Šablóna:Infobox politická strana/mandáty

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
50 / 100


Túto dokumentáciu [upraviť] [história] [obnoviť]
Dokumentácia Dokumentácia

Použitie[upraviť zdroj]

{{Infobox politická strana/mandáty|počet získaných mandátov|počet mandátov v orgáne celkovo|hex=farba}}

Parameter počet mandátov v orgáne celkovo obsahuje počet mandátov (=kresiel), ktoré sa v danom zoskupení celkovo obsadzujú (teda napr. pri NR SR 150, pri poľskom Sejme 460 atď.).

Príklady použitia[upraviť zdroj]




Mandáty[upraviť zdroj]

Do Infoboxu politickej strany vkladajte počet mandátov, ktorý oficiálne politický subjekt (strana, hnutie, koalícia, …) získal v daných voľbách. Počet získaných mandátov vzídených z volieb sa nerovná počtu straníkov daného subjektu, ktorí boli zvolení na kandidátke iného subjektu. Zmeny mandátov v priebehu volebného obdobia (tzv. prebehlíkov), potom zapisujte do sekcie Poznámky odkazom z infoboxu.

Príklad: V slovenských parlamentných voľbách 2010 boli na kandidátke SaS zvolení 4 členovia vtedjašej občianskej iniciatívy Obyčajní ľudia. Keďže subjekt Obyčajní ľudia sa volieb nezúčastnil, nezískal žiaden mandát a všetky sa zaradili ku mandátom SaS.

V prípade spoločne nominovaného kandidáta – fakticky ho do volieb navrhuje iba jedna navrhujúca strana, ktorý získal mandát, sa tento pripisuje do infoboxu všetkým subjektom, za ktoré bol zvolený, tj. volebnej strane. (Príklad z Česka: Volebná strana TOP 09 a „STAN“ nominovala spoločne do Senátu ČR 5 kandidátov, navrhujúcou stranou bola „STAN“, 2 z nich sa stali senátormi, obom subjektom – volebnej strane se pripíšu +2 mandáty).


Ak máte otázku k tejto šablóne, alebo potrebujete jej rozšírenie a neviete ho správne naformátovať, pýtajte sa v diskusii k šablóne. Pokiaľ je potrebné šablónu urgentne opraviť, obráťte sa na technickú podporu. Na testovanie šablóny môžete vytvoriť testy šablóny.