Diskusia:Muchotrávka zelená

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

referencie[upraviť zdroj]

  • Chcela by som sa opytat, ako je to s referenciami. Pokial som dany clanok prelozila z CS wiki, mala by som uviest rovnake referencie, ako uvadza ceska verzia, alebo to proste nechat tak? Co sa tyka muchotrávky cisárskej, tak si to Liso opravil dobre :) btw. na ceskej verzii ma tento clanok status perfektny clanok, myslim si, ze by mohol byt vhodnym kandidatom aj na nasej... --Janka 16:15, 6 apríl 2006 (UTC)
jen drobnost: muchomůrka císařská roste nejen v Polabí a na jižní Moravě, ale i v Podunají a v teplých oblasech jižního Slovenska, což pro vás bude nepochybně zajímavější, než české lokality. :o) Nedivil bych se, kdyby byla taky chráněna, ale jistý si tím nejsem, takže doporučuji se na to kouknout. Cinik 18:00, 8 apríl 2006 (UTC)
dakujem za "drobnost", uz som aj co to nasla o vyskyte na SVK... Uz pracujem na spracovani :) --Janka 18:05, 8 apríl 2006 (UTC)
  • Ohľadne tých referencií neexistuje konsenzus, jedine v tom, že je potrebné uviesť, odkiaľ je to preklad (aby sme mohli splniť požiadavky GFDL). Myslím, že je vhodné uvádzať pôvodné pramene. Pozn.: nevidí sa mi názov šampiňón, asi by malo byť pečiarka, ale v oficiálnej terminológii sa nevyznám a nemám poruke knihy. helix84 16:59, 9 apríl 2006 (UTC)
Šampiňón je OK. Bronto 18:08, 9 apríl 2006 (UTC)
V tomto případě souhlasím s opsáním referencí, neboť jakožto jeden z hl. autorů bezpečně vím, že článek setrvává v podobě na nich založené a nejsou tedy "již neaktuální". Cinik 17:59, 9 apríl 2006 (UTC)

Jak si myslíš že by to mohl být nejlepší článek na slov. wikipedii když si to celé opsala. Je mi zle z toho že nemůžete ani napsat svůj vlastní článek. Vážně ještě že jsme se roku 1993 rozdělili na Českou republiku a slovensko a oddělili jsme se tak od východní Evropy.

Neopsala, ale přeložila a tam, kde to mělo smysl, nahradila české reálie slovenskými. Což lze jedině ocenit. Překlady článků mezi wikipediemi a spolupráce napříč projekty je vyloženě žádoucí. S pozdravem --Cinik 18:59, 16. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

@Eryn Blaireová, Jetam2, Pelex, Vegetator: Důvody:

  • Chybí řádkové reference. Minimálně věty jako K smrteľnej otrave zdravého dospelého človeka s hmotnosťou okolo 60 kg stačí zhruba 50 g huby v surovom stave, potřebují zdroj.
  • Na některých místech příliš krátké, chybí důkladnější popis (ani není zmíněna velikost houby) i systematika.
  • Při porovnání s fr:Amanite phalloïde obecně horší článek. ---OJJ 13:35, 7. február 2019 (UTC)[odpovedať]
V poriadku.--Pelex (diskusia) 13:48, 7. február 2019 (UTC)[odpovedať]
Za mňa tiež.--Jetam2 (diskusia) 13:54, 7. február 2019 (UTC)[odpovedať]
Aj ja som za, je to relikt z počiatkov slovenskej Wikipédie, dnes už sme ďalej.--Eryn Blaireová (diskusia) 15:17, 7. február 2019 (UTC)[odpovedať]