskej Amerike, Brazílii, Spojených štátoch, v Afrike a je jedna z najsledovanejších telenoviel na Filipínach a Indonézii. Podľa Ivoir 'Soir, „Presne o 19.30, keď začína Marimar život v Pobreží Slonoviny sa zastaví“. Hlavnou hviezdou telenovely je speváčka Thalía.

Obsadenie[upraviť | upraviť zdroj]

Dej[upraviť | upraviť zdroj]

Marimar je chudobné mladé nevinné dievča, ktoré žije so svojimi starými rodičmi na pláži pri mori. Zaľúbi sa do Sergia, syna zámožného muža. Sergio sa potom ožení s Marimar, aby urobil napriek svojmu otcovi a macoche, ale postupne sa do Marimar vášnivo zamiluje. Sergiova macocha Angelica opovrhuje Marimar, kvôli jej nevinnosti a neznalosti sveta vyššej vrstvy. Angelica sústavne uvádza Marimar do pomykova, často ju ponižuje ako človeka. Sergio sa nahnevá a rozhodne sa odísť preč a zarobiť peniaze, aby mohol vziať Marimar preč z otcovho domu, a necháva Marimar nechránenú pred Angelicou.