Diskusia s redaktorom:Michaela Hrabušová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Radi by sme Ťa privítali vo Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!

Pri úprave Ti odporúčame dodržiavať nasledujúcu zaužívanú štruktúru článkov:
'''Názov článku''' (trojica apostrofov vytvorí hrubé písmo (bold)) ... je / sú / bol(i) ... krátka definícia predmetu článku ...
Text článku. Ak je text dlhší, čleň ho na kapitoly. Názov kapitoly označ ==Nadpisom== a ===Podnadpisom===
Odstavce oddeľujte prázdnym riadkom. Žiaden riadok nesmie začínať medzerou (okrem špecifického formátovania).
Pre vložené obrázky uprednostňuj náhľad (thumb) pred udávaním rozmeru v pixeloch, pretože nie každý má taký veľký monitor, ako Ty.
Články zásadne nepodpisuj, pretože na článkoch sa podieľa viacero redaktorov. Tvoje autorstvo je jasné z histórie.
Článok musí mať encyklopedický charakter a úpravu. Nie je to beletria, rozprávanie, ani návod.
Odkazy na stránky mimo Wikipédie, zvlášť na cudzojazyčné, používaj len veľmi striedmo. Reklamné linky budú odstránené.


Text ukonči kategóriou (je potrebné nájsť kategóriu - oblasť, do ktorej článok svojím obsahom patrí).
[[Kategória:Názov tematickej oblasti článku]]


Predtým, ako článok definitívne uložíš tlačidlom "Uložiť stránku", prosím používaj tlačidlo "Zobraziť náhľad". To Ti umožní vidieť výsledok Tvojej práce bez uloženia článku. Časté ukladanie článku príliš zaťažuje server. Ďakujeme za porozumenie.


Po uložení práce nezabudni vyhľadať rovnaký článok/články na inojazyčných Wikipédiách cez Wikiúdaje. Ak článok/články nájdeš klikni na Pridať odkazy v menu vľavo a slovenský článok pridaj k nemu/nim.

Články, ktoré by si mal/a preštudovať: Vitajte vo Wikipédii ~ Úvod ~ Príručka ~ Pomoc ~ Návod
Písanie článkov: Váš prvý článok ~ Prehľad editácie stránok ~ Ako upravovať stránku ~ Ako vytvoriť novú stránku
Ak chceš editovať vo Wikipédii, odporúčame Ti - zaregistruj sa.

Upozornenie[upraviť zdroj]

Ešte raz a poriadne! Najskôr návod a až potom úpravy.--Pe3kZA (diskusia) 22:54, 18. apríl 2013 (UTC)[odpovedať]

Kolega, ber prosím ohľad na to, že Michaela Hrabušová je v tom v podstate nevinne a pravdepodobne ju len tlačí čas, nakoľko jej bolo zadané, že v rámci nejakého predmetu musí zverejniť článok na wikipédii. Ako všetci čo sme šudovali vieme že študentský život ponúka rôzne lákadlá a semester sa dá využiť rôznorakými spôsobmi, takže (minimálne na Slovensku) sa seminárne práce vypracuvávajú v noci pred termínom odovzdania.
Som si vedomý, že akonáhle Michaela Hrabušová bude z daného predmetu oklasifikovaná, v tom momente jej článok o Svätom Vincentovi a Grenadínach bude ukradnutý, bez ohľadu na to, v akom stave bude, lebo jej ide len o známku, Wikipédia ju v tomto smere absolútne nezaujíma. Rozumiem teda tvojej reakcii, pretože z tvojho pohľadu tu ostane akurát nedorobok, ktorý, pokiaľ sa nenájde dobrá duša, je lepšie nechať tak ako bol pred pridaním textu zo strany slečny (dúfam že ju týmto oslovením neurazím) Hrabušovej.
Vinníkom (ak ho tak môžme nazvať, opäť to však nie je myslené hanlivo) v tejto veci však je zadávateľ práce, čím vyzývam kolegyňu, aby mi pomohla skontaktovať sa s ním a skoordinovať postup tak, aby aj vlk bol sýty (oznámkovanie práce), aj koza celá (článok v uspokojivej podobe). Môže mi napríklad poslať kontakt na daného učiteľa, pokúsim sa s ním spojiť a nejakým spôsobom dohodnúť postup (aj keď som v tomto smere skeptik - koniec semestra sa blíži míľovými krokmi a v tomto štádiu vypracovávať nejaký postup je asi nezmysel), ako to dotiahnuť do záveru, ktorý by bol uspokojivý pre obe strany. Najlepším riešením, vzhľadom na krátkosť času, by bolo odvolať zo strany zadávateľa túto úlohu, aby sme tu po nich neostal chaos, čo však závisí hlavne od toho, akú váhu má v hodnotení predmetu príspevok na wikipédiu. Skôr sa však nádejám, že pokiaľ sa dotyčným zadávateľom nejakým spôsobom dohodneme na budúcej spolupráci, bude výsledok omnoho uspokojivejší.
Takže záverom krátke zhrnutie (lebo literárne črevo mi dnes išlo), kolegyňa redaktorka Michaela Hrabušová, nebuď nešťastná z toho že ti robíme prieky, rýchlo kontaktuj tvojho učiteľa/zadávateľa práce nech sa so mnou spojí (som kompetentná osoba ohľadom spolupráce Wikipédie a škôl - nazvime to honosne manager projektu Wikipedia Education Program) a my už si potom ťľapneme. Kolega Pe3kZA, ber ohľad na študentov, aj my sme bolí mladí a plní života (ja viem, kvalita článku nepustí;-). --peko (diskusia) 00:56, 19. apríl 2013 (UTC)[odpovedať]
Tiež sme študovali, teda poznáme život mladých študujúcich :-) Nebolo mojim zámerom odradiť Michaelu, naopak, práve vrátením nepodarku, ktorý nedoplnil, ale časť článku zničil, som jej dal najavo, že veci sa dajú robiť lepšie. Preto jej šla aj táto nápovedná šablóna, ktorá jej poskytuje základnú príručku na úpravy. Rád jej pomôžem, poradím, no získavať zápočet či známku za odfláknutú prácu - to by malo jej samej byť proti vôli... Pe3kZA (diskusia) 06:39, 19. apríl 2013 (UTC)[odpovedať]