Wikipédia:WikiJar SVE/2016/Československý odboj počas prvej svetovej vojny

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Súťaž na Facebooku
Súťaž   Medzinárodná   Čs. odboj počas 1. svetovej vojny    Esperanto   Pravidlá   Súťažiaci   Pomocník   V iných Wikipédiách   Diskusia    
Pamätná tabuľa založenia ČSNR na dome č. 18 na Rue Bonaparte v Paríži

13. februára 2016 uplynulo 100 rokov od založenia Československej národnej rady, najvyššej reprezentantky prvého československého odboja v zahraničí, ktorá sa 14. októbra 1918 pretransformovala na Dočasnú vládu československú a bez ktorej by nebol možný vznik samostatného Československa.

Rozhodli sme sa pripomenúť si toto významné výročie v rámci súťaže CEE Spring 2016, vytvorením súťažnej kategórie Československý odboj počas prvej svetovej vojny v spolupráci s českým spolkom Wikimedia Česká republika.

Súťažné články[upraviť | upraviť zdroj]

Nižšie nájdete články zaradené do súťaže. O spoločných témach píšu súťažiaci na slovenskej i českej Wikipédii. České témy sú určené len súťažiacim na slovenskej Wikipédii – naproti tomu o slovenských témach sa súťaží na českej Wikipédii.

Vybrané články sa týkajú zahraničného ako aj domáceho československého odboja, účasti Čechov a Slovákov v prvej svetovej vojne na strane odboja a konštituovania Československa do roku 1920.

Spoločné témy[upraviť | upraviť zdroj]

Organizácie
Udalosti
Dokumenty
Ostatné

České témy pre slovenskú Wikipédiu[upraviť | upraviť zdroj]

Organizácie
Udalosti
Dokumenty
Osobnosti
Ostatné


Nenašli ste čo hľadáte alebo máte nejaké ďalšie otázky? Pokojne nám napíšte do diskusie.