Cascada

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Cascada
Natalie Horler, speváčka skupiny Cascada v roku 2010.
Natalie Horler, speváčka skupiny Cascada v roku 2010.
Základné informácie
Pôvod Bonn, Nemecko
Žáner(-re) Euro-Trance
Eurodance
Electropop
House
Dance
Electronica
R&B
Pôsobenie 2004 – súčasnosť
Vydavateľstvá Zooland, Universal Music TV/AATW (UK), Robbins Entertainment (US)
Webstránka Oficiálna webstránka Cascada
Členovia skupiny
Natalie Horler
DJ Manian
DJ Yanou

Cascada[1][2] je nemecká eurodance skupina, ktorá pôsobí od roku 2004. Skupina je známa svojou najznámejšou skladbou „Everytime We Touch“, ktorá im vyhrala World Music Award v roku 2007, rovnako ako singel „What Hurts the Most“, ktorý dosiahol rebríčky v roku 2008, a „Evacuate the Dancefloor“, ktorý sa stal ich prvým UK singlom na 1. mieste v roku 2009. Doteraz skupina predala odhadom okolo 14 miliónov kópií svojich troch albumov a 36 miliónov singlov po celom svete. Skupina Cascada sa skladá z nemeckej speváčky spievajúcej po anglicky Natalie Horler a nahrávacích producentov DJ Manian a Yanou. Cascada bola pôvodne založená ako „Cascade“, ale meno muselo byť kvôli ochrannej známke zmenené. V roku 2010 bola Cascada vyhlásená za druhú najčastejšie internetovo sťahovanou dance skupinou všetkých čias, okrem medzinárodného tanečného producenta Davida Guettu.[3]

Skupina Cascada je považovaná za jednu z najúspešnejších nemeckých interpretov 21. storočia.[4]

Členovia skupiny[upraviť | upraviť zdroj]

Natalie Horler[upraviť | upraviť zdroj]

Natalie Horler sa narodila 23. septembra 1981. Ako speváčka je Natalie Horler často prezentovaná ako Cascada, na rozdiel od celej skupiny. Od 16 rokov spolupracovala s niekoľkými tanečnými DJmi, ktorí poskytli neuvedené vokály na niekoľkých tanečných vydaniach skupín ako Akira („Piece of Heaven“), 2 Vibez („Sometimes“), Diamond („Reason“) a Scarf! („Odysee“), z ktorých mnohé boli vyrobené.

DJ Manian[upraviť | upraviť zdroj]

DJ Manian je nemecký producent, trance DJ, majiteľ hudobného dance vydavateľstva Zooland Records a členom skupiny Cascada po boku Yanou a Natalie Horler. Na svojom konte má množstvo singlov pod rôznymi pseudonymami, a udržuje niekoľko hudobných projektov, vrátane Spencer a Hill (pod pseudonymom Josh Hill), Tune Up! (zaniknutý), Bulldozzer, myC, AMPIRE, Phalanx, Plazmetek a Liz Kay.

Yanou[upraviť | upraviť zdroj]

Yann Pfeiffer, profesionálne známy ako Yanou je nemecký producent a člen Cascady. Spolupracoval S DJ Sammym na celosvetovom hite „Heaven“, so spevákom Do. Je známy pre jeho „Candlelight Mixy“ skladieb „What Hurts the Most“, „Everytime We Touch“ a „Draw the Line“, transformáciou tanečných skladieb s vyšším tempom na pomalšie baladické s orchestrálnymi nástrojmi ako klavír, husle, dychové nástroje a ľahké bicie.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Cascada na anglickej Wikipédii.