Diskusia k šablóne:Zdroj scr

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Mail, ktorý som dostal z katedry biológie Univerzity Mateja Bela:

Dobry den,

potesili ste ma tym, ze sa chystate urobit clanky o zivocichoch. Sam som chcel doplnit Wikipediu o zoologicke temy, bohuzial doteraz na to nebolo dost casu.

Co sa tyka tej licencie je v nej napisane toto:

Toto dielo je voľným textovým dielom; môžete ho celé alebo jeho časti kopírovať a šíriť, ale nesmiete v ňom nič meniť.

Znamena to, ze nesmiete prepisat v tych skriptach nejaky odstavec a vydavat ich potom za povodnu verziu. Ide tam o to aby si nejaky student po stiahnuti nevymazal polovicu skript a potom sa na skuske neobhajoval tym, ze ma na to pravo podla licencie.

Vy si ale kludne mozte skopirovat ich cast a pouzit pre potreby Wikipedie, s tym, ze uvediete citaciu na autora. A tak, isto mozete aj upravit odstavce, ktore sa Vam priamo nehodia.

Tak isto v zavere skript p. Franca je uvedené:

KOPÍROVANIE, SNAHA O POZMEPOVANIE A ŠÍRENIE TÝCHTO TEXTOV A FOTOPRÍLOH (ALEBO AJ ICH CASTI) ZA ÚPLATU JE TRESTNE STÍHATELNÉ!

Ale pokial za ich sírenie neziadate ziadny poplatok tak je to v poriadku.

Takze aby som to zhrnul a jasne sa vyjadril - Vsetky studijne materialy, ktore su na nasich strankach mozete vyuzit pri pisani clankov pre Wikipediu aj pre akekolvek ine media. Iba v zavere uvedte autora a zdroj, z ktoreho ste cerpali.

Dakujeme, ze nam robite reklamu, a ze sa aspon takto nepriamo mozeme podielat na tvorbe Wikipedie. V pripade akychkolvek nejastnosti ohladom zoologie a ekologie sa mozete na nas obratit. Velmi radi pomozeme.

S pozdravom

Radovan Malina

Katedra biologie

Fakulta prirodnych vied UMB

Tajovskeho 40

974 01 Banska Bystrica


Je to s GFDL kompatibilné, len by sme potrebovali, aby výslovne súhlasili s našimi podmienkami (Diskusia k Wikipédii:Zdroje#Štandardný žiadací email). GFDL totiž povoľude odvodené diela, ale nesmú sa vydávať za diela pôvodné; pritom musí byť uvedené, z akého pôvodného diela dielo vzniklo. helix84 11:13, 11 apríl 2006 (UTC)

Radovan Malina osobne prispieval do Wikipédie a pozná jej licenciu. Podľa má takéto vyjadrenie úplne stačí. Adrian@diskprís 11:31, 11 apríl 2006 (UTC)
Nestačí, lebo to nie je súhlas na pozmeňovanie, čo pravidla WikiMedia vyžadujú. A Radovan Malina nie je ani Valerián Franc. --Ruwolf (diskusia) 20:16, 14. október 2013 (UTC)[odpovedať]
Nanešťastie to naozaj v tejto podobe s najväčšou pravdepodobnosťou nestačí. Ak je autorom p.Valerián Franc, musí povolenie udeliť sám. Ak je v skriptách napísané: KOPÍROVANIE, SNAHA O POZMEŇOVANIE A ŠÍRENIE TÝCHTO TEXTOV A FOTOPRÍLOH (ALEBO AJ ICH CASTI) ZA ÚPLATU JE TRESTNE STÍHATELNÉ! je ich kopírovanie na Wiki neprípustné, pretože texty tu umiestnené je možné podľa licencie Wikipédie šíriť, pozmeňovať a využívať ďalej aj komerčne, čo je s týmto v priamom rozpore.--Saskardin diskusia 13:55, 15. október 2013 (UTC) P.S. Bronto je v tom ale takisto veľmi pravdepodobne neúmyselne, s autorskými právami sme si tu ešte nie tak dávno veľkú hlavu nerobili a toto nám v tých časoch bohato stačilo. Že to bolo v rozpore s licenciou Wiki, si buď nikto nevšimol alebo to nikto neriešil. --Saskardin diskusia 13:59, 15. október 2013 (UTC)[odpovedať]