Dancing Pallbearers

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Dancing Pallbearers (slov. Tancujúci nosiči rakiev; známi aj ako Dancing Coffin) je ghanská skupina nosičov rakiev z oblasti Ashanti v Ghane.[1][2][3]

Pôvod[upraviť | upraviť zdroj]

Dancing Pallbearers, vedení Benjaminom Aidooom, začali svoju skupinu ako službu nosičov rakiev. Neskôr dostal nápad pridať choreografiu k ich nosičskej práci. Extra poplatky sa účtujú za tancovanie s truhlou počas pohrebu.[4] Dancing Pallbearers sa prvýkrát dostali na vrchol v roku 2017, keď boli uvedení v novinovom príbehu BBC.

V populárnej kultúre[upraviť | upraviť zdroj]

V apríli 2020 sa skupina stala internetovým mémom čierneho humoru, kedy videá ľudí, ktorí utrpeli rôzne nehody, nasledovali klipy tancujúcich nosičov rakiev s truhlami (implicitne obeťami predchádzajúcich klipov), boli široko nahrané na YouTube, Reddit a TikTok.[5] Klipy sú zvyčajne spárované so skladbou „Astronomia“ od ruského hudobníka Tonyho Igyho. Mnohé použitia tohto mému sa bežne spájajú s pandémiou ochorenia COVID-19, ktorá prebiehala, keď sa mém stal populárnym.[6]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. BROBIBLE. Comedy May Have Officially Peaked With The 'Dancing Pallbearers' Meme And It Couldn't Have Happened At A Better Time [online]. BroBible. Dostupné online. (po anglicky)
  2. Dancing Pallbearers [online]. . Dostupné online.
  3. The dancing pallbearers meme showcases failures of epic proportions [online]. 2020-04-05. Dostupné online. (po anglicky)
  4. Ghanaians really know how to celebrate when someone dies [online]. Metro, 2017-07-27. Dostupné online. (po anglicky)
  5. KAUR, Loveleen. Ghana’s Dancing Pallbearers Inspire Memes & Jokes Online [online]. Storypick, 2020-04-04. Dostupné online. (po anglicky)
  6. Here's the story behind the 'coffin dance crew' we see on the internet every day [online]. InqPOP!, 2020-04-13. Dostupné online. (po anglicky)

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Dancing Pallbearers na anglickej Wikipédii.