Anna Nalicková

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Anna Nalick)
Anna Nalicková
Anna Nalicková
Základné informácie
Popis umelca americká speváčka
Rodné meno Anna Christine Nalick
Narodenie 30. marec 1984 (39 rokov)
Glendora, Kalifornia, USA
Žáner pop rock
Hrá na nástrojoch spev
Webstránka annanalick.com

Anna Nalicková, plným menom Anna Christine Nalicková (* 30. marec 1984, Glendora, Kalifornia, USA) je americká pesničkárka.

Životopis a tvorba[upraviť | upraviť zdroj]

Už ako malá prejavila záujem o písanie textov. V škole ju dokonca podporovali a vraveli jej, že to v živote niekam dotiahne, len musí zotrvať. Anna sa nikdy nevzdávala a dnes má na svojom vrube prvý album so svojou hudbou a svojimi textami, ktorými okúzľuje nielen Ameriku, ale celý svet. V domácnosti Nalickovcov sa vždy zmietali rozličné hudobné žánre a skupiny. Annina matka bola zástankyňou skôr tvrdšieho rocku, a jej otec počúval radšej skupiny typu Beatles. To, prečo sa Anna rozhodla byť textárkou z veľmi príjemnou hudbou, sama prisudzuje vrodenej túžbe. Po niekoľkých úspešných rokoch písania sa Anne konečne podarilo preraziť a to v roku 2005, kedy za pomoci vydavateľstva Sony BMG Music entertainment vydala svoj debutový album z názvom Wreck of the Day, ktorý by sa dal volne preložiť ako "stroskotaný deň". Jeho melancholické texty, ktoré rozprávajú o ľudských životoch, zožali na domácej pôde úspech. Taktiež sa umiestnila aj vo vrchných priečkach hitparád, čo jej pridalo na popularite. Annini fanúšikovia však netrpezlivo čakajú, či nás táto mladá nádejná hudobníčka poctí aj ďalším albumom. Zatiaľ sa jej podarilo iba znovuvydanie albumu v roku 2006, na ktorý umiestnila 2 nové skladby a jednu live verziu a v roku 2007 vydala song "Versus".

Svet filmu[upraviť | upraviť zdroj]

Annino meno nie je vo svete moc známe, je skôr lokálnou, národnou speváčkou. Nie, že by jej hudba nedosahovala dostatočnej kvality, skôr ešte jej hudba nedozrela a na svetovej popovej scéne je čím ďalej ťažšie sa uchytiť. No faktom ostáva, že jej hudba sa dostáva do uší miliónov ľudí, len, žiaľ, ani nevedia, že je to ona. Ide o mnohé filmy a televízne seriáli, ako napríklad seriál Smallvile, kde sa na výberoch vyskytujú aj jej piesne.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Albumy[upraviť | upraviť zdroj]

Rok Album The Billboard 200 Label
2005 Wreck of the Day 20 Columbia Records
Broken Doll
2011 Broken Doll & Odds & Ends Nyctograph Records, Inc.

Single[upraviť | upraviť zdroj]

Rok Singel U.S. Hot 100 Adult Top 40 Adult Contemporary Album
2005 Breathe (2 AM) 45 6 4 Wreck of the Day
2005 In The Rough - 15 - Wreck of the Day
2006 Wreck of the Day - 39 - Wreck of the Day
2007 Versus - TBR - Acceptance

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]