Thalía

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Thalía
Thalía (r. 2006)
Thalía (r. 2006)
Základné informácie
Rodné meno Ariadna Thalía Sodi Miranda
Narodenie 26. august 1971 (52 rokov)
Mexiko, Mexiko
Pôsobenie speváčka, herečka, skladateľka
Žáner Pop, Dance, Rock, Latino, R&B
Typ hlasu mezzosoprán
Roky pôsob. 1981 – súčasnosť
Vydavateľstvá EMI (1995-súčasnosť)
Fonovisa (1987 – 1995)
Webstránka thalia.com

Thalía (celým menom Ariadna Thalía Sodi Miranda; * 26. august 1971, Mexiko, Mexiko) je mexická herečka, speváčka, skladateľka, podnikateľka a víťazka Latin Grammy. Jej meno sa spája s telenovelami, ktoré ju preslávili po celom svete a videlo ich viac ako 2 miliardy ľudí v 180 krajinách sveta.[1] Svoju kariéru odštartovala, keď mala 9. Preslávila sa vo viac ako 50 krajinách a koncertovala na štyroch kontinentoch a stala sa jednou z najznámejších latinsko –  amerických umelcov. Získala titul kráľovná telenoviel. Počas jej kariéry získala viac ako 2000 cien ako herečka i speváčka a predala cez 40 miliónov albumov celosvetovo. Amor A La Mexicana je jej najpredávanejší album.[2][3][4][1]

Biografia[upraviť | upraviť zdroj]

Už ako jednoročné dieťa sa objavila na televíznej obrazovke v reklame na nealkoholický nápoj. Jej otec bol chemik a kriminológ, zomrel, keď mala Thalía 5 rokov.

Má štyri sestry – Lauru Zapata (známa mexická herečka), Federicu (archeologička), Ernestinu (niekdajšia Miss mesta Mexiko, spisovateľka, má doktorát z filozofie) a Gabrielu (historička umenia).

Thalía navštevovala základnú školu Liceo Franco Mexicano, zúčastňovala sa rôznych detských programov, súťaží v kreslení a tiež cvičila klasický balet a gymnastiku.

Din Din (1981 – 1985) a Timbirche (1986 – 1989)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1981 začala jej kariéra, keď ako dieťa so skupinou Din Din vystupovala na hudobnom festivale Juguemos a Cantar, najprv ako člen skupiny, neskôr ako sólistka.

V roku 1984 bola obsadená do tínedžerskej verzie muzikálu Pomáda ako hlavná postava Sandy. Neskôr (v roku 1986) nahradila jednu zo ženských vokalistiek (Sashu Sokol) v skupine Timbiriche (najpopulárnejšia mexická popová skupina). V tom istom roku bola obsadená do telenovely Pobre Señorita Limantour.

Rok nato účinkovala v mexickej telenovele Quinceañera. Potom odcestovala do Los Angeles, aby sa pripravila na svoju sólo kariéru. V roku 1989 sa ako Alma objavila v telenovele s tematikou drog a násilia Luz y Sombra.

Thalía (1990) , Mundo De Cristal (1991) a Love (1992)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1990 vydala svoj prvý album Thalía, ktorý nasledujúci rok získal zlatú platňu. Un Pacto Entre Los Dos bol jej prvý singel. Ďalšie single boli Amarillo Azul, Salíva a Pienso En Ti.

V 1991 odcestovala do Španielska a účinkovala v rôznych televíznych programoch ako Vip Noche a tiež vydala svoj druhý album Mundo de cristal, ktorý tiež získal zlatú platňu.Hity z albumu boli Sudor (s dvoma rozdielnymi videklipmi), En la Intimidad, Fuego Cruzado a Te Necesito.

V roku 1992 vyšiel jej tretí album Love, ktorý získal platinu. Ako prvý singel vyšiel song Sangre a nasledovaný hitmi Love, La Vie En Rose (La Vida En Rosa), El Bronceador (s 2 rôznymi videoklipmi), No Trates de Enganarme, Dejame Escapar, Flor De Juventud takisto s klipom, El Dia Del Amor a song Maria Mercedes ktorý sa stal úvodnou znelkou populárnej telenovely María Mercedes kde Thalía získala hlavnú rolu. Tento rok bol tiež začiatkom jej úspešnej hereckej kariéry v Mexiku. Hrala v telenovelách spoločnosti Televisa.

Prvá bola María Mercedes, nasledovaná telenovelami Marimar a María la del Barrio. Jej poslednou telenovelou až dodnes je Rosalinda. Všetky zožali obrovský úspech nielen v Mexiku, ale aj v iných krajinách ako USA, Libanon, Indonézia, Poľsko, Španielsko, Portugalsko, Dominikánska republika, Nemecko, Peru, Senegal, Čína, Grécko, Cyprus, Filipíny, Brazília. Celkovo boli predané do 180 krajín. Všetky telenovely, v ktorých hrala, majú jednoduchý príbeh založený na adaptácii známeho príbehu Popolušky. Hlavná hrdinka sa narodí v chudobe a stretne bohatého mladého muža, za ktorého sa neskôr vydá.

En Extásis (1995)[upraviť | upraviť zdroj]

Všetko sa zmenilo v roku 1995, keď prešla z vydavateľstva Melody/Fonovisa do EMI a vydala album En Éxtasis, ktorý obsahoval jej prvý väčší medzinárodný hit Piel Morena. Druhý singel bol takisto veľký hit s klipom Gracias a Dios, tiež hit Amandote s klipom. Ďalšie boli Quiero hacerte el Amor, Me Faltas tú , Lágrimas a úspešný hit Maria la del Barrio ako úvodná znelka populárnej telenovely Maria la del Barrio.

Nandito Ako (1997), Amor a la Mexicana (1997)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1997 Atlantic Records vydal soundtrack k animovanému filmu Anastasia, ktorý zahŕňal španielsku verziu piesne Journey to the Past ako bonusovú stopu v Thalíinom prevedení. V tom istom roku nahrala album špeciálne pre filipínsky trh nazvaný Nandito Ako kompletne vo filipínčine, oficiálnom jazyku Filipín. Z albumu vyšli 3 hity pre filipíny a to Nandito Ako, I Found your Love a You Are Still On My Mind(ako anglicky prespievaná španielska pieseň Quiero hacerte el Amor). Impresário latin-popu Emilio Estefan Jr. produkoval je ďalší album Amor a la Mexicana a ten sa tiež stretol s medzinárodným úspechom. Dokonca väčším ako predchádzajúci. Figurovali na ňom hity ako Amor a la Mexicana, Por Amor, či Mujer Latina. Ďalšie single boli Noches sin Luna, Echa Pa'Lante, Ponle Remedio, Es tu Amor, Dicen por Ahí a tiež singel De Dónde Soy. Album bol taký úspešný že bol vydaný ešte v Argentínskej verzii a Brazílskej verzii kde sa nachádzali aj prespievané hity De Onde Sou a Noites sem Lua a tiež nový song Menino Lindo.

21. apríl 1997 bol v Los Angeles vymenovaný za „Deň Thalíe“. Thalía má širokú základňu fanúšikov na celom svete. Vďaka jej slávnym telenovelám ju spoznali ľudia v 180 krajinách. Jej tvár je známa miliónom ľudí a renomovaným časopisom People en Español bola mnohokrát zaradená medzi „25 najkrajších ľudí“.[chýba zdroj]

Bola hosťom televíznych programov ako Vip Noche, Hard Copy, Entertainment Tonight, El Show de Cristina, The Rosie O'Donnell Show, WB11 NEWS, 20/20 on abc a Good Morning America. Taktiež účinkovala vo filme Mambo Café (film), jednoduchej hollywoodskej produkcii, kde hrala mladé portorikánske dievča Nydiu po boku Dannyho Aiella a Rosanny de Soto spolu s Paulom Rodriguezon (ktorý hral jej otca).

Arrasando (2000)[upraviť | upraviť zdroj]

2. decembra 2000 sa Thalía vydala za niekdajšieho prezidenta spoločnosti Sony Music, Tommyho Mottolu (exmanžel americkej speváčky Mariah Carey), v Katedrále Sv. Patrika. Celý obrad a recepcia stáli tri milióny dolárov. V súčasnosti žije v New Yorku. Emilio Estefan produkoval aj jej ďalší album Arrasando, ktorý bol celkom úspešný. Thalía bola nominovaná v dvoch kategóriach Latin Grammy – „Najlepšia popová speváčka roka“ a „Najlepší album“ a posledný z nich aj vyhrala. Single albumu (Arrasando, It's My Party, Entre El Mar Y Una Estrella, Regresa a Mí, Reencarnación a Rosalinda) boli obrovskými hitmi.

Con Banda Grandes Exítos (2001)[upraviť | upraviť zdroj]

28. augusta 2001 vydala album Con Banda, Grandes Éxitos. Je to album najväčších hitov, ale nahratý typickým mexickým „banda“ štýlom.Bol nominovaný na Latin Grammy.

Thalía (2002)[upraviť | upraviť zdroj]

O dva roky neskôr vyšiel Thalíin ďalší album Thalía, napísaný a produkovaný prevažne Estéfanom. Obsahuje dvojicu rebríčkových hitov (Tú y Yo a No Me Enseñaste) a top-ten hit (¿A Quién Le Importa?). Tento hit číslo jeden bol nepretržite 6 týždňov v rebríčku Top Latin Albums a dosiahol 22. pozíciu v celkovom rebríčku Billboard 200. Bol nominovaný v jednej kategórii Latin Grammy – "Female Pop Vocal Album", a v štyroch kategóriach Latin Billboard – "Pop Track Female" (No Me Enseñaste), "Tropical Track Female" (No Me Enseñaste), "Premio de la Audiencia" and "Pop Female Album". Vyhrala 2 naposledy menované. "No Me Enseñaste" je pravdepodobne jej najväčší hit vôbec, obdržal veľa nominácii Latin Billboard, mnoho iných ocenení, rovnako ako hitparádový úspech. Bol číslom jeden v Hot Latin Tracks časopisu Billboard. Taktiež kráľoval v Latin airplays, kde bol tiež číslom jeden.

Hits Remixed (2003)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2003 vydala zmes najväčších hitov v remixovanej verzii Hits RemixedBol repustený 25.februára.2003.Z albumu vyšli aj single a to anglicky prespievaný pieeseň Arrasando ako It´s my party a tiež A quien le importa v Club Mix Hex Hector-Mac Qualye remixovanej verzii.

Thalía English Album (2003)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2003 Thalía vydala svoj prvý po sebe pomenovaný anglický album Thalía obsahujúci priesne I Want You/Me Pones Sexy, Baby, I'm In Love/Alguien Real a Don't Look Back. Len za prvé týždne sa ho v Spojených štátoch amerických predalo cez 150 000 kópií. Tento album bol uvedený aj na japonský hudobný trh, kde sa ho predalo viac ako 200 000 kópií a Thalía sa tam zakrátko stala obrovskou celebritou. V októbri 2003 Thalía zavítala to Japonska, kde vystúpila na Fuji TV, urobila rozhovor pre Tokyo FM rádio a na koncerte Music Talks Festival 2003 Autumn bola jedinou latino speváčkou. Vydala tiež úspešnú módnu líniu výhradne dostupnú v obchodoch Kmart pod značkou Thalía Sodi Collection. Nasledoval obrovský úspech a jej línia oblečenia sa dostala z 300 Kmart obchodov do 1500. Vyhrala International Dance Music Award so svojím klubovým hitom Dance Dance (The Mexican).

Hershey's, Greatest Hits (2004) a "High Voltage Tour".[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2004 Thalía podpísala kontrakt s firmou vyrábajúcou čokoládu Hershey's. Objavila sa vo firemných španielskych reklamách a predávala svoju vlastnú vetvu Hershey's produktov nazvanú La Dulcería Thalía (Thalíina cukráreň). Zahrňuje iba tie Hershey's produkty z línie Kisses, ktoré neobsahujú ani horkú čokoládu ani mliečnu čokoládu. Thalíine sladkosti Kisses namiesto toho obsahujú bielu čokoládu a dulce de leche. Vydala album Greatest Hits. "Cerca De Ti" a "Acción y Reacción" boli singlami z tohto albumu. V apríli a v máji uskutočnila šnúru koncertov v USA a Mexiku s jej "High Voltage Tour".

El sexto Sentido (2005)[upraviť | upraviť zdroj]

Album El Sexto Sentido vydala 19. júla 2005. Obsahuje skladby prevažne v španielskom jazyku a zopár skladieb v angličtine. Tento album mal celkom veľký úspech.Je to po zvukovej stránke aj celkovo jeden z jej najlepšie zosúladených projektov. "Amar sin ser amada" (a anglická verzia "You Know He Never Loved You") bol jej prvý singel z tohto albumu. Je to nákazlivá okrajovo roková tango skladba. "Un Alma Sentenciada", druhý singel, je horúčkovitá a v jadre veľmi dramatická balada. Výbušný "Seducción" ("Seduction") bol tretím singlom. Albumu El Sexto Sentido sa predalo bezmála 100 000 kópií v Mexiku počas prvého týždňa.

El sexto Sentido re+loaded (2006)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2006 sa Thalía stala 'krstnou mamou' mexickej reality šou s názvom "Cantando Por Un Sueño". Hovorí sa, že za jedno vystúpenie v nej dostala 1 milión dolárov.A tiež sa stala občankou Ameriky. Opäť sa raz ukázala ako obľúbenkyňa a program "Cantando Por Un Sueño" bol sledovaný 45% mexických divákov počas celého dňa. Thalía nahrala titulnú pieseň tejto šou a zahrnula ju na El Sexto Sentido Re+Loaded (znovu vydanú verziu Thalíinho aktuálneho albumu). Bol vydaný v Mexiku 13. februára, 2006 (v USA 6. júna, v Španielsku 29. mája) a figurovali na ňom štyri nové skladby vrátane duetu so skupinou Aventura "No, No, No". Je to Thalíin nový singel v USA, zatiaľ čo balada "Olvídame" je štvrtý singel vo zvyšku sveta. El Sexto Sentido bol nominovaný na jednu z Latin Billboard kategórii – "Najlepší ženský popový album", v niekoľkých Premios Juventud kategóriach, v jednej Latin Grammy kategórii, v jednej Premios Oye kategórii a "Amar Sin Ser Amada" vyhrala ocenenie Orgullosamente Latino 2006 v kategórii "Latino skladba roka".

Thalía Rádio Show (2007-súčasnosť), Lunada (2008)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2007 sa Thália pripojila k ABC Rádio a začala svoju Thália Conexión Radio Show kde rieši hudbu, módu a rôzne problémy sveta. Toho roku sa Thálii narodila dcérka Sabrina Sakai, dnes ma už 3 roky.Na daší rok vydala album Lunada ktorý nemal až taký veľký úspech.A to aj kvôli lymskej chorobe kvôli ktorej musela Thália užívať veľa tabletiek na deň.Kvôli neúspechu sa Thália rozhodla odísť zo spoločnosti EMI Latin. .Z albumu vyšli len 2 single a to "Ten Panciencia" a Será porque Te Amo.

Primera Fila (2009) a "Un Aňo Despues" (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

Prešla do spoločnosti Sony Music a vydala prvý live album "Primera Fila". Dodnes sa ho predalo už vyše 1 500 000 kopíí a vyšlo už 5 singlov "Equivocada", "Que Sera De Ti", "Ensename a Vivir", "Estoy Enamorado" a "Con la Duda". V lete 2010 podpísala zmluvu z módnou značkou C&A.Na konci septembra sa na trhu objavila reedícia jej najnovšieho albumu Primera Fila s podtitulom "Un Aňo Despues". Thalía sa ako jediná latinsko – americká speváčka podieľala na duete s Elvisom Presleym v piesni "Love me Tender", ktorý vyšiel na albume Viva Elvis, v decembri na piesni "De Que Manera Te Olvido" v duete zo zosnulou speváčkou Rocío Durcal. Začiatkom roka 2011 Thalía oznámila, že so svojím manželom čaká druhé dieťa, ktoré by sa malo narodiť v priebehu leta 2011. Dňa 27. 5. 2011 zomrela na infarkt mama Thalíe, Yolanda Miranda Menge. Thalía tak odložila všetky projekty na neskôr. Na koci roka 2011 vydala Thalía tretiu knihu "Cada Día Mas Fuerte / Growing Stronger", ktorá mapuje celý jej život. Thalía sa objavila i na vianočnom albume speváka Michaela Bublé v skladbe "Felíz Navidad" .

Habitame Siempré (2012), Viva Tour, THALIA, album pre Brazíliu (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

Thalía prostredníctvom Twitteru oznámila fanúšikom, že pracuje na novom albume. 21. Septembra 2012 sa uskutočnil koncert Habítame Siempre, ktorý slúžil ako promo k albumu "Habítame Siempre" , ktorý vyšiel 19. Novembra 2012. 8. Októbra 2012, vyšiel prvý singel "Manías". Album obsadil prvé priečky ešte v predpredaji. Dodnes sa ho predalo okolo 600 000 kópíi. Vo Februári 2013, vyšiel druhý singel Te Perdiste Mi Amor, v marci odštartovala krátke turné Viva Tour po Usa a tiež odohrala i dva koncerty v Mexiku v Auditorio Nacional , ktoré boli i zaznamenané a v novembri vyšiel koncert na DVD Viva Tour, vydala svoju prvú knihu Chupie a špeciálny album pre Brazíliu THALIA. V decembri Thalía vystúpila na Teletone,kde zaspievala 3 piesne.

Viva Kids vol.1 a Amore Mio (2014)[upraviť | upraviť zdroj]

V marci vyšiel videoklip Estou Apaixonado feat. Daniel, ktorý sa stal prvým singlom zo špeciálneho albumu pre Brazíliu. 25. marca vyšla prvá časť albumu pre deti Viva Kids vol.1 v podobe cd + dvd. 26. augusta vyšiel singel Sino A Ti, ktorý Thalía naspievala s Laurou Pausini. K piesni vznikol i videoklip. V septembri vyšiel prvý singel Por Lo Que Reste De Vida, z albumu Amore Mio a o dva mesiace, 4. novembra 2014 vyšiel album digitálne a v štandard a deluxe cd verzii vyšiel 17. novembra. V januári ohlásilo Sony Music Mexico že druhým singlom sa stáva Amore Mio. 20. januára vyšiel druhý singel pre USA a Latinsku Ameriku, Como Tu No Hay Dos s Becky G, ku ktorému natočili 9. februára videoklip v New Yorku. O deň neskôr ohlásila Thalía natáčanie videa k tretiemu singlu Solo Parecia Amor.

V januári 2015,Thalía vydala svoju prvú módnu kolekciu pod značkou Macys.

Latina (2016), Latina Love Tour a Valiente (2018)[upraviť | upraviť zdroj]

26. februára prostredníctvom účtov na sociálnych médiách, predstavila obal a názov jej nasledujúceho albumu Latina, ktorý bol vydaný 6. mája 2016. Prvým singlom z albumu sa stal song „Desde Ea Noche“ s Malumom a umiestnil sa v rebríčkoch na 16 mieste na Hot Latin Songs a na 4 mieste na Latin pop Airplay. Druhým singlom z albumu bol „Vuelveme A Querer“ vydaný 29. apríla 2016. Posledný tretí singel „Todavia Te Quiero“ s raperom De La Ghetto vyšiel 2. decembra 2016.

Thalía oznámila svoje tretie koncertné turné Latina Love Tour.

V roku 2018 vydala svoj ďalší nový album Valiente, ktorý vyšiel 9. novembra 2018. Prvým singlom sa stala pieseň „No Me Acuerdo“ s Natti Natasha, vydaná 1. júna 2018. Video k piesni má dodnes už takmer 700 miliónov videní na Youtube. 31. augusta 2018 bol vydaný promo singel „Me Oyen, Me Escuchan“, vďaka videu, ktoré Thalía zverejnila počas live chatu a táto hláška sa stala virálna.

O mesiac neskôr, 29. septembra 2018, vyšiel druhý singel „Lento“ spoločne s Gente De Zona a 25. januára 2019 bol predstavený oficiálny cover k tretiemu singlu „Lindo Pero Bruto“ s Lali.

Kinematografia[upraviť | upraviť zdroj]

Telenovely[upraviť | upraviť zdroj]

Filmy[upraviť | upraviť zdroj]

Tv Relácie[upraviť | upraviť zdroj]

Turné/Koncerty[upraviť | upraviť zdroj]

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Albumy[upraviť | upraviť zdroj]

Cover Album Chart positions [5] RIAA certification
US 200 Top Latin Latin Pop Top Heat
Thalía
Mundo de cristal
Love 15
En Éxtasis 13 7 Triple-Platino
(350 000)
Nandito Ako (EMI)
Amor a la Mexicana 6 2 - Multi-Platino
(500 000)
Arrasando 102 4 1 26 Multi-Platino
(400 000)
Con Banda, Grandes Éxitos 112 2 7 Oro
(100 000)
Thalía 126 1 1 4 MultiTriple-Platino
(900 000)
Thalía’s Hits Remixed 7 4 26 Platino
(200 000)
Thalía (angl.) (EMI) 11 4
Greatest Hits 128 2 1 Doble-Platino
(300 000)
El Sexto Sentido 63 3 2 Triple-Platino Oro
(500 000)
El Sexto Sentido: Re+Loaded 68
Lunada - 10 4
Primera Fila 198 4 2
Habítame Siempre - 1 1 26 oro
(50 000)
Viva Kids vol. 1
  • 1. španielsky detský album
  • vydaný: 25. marec 2014 (Mexiko)
  • vydaný: 24. jún 2014 (USA)
  • formát: CD, DVD, CD+DVD
  • vydavateľstvo : Sony Music
  • Predajnosť: -
- - - -
Amore Mio
  • 15. španielsky štúdio album
  • vydaný: 4. novembra 2014
  • vydaný: 17.novembra 2014
  • formát: štandard + deluxe
  • vydavateľstvo : Sony Music
  • Predajnosť: 60 000 kusov
173 1 1 55
Latina
  • 16. španielsky štúdio album
  • vydaný: 6. mája 2016
  • formát: štandard
  • vydavateľstvo : Sony Music
  • Predajnosť: 100 000 kusov
94 1 1 oro
(30 000)
Valiente
  • 17. španielsky štúdio album
  • vydaný: 9. novembra 2018
  • formát: štandard
  • vydavateľstvo : Sony Music
  • Predajnosť:
7 1 oro
(30 000)

Single[upraviť | upraviť zdroj]

Všetky vydané hudobný singel a ich najlepšie hidparádové umiestnenie: Billboard Hot 100 (Hot 100), Hot Dance Music / Club Play (HDM), Hot Latin Tracks (HLT), Latin Pop Airplay (LPA) a Latin Tropical Airplay (LTA).

Singel Hitparádová pozícia[6] Album
Hot 100 HDM HLT LPA LTA
1995 Piel morena 7 4 En Extasis
1996 Gracias a Dios 26 8 En Extasis
1996 Amándote En Extasis
1996 Quiero hacerte el amor En Extasis
1996 Maria la del Barrio 30 14 En Extasis
1997 Amor a la Mexicana 6 Amor a la Mexicana
1997 Por amor Amor a la Mexicana
1997 Mujer latina Amor a la Mexicana
2000 Entre el mar y una estrella 1 1 1 Arrasando
2000 Regresa a Mi 19 12 Arrasando
2001 Arrasando 25 Arrasando
2001 Reencarnación 30 17 Arrasando
2001 Rosalinda (Ay amor) 46 23 37 Arrasando
2001 Amor a la mexicana (Version Banda) Con Banda, Grandes Éxitos
2002 Tú y yo 1 4 3 Thalía
2002 No me enseñaste 1 3 1 Thalía
2003 ¿A quién le importa? 9 5 7 Thalía
2003 Dance Dance (The Mexican) 6 Thalía
2003 I Want You / Me pones sexy 22 27 9 9 3 Thalía (angl.)
2003 Baby, I'm in Love / Alguien real 12 Thalía (angl.)
2004 Don't Look Back 9 Thalía (angl.)
2004 Cerca de Ti 1 3 4 Thalía (angl.) / Greatest Hits
2004 Acción y Reacción Greatest Hits
2005 Amar sin ser amada 2 7 8 El Sexto Sentido
2005 Un alma sentenciada 37 13 11 6 El Sexto Sentido
2006 Seducción 32 14 23 El Sexto Sentido
2006 Cantando por un sueño
(iba Mexiko)
El Sexto Sentido Re+Loaded
2006 Olvídame
(iba Latinská Amerika)
El Sexto Sentido
2006 No, No, No (feat. Aventura) 4 4 5 El Sexto Sentido: Re+Loaded
2008 Ten Paciencia 39 24 25 Lunada
2008 Sera Porque Te Amo
(iba Latinská Amerika (promo))
- - - Lunada
2009 Equivocada 8 2 40 Primera Fila
2010 Que Sera De Ti 35 13 - Primera Fila
2010 Estoy Enamorado(feat. Pedro Capo) 28 6 - Primera Fila
2010 Ensename a Vivir 28 6 - Primera Fila/ Primera Fila : Un Ano Despues Primera Fila
2011 El Proximo Viernes 28 4 - Primera Fila/ Primera Fila : Un Ano Despues Primera Fila
2012 Manias - Habítame Siempre
2013 Te Perdiste Mi Amor(feat. Prince Royce) - - - Habítame Siempre
2013 Habitame Siempre
(iba Latinská Amerika (promo))
- - - Habítame Siempre
2013 La Apuesta
(iba Latinská Amerika (promo))(feat. Erik Rubin)
- - - Habítame Siempre (Deluxe)/Habítame Siempre(Edicion Especial) / Viva Tour (En Vivo)
2014 Estou Apaixonado (feat. Daniel)

(iba Brazília)

-

- - - - Thalia (Špeciálna Brazílska edícia)
2014 Sino A Tí (feat. Laura Pausini)

(iba Mexiko)

- - - - - 20 Grandes Exitos (2014 New Edition)

Ostatné publikácie[upraviť | upraviť zdroj]

Kompilácie
  • Thalía Mix (Melody/Fonovisa) (1993) 25 000 kópií
  • Los Deseos de Thalía: Grandes Exitos (Melody/Fonovisa) (1994) 100 000 kópií
  • 20 Kiliates Musicales (Melody/Fonovisa) (1996) 100 000 kópií
  • Bailando En Éxtasis (EMI) (1997) 25 000 kópií
  • Mis Mejores Momentos : Para Coleccionistas (Melody/Fonovisa) (1998) 100 000 kópií
  • Jugo de Exitos (Melody/Fonovisa) (1998) 200 000 kópií
  • Serie Milennium 21 (Melody/Fonovisa) (1999) 100 000 kópií
  • La Sensacion de Thalia Serie Sensacional (Melody/Fonovisa) (2000) 25 000 kópií
  • Serie 32 (Melody/Fonovisa)" (2001) 100 000 kópií
  • Escenciales: The Ultimate Collection (Melody/Fonovisa) (2002) 25 000 kópií
  • EdicionLimitada (Melody/Fonovisa) (2002) 25 000 kópií
  • 15 Exitos (Melody/Fonovisa) (2002) 25 000 kópií
  • Oro: Grandes Exitos (Melody/Fonovisa) [Argentina version] (2004) 25 000 kópií
  • Grandes Exitos (Melody/Fonovisa) (CD/DVD) (Mexican release) (2004) 300 000 kópií
  • Greatest Hits (EMI) (CD/DVD) (2004) 200 000 kópií
  • The Sixth Sense (EMI) [Japan version] (CD/DVD) (2005) 200 000 kópií
  • Grandes Exitos Oro Ed.02 (CD/DVD) (2005) 50 000 kópií
  • Primera Fila : Un aňo Despues (CD/DVD) (2010) 450 000 kópií
  • La Historia (CD/DVD) (2011) 320 000 kópií
Soundtracky

DVD[upraviť | upraviť zdroj]

  • Greatest Hits (2004) – DVD s 20 videoklipmi
  • Primera Fila (2009) – DVD

S Timbiriche[upraviť | upraviť zdroj]

  • Qienceanera Edicion (1987)
  • Timbiriche VII (1987)
  • Timbiriche VIII-IX (1988)
  • Los Clásicos de Timbiriche (1989)

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b Archivovaná kópia [online]. [Cit. 2010-12-31]. Dostupné online. Archivované 2010-06-02 z originálu.
  2. Thalia gives birth to 2nd child (Fox News)
  3. Tommy Mottola, Thalia expecting second child (Usa Today)
  4. Singer Thalia Gets Personal, Emotional In 'Growing Stronger' (Huffington Post)
  5. U.S. Album Chart Positions (AMG)
  6. U.S. Single Chart Positions (AMG)

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Thalía

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]