Cabo Frio

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Cabo Frio
(Município de Cabo Frio)
mesto a obec
Pohľad na mesto
Vlajka
Erb
Štát Brazília Brazília
Spolkový štát Rio de Janeiro
Obec Cabo Frio
Mesto Cabo Frio
Nadmorská výška m n. m.
Súradnice 20°19′8″J 40°20′16″Z / 20,31889°J 40,33778°Z / -20.31889; -40.33778
Rozloha 1 513,8 km² (151 380 ha)
Obyvateľstvo 187 222 (2010) [1]
Hustota 123,68 obyv./km²
Poloha v štáte Rio de Janeiro
Poloha v štáte Rio de Janeiro
Wikimedia Commons: Cabo Frio
Webová stránka: http://www.cabofrio.rj.gov.br/
OpenStreetMap: mapa
Portál, ktorého súčasťou je táto stránka:

Cabo Frio je mesto a obec (município) vo východnej Brazílii v spolkovom štáte Rio de Janeiro. Bolo založené v roku 1615.

Hospodárstvo mesta je založené na turistike. Najviac turistov prichádza z Minas Gerais, Brasílie a Rio de Janeira. Významné pamätihodnosti v meste sú most Feliciano Sodré, kaplnka Nossa Senhora da Guia, kostol São Benedito, kostol Nossa Senhora da Assunção church a miestne divadlo.

Mesto má deväť pláží: Forte (praia do Forte), Peró (praia do Peró), São Bento (praia São Bento), Siqueira (praia do Siqueira), Sudoeste (praia do Sudoeste), Dunas (praia das Dunas), Foguete (praia do Foguete), Palmeiras (praia das Palmeiras), a Unamar (praia de Unamar).

V posledných rokoch sa obyvateľstvo zvyšovalo, jednak v dôsledku investícii, získaných obcou za prenájom územia, kde sa ťaží ropa od firmy Petrobras, a tiež pre zvyšujúci sa počet dôchodcov, ktorí sem prichádzajú z Rio de Janeira.

Cabo Frio je známe typickým jedlom, krevetovou pastou. Hlavná pláž Forte má 4 km bieleho piesku. Jej meno pochádza od portugalskej pevnosti z 16. storočia, nachádzajúcej sa na severnej skale.

Doprava[upraviť | upraviť zdroj]

Mesto má medzinárodné letisko. Medzinárodné linky sú najmä chartrové lety z Argentíny, Čile, a Uruguaja. Na druhej strane letisko sa stalo významnou cargo destináciou.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Cabo Frio

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]