Chace Crawford

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Chace Crawford
v roku 2012
Celé menoChristopher Chace Crawford
Narodenie 18. júl 1985 (38 rokov)
Lubbock, Texas, USA
Povolanieherec
Roky pôsobenia2006 – súčasnosť

Chace Crawford (angl. Christopher Chace Crawford; * 18. júl 1985, Lubbock, Texas, USA) je americký herec, známy z televíznych seriálov Gossip Girl (2007 – 2012) a The Boys (2019 – 2023).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Crawford sa narodil v meste Lubbock, v štáte Texas. Jeho otec je dermatológ a jeho matka je učiteľkou. Má mladšiu sestru, bývalú víťazku Miss Missouri USA Candice Crawford. Crawford žil štyri roky v Bloomingtone v štáte Minnesota, neskôr sa jeho rodina usadila v Plano, na predmestí Dallasu, v štáte Texas.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Crawford debutoval vo filme Súmrak: Sága vyvolených v roku 2006. O rok neskôr získal jednu z hlavných úloh v televíznom seriáli Gossip Girl. V roku 2009 si zahral priateľa anglickej speváčky a skladateľky Leony Lewis vo videu k jej singlu „I Will Be“.

Po boku Jane Fonda a Catherine Keener si zahral vo filme Rodinné tajomstvá z roku 2011. O rok neskôr hral v komédii Ako porodiť a nezblázniť sa.

V roku 2014 účinkoval v 100. epizóde televízneho seriálu Glee. V rovnakom roku získal hlavnú úlohu v psychologickom trileri Eloise, kde hral po boku herečky Elizy Dushku. Film mal premiéru v roku 2017.

V roku 2018 sa pripojil k hereckému obsadeniu televízneho seriálu The Boys. O rok neskôr sa pripojil k Lily Collins vo filme Dedičstvo, ktoré malo premiéru v roku 2020.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Crawford bol v roku 2010 zatknutý na predmestí Dallasu, v Texase za prechovávanie marihuany. V roku 2011 zaplatil pokutu za prechovávanie marihuany s probáciou a verejnoprospešnými prácami. Jeho švagor je bývalý quarterback tímu Dallas Cowboys Tony Romo.

Crawfod praktizuje transcendentálnu meditáciu.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Chace Crawford na anglickej Wikipédii.